Τάκης Εμμανουήλ: Αγαπημένοι φίλοι και συγγενείς στην κηδεία του ηθοποιού

Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τους Τάκη Εμμανουήλ είπαν συγγενείς φίλοι και συνάδελφοι. Ο ηθοποιός πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 84 ετών.

Κηδεύτηκε σήμερα το πρωί στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών. Ανάμεσα σε αυτούς που πήγαν ο ηθοποιός Γιώργος Βογιατζής με την σύζυγό του Diana Scorits, η Άννα Φόνσου, ο Σπύρος Μπιμπίλας ενώ διακρίναμε το στεφάνι της ηθοποιού Ελένης Ερήμου

Oι συγγενείς του Τάκη Εμμανουήλ

Σπύρος Μπιμπίλας, Άννα Φόνσου

Ο διεθνής ηθοποιός Γιώργος Βογιατζής με την όμορφη σύζυγό του Diana Scorits

Λίγα λόγια για τη ζωή και την πορεία του στον καλλιτεχνικό χώρο:

Ο Τάκης Εμμανουήλ γεννήθηκε το 1933 στο Μεσολόγγι και σπούδασε στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών με δάσκαλο τον Δημήτρη Ροντήρη. Το 1960 έκανε την 1η του εμφάνιση στη σκηνή με το έργο Ιφιγένεια του Ευριπίδη που ανέβηκε στην Επίδαυρο από το Αρχαίο Αττικό Θέατρο. Οι θεατρικές του εμφανίσεις συνεχίστηκαν μέχρι το 1965 σε διάφορους θιάσους.
Το 1960 έκανε και την 1η του εμφάνιση στο σινεμά παίζοντας στην ταινία «Το Ποτάμι» του Νίκου Κούνδουρου. Είχε την τύχη να παίξει στο ξεκίνημα της καριέρας του σε σημαντικές ελληνικές ταινίες που σημείωσαν επιτυχία και στο εξωτερικό. Το 1968 ξεκίνησε διεθνή καριέρα παίζοντας σε Αμερική, Αγγλία , Ιταλία και Αυστραλία. Το διάστημα 1979 – 1981 σπούδασε στο Λος Άντζελες σκηνοθεσία, σενάριο και παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων.
Το 1982 επέστρεψε στην Ελλάδα και ασχολήθηκε με την παραγωγή ιδρύοντας δική του εταιρεία. Είχε λάβει μέρος σε 21 ελληνικές ταινίες (ή συμπαραγωγές) , ενώ έχει γράψει το σενάριο και έχει σκηνοθετήσει την ταινία Μεσάνυχτα Στη Βίλα Νέλλη (1963). Συμμετείχε σε 12 ξένες παραγωγές και εμφανίστηκε επίσης σε πολλές αξιόλογες τηλεοπτικές σειρές. Τα τελευταία χρόνια είχε αφιερωθεί στη συγγραφή μυθιστορημάτων. Το κύκνειο άσμα του ήταν «Η έβδομη φωτογραφία» (2007).

Read More

And More