Τα θρυλικά, φανταστικά, απολαυστικά “Μάπετ” επιστρέφουν!

«Ηρθε η ώρα να παίξει η μουσική, η ώρα να ανάψουν τα φώτα» και επισήμως να ανακοινωθεί η επιστροφή του θρυλικού «Μάπετ Σόου», του πιο διάσημου φανταστικού βαριετέ στην ιστορία της τηλεόρασης.

Η παράφωνη τρομπέτα του Μεγάλου Γκόντζο είναι έτοιμη να ηχήσει ξανά, ενώ η Μις Πίγκι τρέχει να πουδράρει τη μύτη της, καθώς κάποια στιγμή μέσα στο 2015 το αλλόκοτο κουκλίστικο σύμπαν του μακαρίτη Τζίμι Χένσον θα καταλάβει τα στούντιο του ABC.

Ηδη αυτήν τη στιγμή ο Κέρμιτ, ο Φόζι ο αρκούδος, ο Σουηδός Σεφ, τα διαστημικά γουρούνια, ο Ανιμαλ, οι σαρκαστικοί γέροι Στάτλερ και Ουόλντορφ του εξώστη, καθώς και άλλα εξέχοντα μέλη του? μαλλιαρού θιάσου «ετοιμάζονται» πυρετωδώς για τον πιλότο της σειράς που υπογράφει ο Μπιλ Πρέιντι, γνωστός από τη συμβολή του στην πολυβραβευμένη κωμική σειρά «The Big Bang Theory».

Η είδηση της τηλεοπτικής επιστροφής των «Μάπετ», έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια απουσίας, δεν αποτέλεσε έκπληξη για τους οπαδούς των χνουδωτών ηρώων της σειράς, καθώς η ομώνυμη ταινία του 2012 είχε ήδη ανοίξει την όρεξη και τον δρόμο για περισσότερα «Μάπετ».

Ετσι, όσο καχύποπτα και αν βλέπει κανείς ακόμη ένα καμ μπακ ενός «θρυλικού» προγράμματος στο πλαίσιο της νοσταλγικής μανίας που έχει καταβάλει την αμερικανική τηλεόραση και όχι μόνο (επιστροφή X-Files), η επιτυχία της ταινίας με κέρδη 165.184.237 δολάρια παγκοσμίως, 16 βραβεία και ένα Οσκαρ Πρωτότυπης Μουσικής δεν αφήνει αμφιβολίες πως τα «Μάπετ» εξακολουθούν και έχουν το φανατικό κοινό τους.

Η ιστορία του

Το σόου των «Μάπετ» (από τη σύμπτυξη των λέξεων puppet-κούκλες και marionettes) θα μεταδοθεί για πρώτη φορά το 1976. Πρωτοπόρο για την εποχή του, το σόου που μετέφερε την πανάρχαια τέχνη του κουκλοθέατρου στο πιο σύγχρονο μέσο της εποχής, έκανε από την αρχή αρκετούς φίλους.

Γι’ αυτό, άλλωστε, και αρκετοί κορυφαίοι σταρ της εποχής σπεύδουν να εμφανιστούν ως γκεστ στη διάρκεια των πέντε πρώτων χρόνων ζωής του, από το 1976 έως το 1981, σταρ όπως ο Ρούντολφ Νουρέγεφ, ο Πίτερ Ουστίνοφ, ο Πολ Σάιμον, ο Τζον Κλιζ των Μόντι Πάιθονς, ο Ελτον Τζον, η Λάιζα Μινέλι, ο Πίτερ Σέλερς, ο Λιμπεράτσε, η Ράκελ Γουέλς, η Τουυίγκι, το καστ του «Πολέμου των Αστρων» και ο Αλις Κούπερ.

Η ψυχή του σόου και χειριστής της μαριονέτας του Κέρμιτ, ο «χίπις» Τζίμι Χένσον, ένας ταλαντούχος σκηνογράφος που έφτιαξε τον πρώτο ομιλών βάτραχο από το τσόχινο παλτό της μαμάς του, κατάφερε να «ζωντανέψει» τις άψυχες κούκλες με τέτοιον τρόπο που ώστε μην αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Ο κυνισμός, το ενήλικο χιούμορ και η σάτιρα κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους σε ένα είδος σόου που μέχρι τότε αφορούσε αποκλειστικά τα παιδιά, όπως ο προπομπός του, το «Σουσάμι άνοιξε».

Ο πρώτος κύκλος του «Μάπετ Σόου» θα ολοκληρωθεί το 1981 και τα περίπου 500 μάπετ θα μπουν στην ντουλάπα για μία 15ετία έως το 1996, που θα επιστρέφουν για μόνο δέκα επεισόδια με τη συμβολή ξανά του Μπιλ Πρέιντι, που ετοιμάζει τον σημερινό πιλότο της σειράς. Επειτα θα περάσει σχεδόν άλλη μία δεκαετία, ώσπου το 2011 θα γυριστεί η ταινία που ουσιαστικά έδωσε την αφορμή για το δεύτερο τηλεοπτικό τους καμ μπακ.

Ετσι σήμερα, μετά ένα απογοητευτικό σίκουελ («Τα Μάπετ καταζητούνται»), όλοι περιμένουν πλέον τη νέα τηλεοπτική εποχή του πιο καλτ σόου στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης…

Πηγή: Εθνος

Read More

And More