Τα τηλεοπτικά πρόσωπα του 2010 με την ματιά του zappit!

Η τηλεόραση αν και πολύ πιο φτωχή φέτος, είχε τα καλές και τις άσχημες στιγμές της. Τις κακίες και τα καρφιά της, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες. Και βέβαια τα πρόσωπα που συζητήθηκαν,αναδείχθηκαν και απασχόλησαν τα media.

O διευθυντής του zappit.gr και γνωστός τηλεκριτικός ΑντώνηςΠρέκας, επιλέγει τα 10 τηλεοπτικά πρόσωπα της χρονιάς.

”Όταν μιλάμε για τη χρονιά που πέρασε εννοούμε την ημερολογιακή χρονιά δηλαδή το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν και το πρώτο της φετινής”, διευκρινίζει.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Νο 1: Γιώργος Καπουτζίδης

”Κατά την άποψή μου κορυφαίο πρόσωπο τηλεοπτικό είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης ο οποίος απέδειξε ότι σε αρκετά τηλεοπτικά είδη μπορεί να τα καταφέρει. Πέραν της επιτυχίας που είχε ως σεναριογράφος ή ως show man, έκανε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, το 20 χρόνια Mega με μεταμφιέσεις ευρυματικές και ευφυέστατες και τώρα από τον Οκτώβρη και μετά παρουσιάζει με έναν τρόπο υποδειγματικό το Just the to of us και καταφέρνει να σώζει τα ασυμμάζευτα στο show”, δηλώνει ο κύριος Πρέκας.

Νο 2: Ευγενία Μανωλίδου

”Από τα πρόσωπα που κυριάρχησαν στην τηλεόραση είναι και η Ευγενία Μανωλίδου. Όχι υπό την έννοια της κατ’αξία ενασχόλησης αλλά από την άποψη ότι είναι από τα πρόσωπα με τα οποία ασχολήθηκε πάρα πολύ η τρέχουσα τηλεοπτική παραγωγή. Η Ευγενία Μανωλίδου έχει καταφέρει εκουσίως ή ακουσίως να είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας κατά τη διάρκεια του έτους χωρίς αυτό να αντιστοιχεί με το πραγματικό έργο που έχει κάνει”, είναι η γνώμη του τηλεκριτικού μας.

Νο 3: Λάκης Λαζόπουλος

”Πρόσωπο της τηλεόρασης είναι ο Λάκης Λαζόπουλος ο οποίος κατάφερε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Tσαντίρι του να κάνει τη διαφορά κάθε Τρίτη και να έχει σταθερά νούμερα. Ο Λάκης ο Λαζόπουλος πέρασε μια κάμψη και η σάτιρα του δεν ήταν τόσο εύστοχη είτε λόγω του ότι πολιτικολογούσε κάνοντας δεκάρικους λαϊκίστικους λόγους ή έχοντας μια συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση η οποία ίσως να ξένισε πάρα πολλούς αλλά κυρίως γιατί η σάτιρά του είχε να κάνει με ανυπεράσπιστους επί της ουσίας ανθρώπους και ίσως με πρόσωπα που δεν αξίζει κανείς να ασχολείται μαζί τους όταν κάνει μία σάτιρα που τη βλέπει τόσος κόσμος. Πρόσωπα δηλαδή που έχουν να κάνουν με το τρέχον τηλεοπτικό τσίρκο. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς έχει καταλάβει ποιο είναι το λάθος κι όπως έχει καταλάβει πως αν συνεχίσει το ίδιο προιόν για ακόμη μία σεζόν θα το δει να μαραίνεται και να χάνει την δυναμική του. Γι’αυτό ψάχνει ένα νέο concept για να πορευθεί. Και βεβαίως είναι από τους κίγους που μπορούν και διαπραγματεύονται ακόμα τον εαυτό τους σε σχέση με τους εργοδότες με τους δικούς του όρους”.

