Ταμίλα Κουλίεβα: Συγκλονίζει για τον πόλεμο στην Ουκρανία – «Δεν μπορώ να δω τη μητέρα μου, είναι δύσκολες στιγμές»

H Ταμίλα Κουλίεβα παραχώρησε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ!, όπου μεταξύ άλλων αποκάλυψε τα συναισθήματα που νιώθει εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η γνωστή ηθοποιός που έχει καταγωγή από τη Ρωσία, εξομολογήθηκε στη δημοσιογράφο Μαρία Παπαϊωάννου πως στο άκουσμα της είδησης της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία πάγωσε.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Μέχρι σήμερα ξυπνάω κάθε πρωί και λέω “θα ανοίξω τα μάτια μου και όλα αυτά θα είναι ένα ψέμα”. Δεν γίνεται να συμβαίνει αυτό. Δεν υπάρχει καν τρόπος να πάω να δω τη μητέρα μου. Δεν μπορεί να έρθει ούτε εκείνη. Είναι πολύ δύσκολες οι διπλωματικές σχέσεις αυτή τη στιγμή. Αυτό που περιμένουμε όλοι είναι να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης. Με στενοχωρεί πολύ αυτή η κατάσταση. Όλους μας επηρεάζει αυτό που ζούμε. Υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν αυτή τη στιγμή. Πάνω από όλα, θέλουμε να σταθούμε στις οικογένειες που έχουν χάσει τους δικούς τους ανθρώπους. Μετά στους ανθρώπους της χώρας που είναι εισβολέας.

Και το λέω αυτό γιατί και στη Ρωσία η κοινωνία έχει χωριστεί στα δύο. Είναι αυτοί που δεν δέχονται τα όσα συμβαίνουν και κάνουν ό,τι μπορούν στέλνοντας ανθρωπιστική βοήθεια, μαζεύοντας υπογραφές, ακόμα και βγαίνοντας στον δρόμο. Είναι και οι άλλοι, που υποστηρίζουν την απόφαση του προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν. Αν με ρωτάς, εγώ λυπάμαι και τους μεν και τους δε. Γιατί από τη μια είναι αυτοί που υποφέρουν και δεν μπορούν να κάνουν στην ουσία τίποτα σε αυτή τη χώρα και από την άλλη είναι αυτοί που απλούστατα έχουν χάσει τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Έχουν χάσει τον εαυτό τους», δήλωσε η Ταμίλα Κουλίεβα.

Σχετικά με τα όσα τις μεταφέρουν συγγενείς και φίλους της που ζουν στη Ρωσία, η ηθοποιός είπε: «Είναι ένας εμφύλιος πόλεμος σε πνευματικό και νοητικό επίπεδο. Διαλύονται οικογένειες. Οι γονείς δεν μπορούν να συνεννοηθούν με τα παιδιά κι αυτό γιατί τα παιδιά έχουν μια πολύ διαφορετική αντίληψη για τον κόσμο. Αυτά τα παιδιά δεν μεγάλωσαν πίσω από ένα τείχος του Βερολίνου. Εγώ πιστεύω σε εκείνα και ελπίζω να βγουν μπροστά και να αλλάξουν τα πράγματα.

Στη Ρωσία υπάρχουν κάποιες ηρωικές προσπάθειες ανθρώπων που βγαίνουν στους δρόμους. Και πραγματικά είναι ήρωες, αν σκεφτείς ότι ακολουθούν συλλήψεις. Είναι όλοι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Προχθές η ανιψιά μου που είναι στη Γ’ Λυκείου πήγε να δει τη μητέρα μου και της είπε: “Θεία, πριν από πολλά χρόνια είχε έρθει ο Ναπολέων και εμείς μισούσαμε τους Γάλλους. Έχει περάσει τόσος καιρός και τώρα τους αγαπάμε. Μετά ακολούθησε ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος και μισούσαμε τους Γερμανούς, τους οποίους μετά αγαπήσαμε. Τώρα που όλοι μισούν εμάς, εγώ θα προλάβω να ζήσω την εποχή που θα μας αγαπάνε;”».

«Οι Ρώσοι τώρα είναι σαν να έχουν μια ρετσινιά. Κανείς δεν πίστεψε ότι θα γίνει αυτό και ο Πούτιν θα εισβάλει. Έγιναν πολλά λάθη. Όλοι γίναμε πολιτικοί αναλυτές και διεθνολόγοι. Ξέρω πολύ καλά τα ιστορικά και πολιτικά γεγονότα, το τι έχει συμβεί και πώς φτάσαμε εδώ. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Αυτή τη στιγμή την πληρώνει ο απλός κόσμος και ο άμαχος πληθυσμός. Πεθαίνει κόσμος κι αυτό πρέπει να σταματήσει» κατέληξε η Ταμίλα Κουλίεβα.

 

Read More

And More