Τάκης Βουγιουκλάκης: “Αδειάζει” τον ανιψιό του -“Δεν θα κριθεί η Αλίκη από μία ταινία τόσα χρόνια μετά”

Ο Τάκης Βουγιουκλάκης παίρνει θέση για την “απαγορευμένη” ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη, το περίφημο “Aliki my love” της Φίνος Φιλμ, που υφίσταται ψηφιακή επεξεργασία και αναμένεται να επανακυκλοφορήσει. Το ζήτημα έχει θορυβήσει τον ανιψιό του, Γιάννη Παπαμιχαήλ ο οποίος πριν λίγες μέρες έθεσε βέτο για την επαναπροβολή της.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να διαβάσεις τη θέση του Γιάννη Παπαμιχαήλ

“Κατ’ αρχάς, η ταινία δεν είναι “απαγορευμένη”! Δεν ήταν ποτέ. Απλώς ο Φίνος δεν ήθελε να προβληθεί. Δεν του άρεσε και δεν ήθελε να “κάψει” την Αλίκη. Ούτε και στην Αλίκη πολυάρεσε βέβαια”, αναφέρει στην Espresso ο αδερφός της αξέχαστης ηθοποιού.

Όσο για τις τολμηρές σκηνές που λέγεται ότι περιέχει το φιλμ, ο Τάκης Βουγιουκλάκης ξεκαθαρίζει: “Δεν είχε τολμηρές σκηνές… Εμτάξει, ίσως να ήταν λίγο τολμηρές για εκείνη την εποχή. Εγώ προσωπικά δεν την έχω δει, γιατλι σπούδαζα τότε στην Ιταλία. Αλλά, από όσο γνωρίζω, δεν είχε τέτοια πλάνα το φιλμ”.

“Από τη στιγμή που μια επιχείρηση όπως η Φίνος, η οποία έχει τα δικαιώματα της ταινίας, αποφασίζει να την προβάλει και δεν υπάρχει γραπτή απαγόρευση προβολής της από καμία πλευρά, δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, Αν υπήρξε προφορική συμφωνία μεταξύ του Φίνου και της Αλίκης να μην προβληθεί η ταινία, δεν το ξέρω, αλλά ακ΄μη και να ήταν έτσι, πλέον δεν μπορεί να ισχύσει. Ο Γιάννης δεν είχε καν γεννηθεί υότε. Ποια έγγκριση; Υπάρχει απαγόρευση σε παραστατικό; Όχι!”

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως η συγκεκριμένη ταινία, την οποία σκηνοθέτησε ο Ρούντολφ Ματέ – κορυφαίος διευθυντής φωτογραφίας της εποχής- που υπογράφει και την “Ζαν ντ’ Αρκ”, δεν ήταν προσπάθεια της Αλίκης Βουγιουκλάκη για διεθνή καριέρα. Δεν ήθελε, σύμφωνα με τον Τάκη Βουγιουκλάκη, κάτι τέτοιο η ΑΛίκη και δεν το επιδιώκε. “Παρά τις μεγάλες προσδοκίες ως σκηνοθέτης δεν ενθουσίασε ούτε τον Φίνο ούτε την Αλίκη. Ακόμη και αν δεν είναι καλή, όπως είπνα τότε, ένας ηθοποιός κρίνεται και από τις επιτυχίες και από τις αποτυχίες του! Δεν θα κριθεί η Αλίκη από μία ταινία τόσα χρόνια μετά”, τόνισε.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως ο ίδιος έχει άριστες σχέσεις με τους κληρονόμους της Φίνος Φιλμ ωστόσο δεν έχει κάποια ενημέρωση για το τι θα συμβεί με την ταινία. Σε κάθε περίπτωση όμως ο ίδιος δεν προβληματίζεται για το αν θα προβληθεί ή όχι.

Read More

And More