Νο 4: Ελένη Μενεγάκη

”Πρόσωπο της χρονιάς είναι και η Ελένη Μενεγάκη η οποία σε χρόνους ισχνότατων αγελάδων και μέσα σ’αυτό το ναρκοθετημένο τοπίο και την κινούμενη άμμο της τηλεόρασης, κατάφερε να πείσει τους Γερμανούς, και είναι από τους λίγους που έχουν σε σχέση με τους Γερμανούς την διαπραγματευτική, υπεροχή κατάφερε να ανανεώσει το συμβόλαιό της. Μόνο γιαυτό το λόγο μπορεί κάποιος να την καταχωρήσει στα πρόσωπα της χρονιάς. Επίσης η Ελένη Μενεγάκη μ’αυτή την βασιλικού τύπου ανακοίνωση που εξέδωσε από κοινού με τον Γιάννη Λάτσιο, σε αυτή την αποθέωση του ελληνικού lifestyle σουσουδισμού, γιατί αυτό ήταν η ανακοίνωσή τους, έγινε πρόσωπο της τηλεοπτικής αναπαραγωγής και του παρατηλεοπτικού ρεπορτάζ”.

Νο 5: Γιάννης Λάτσιος

”Για τον ίδιο λόγο με την Ελένη Μενεγάκη ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς, με την έννοια ότι μας απασχόλησε, είναι και ο Γιάννης Λάτσιος σε σχέση με την ανακοίνωση περί διαζυγίου. Κατάφερε αυτό το πολύ προσωπικό γεγονός να το κάνει υπέρ του. Ήταν σοφή ενεργειά του να μπει ως κριτής στο Dancing with the Stars κι έτσι έκοψε τον ομφάλιο λώρο από το ετεροπροσδιορισμό που του έκαναν οι υπόλοιποι: Να, ο άντρας της Μενεγάκη. Αυτό το καλοκαίρι για πρώτη φορά λέγανε να ο Γιάννης Λάτσιος και όχι να ο άντρας της Μενεγάκη”.

Νο 6: Έλενα Ακρίτα και Γιώργος Κυρίτσης:

”Από τα κυρίαρχα πρόσωπα, που όμως δεν βγαίνουν στο προσκήνιο είναι η Έλενα Ακρίτα και από κοντά ο Γιώργος ο Κυρίτσης γιατί καταφέρνει τα τελευταία χρόνια αναβαθμίζοντας την έννοια της καθημερινής σαπουνόπερας, να έχει μία διαρκή επιτυχία, χωρίς τυμπανοκρουσίες, σταθερή, τα Μυστικά της Εδέμ που ακολούθησαν τη μεγάλη επιτυχία Βέρα στο Δεξί, εξακολουθούν να έχουν το μισό κοινό από όσο εκείνη την ώρα που προβάλλονται βλέπει τηλεόραση. Κι αυτό είναι άθλος. Είναι μάλιστα από τα προϊόντα που δείχνουν ένα εξαγωγικό ενδιαφέρον καθώς τα Μυστικά της Εδέμ προβάλλονται ήδη στη Βουλγαρία”.

Νο 7: Το Νησί

”Ένα πρόσωπο… ομαδικό, είναι οι συντελεστές της τηλεοπτικής σειράς ”Το Νησί”. Σαφέστατα αποδεικνύει ότι η καραμέλα κάνουμε ό,τι θέλει ο κόσμος επειδή πουλάει δεν ισχύει. Ποιοτικόμετρο δεν υπάρχει. Ότι όμως έχει αλήθεια και προδιαγραφές καλής παραγωγής, ο κόσμος μπορεί και το αναγνωρίζει και το προσεγγίζει. Αν δεν του δώσεις του άλλου τη δυνατότητα να γνωρίσει κάτι πώς θα το επιλέξει; Παρ’όλα αυτά το ίδιο προιόν ίσως να μπορούσε να γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα αλλά δεν θα κάνω εγώ τον οικονομικό διαχειριστή του Mega”, εξηγεί ο Αντώνης Πρέκας.

