Τάκης Παπαματθαίθου: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης με είχε πάρει τηλέφωνο και τον ρώτησα πώς έγιναν όλα αυτά»

Ο Τάκης Παπαματθαίου παραχώρησε τη νέα του συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν, όπου και μίλησε για την πορεία του στην υποκριτική, τον γιο του, Ιάσονα αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις μετά το ελληνικό #metoo.

Ο ηθοποιός μάλιστα αποκάλυψε πως στο πρόσφατα παρελθόν είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον Πέτρο Φιλιππίδη, μετά τις πρώτες καταγγελίες εναντίον του.


-Ο γιος σας, ο Ιάσονας, ακολουθεί την υποκριτική. Ποια ήταν η πρώτη συμβουλή που του δώσατε όταν σας είπε την απόφαση του;

Δεν μου αρέσει να κάνω τον σοφό. Αυτό που έκανα με τον Ιάσονα, ήταν να του εκθέσω κάποια λάθη που έκανα και την κατάσταση και να τον αφήσω να το κρίνει μόνος και να αποφασίσει.


-Πώς γίνεται ένας ηθοποιός σκηνή ενώ ψήνεται στον πυρετό ο έχει ζήσει κάτι πολύ δύσκολο; Πού βρίσκετε τη δύναμη;

Από την ανάγκη να επικοινωνήσω με τον κόσμο και την ανταπόκριση που ξέρω ότι θα πάρω. Είμαι ευγνώμων που με έχει αγαπήσει τόσο πολύ ο κόσμος. Δακρύζω τώρα που στο λέω.

-Μουδιάσαμε όλοι με τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου. Τώρα που έχει περάσει κάποιο διάστημα και επικρατεί μεγαλύτερη ψυχραιμία, θέλετε να μου πείτε λίγο την άποψη σας για όλο αυτό;

Για να υπάρχουν αυτές οι καταγγελίες, κάτι θα έχει γίνει, ας κάνουμε λίγη υπομονή και όλα θα φανούν στο δικαστήριο. Μην νομίζεις ότι ισχύει αυτό που λένε ότι τα ξέραμε και δεν μιλάγαμε. Τι ξέραμε; Αυτό που ξέραμε είναι ότι υπάρχουν κάποια άτομα που ήταν δύσκολα και δύστροπα, αλλά μέχρι εκεί. Αυτό έχει μεγάλη διαφορά με αυτά που καταγγέλθηκαν.


-Ακόμα και οι κακοί τρόποι, καλό είναι να μην υπάρχουν…

Φυσικά δεν είναι καλό να υπάρχουν, αλλά είναι θέμα άσχημου χαρακτήρα.

-Με τον Πέτρο Φιλιππίδη μιλήσατε;

Με είχε πάρει τηλέφωνο. Τον ρώτησα μόνο πώς έγιναν όλα αυτά, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω. Το θέμα είναι πως το χειρίζεται ο καθένας. Ο Φιλιππίδης έχει ένα πολύ δύσκολο χαρακτήρα, το οποίο εγώ και άλλοι συνάδελφοι το γνωρίζαμε και προσωπικά ήξερα να τον χειριστώ.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164