Νο 8: Ρούλα Κορομηλά

”Στα πρόσωπα της χρονιάς μπορούμε να βάλουμε και τη Ρούλα Κορομηλά η οποία επέστρεψε ύστερα από μακράν απουσία on camera και μετά από μια σκληρή περιπέτεια με την υγεία της. Κατάφερε να συνδέσει το όνομά της με κάτι που τηρουμένων των αναλογιών ήταν επιτυχημένο, επειδή οι τελευταίες εμφανίσεις της πριν από το Greek Idol ήταν εμπορικές αποτυχίες, δεν είχαν προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου. Όμως η Ρούλα Κορομηλά φέτος ήταν κι από τα πρόσωπα που δέχτηκε χυδαία κριτική, μ’έναν τρόπο που έφτανε στα όρια του κανιβαλισμού. Δεν μπορείς να κάνεις επαγγελματική κριτική στηριζόμενος σε πράγματα που αφορούν τη φυσική κατάσταση ή το σωματότυπο ή και την ταλαιπωρία που μπορεί κανείς να έχει περάσει στη ζωή του”.

Νο 9: Ο Μεγάλος Αδερφός

”Σαφώς όχι ως πρόσωπo αλλά ως τηλεοπτικό είδος είναι η έννοια του Μεγάλου Αδερφού χωρίς όμως να το ταυτίζω με το Big Brother. Όλα αυτα τα ριάλιτυ ή τα τάλεντ σόου, ή τα ριάλιτυ μαγειρικής όλα αυτά τα προγράμματα τα οποία στηρίζονται σε κριτικές επιτροπές, σε έναν υπεργέτη ο οποίος δίνει εντολές και οι παίκτες που προσέρχονται σ’αυτόν έντρομοι πρέπει να κάνουν ό,τι αυτός διατάξει προκειμένου να διασφαλίσουν την παρουσία τους στο παιχνίδι, νομίζω ότι κυριάρχησαν τη φετινή χρονιά. Αυτή είναι η τρομοκρατική ιδεολογία που έρχεται μαζί με το μνημόνιο και το θέμα όπως το διαχειρίστηκαν τα ελληνικά μέσα, αυτά που μας συμβαίνουν ως αναγκαίο κακό. Ίσως την έννοια του μεγάλου αδερφού να την έβαζα και ένα, ενός μεγάλου κριτή δηλαδή που σπέρνει τη διχόνοια γιατί αυτή είναι η έννοια των τάλεντ σόου αλλά και της καθημερινότητάς μας”.

Νο 10: Γιάννης Φουκάκης

”Ένα από τα πρόσωπα, που θα ήθελα να τον βάλω σαν πρότυπο είναι ένας παίκτης μέσα από ένα απ’τα χειρότερα τηλεοπτικά προϊόντα. Τον Γιάννη Φουκάκη από το Βig Brother. Έτσι θα μπορούσε να πει κανείς πως δικαιώνεται και η ρήση ότι από τον βούρκο μπορούν να αναδειχθούν μαργαριτάρια. Ο Γιάννης ο Φουκάκης λοιπόν μέσα από αυτό το προιόν κατάφερε να μας δείξει ένα πρότυπο Έλληνα που το’χουμε χάσει και νομίζαμε ότι είναι είδος εν ανεπαρκεία. Έδειξε έναν Έλληνα ο οποίος είναι φτωχός, έχει φιλότιμο, έχει ένα αξιακό κώδικα που ίσως να μοιάζει παλαιακός αλλά είναι ουσιαστικός και υπάρχει στο αίμα μας, έχει όλα αυτά τα καλά και δεν ντρέπεται γι’αυτό που είναι. Και δεν τον ενδιαφέρει το φαίνεσθαι και το έχω αλλά το είμαι και το είναι της ψυχής”.

Read More

And More