Τάνια Μπρεάζου: Μας ξεναγεί στη γειτονιά της και μας μιλάει για τον δικό της “κόσμο”!

Τα Ιλίσια είναι συνοικία της Αθήνας. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του δήμου Αθηναίων. Εκεί, μένει τον τελευταίο ένα χρόνο η Τάνια Μπρεάζου. Η 19χρονη τραγουδίστρια που γνωρίσαμε μέσα από το X Factor και απολαμβάνουμε πλέον στο Κέντρο Αθηνών, στο πλευρό του Σάκη Ρουβά.

Η Τάνια υποδέχτηκε το TLIFE στη γειτονιά της. Στο τμήμα των Ιλισίων που ονομάζεται Κουπόνια ή Καμπούνια ή Άνω Ιλίσια και ανήκει στον Δήμο Ζωγράφου. Μας ξενάγησε στα αγαπημένα της μέρη και μας μίλησε για την καθημερινότητά της, τις συνήθειες της και τις σκέψεις της.

Όλα αυτά που αποτελούν το τελευταίο διάστημα τον κόσμο της. Ακριβώς όπως τιτλοφορείται και το πρώτο της single που κυκλοφορεί από την Feelgood Records.

Η πρώτη μας στάση ήταν στο μουσείο Γ. Γουναρόπουλος, λίγα στενά κάτω από το σπίτι της. Πρόκειται για έναν καλά κρυμμένο “θησαυρό” της περιοχής αλλά και της πόλης γενικότερα.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις την επίσκεψη του TLIFE στο μουσείο

Ένα σημείο που μπορείς να κάνεις μια στάση και να ηρεμήσεις, αν δεν έχεις σκοπό να επισκεφτείς το μουσείο, πριν συνεχίσεις για τις δουλειές σου. Μια ηρεμία που αγαπάει πολύ και η Τάνια στα Ιλίσια.

Παρόλο που είναι απ’ τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας, γεμάτη με πολυόροφα κτίρια και στενούς κατά κύριο λόγο δρόμους, έχει πολλά τέτοια σημεία. “Μένω σχεδόν ένα χρόνο. Μου αρέσει η ηρεμία της, δεν θα έλεγα ότι μου την σπάει κάτι”, εξηγεί η Τάνια στο TLIFE.

Την ρώτησα αν την αναγνωρίζουν στις καθημερινές εξορμήσεις της. Πώς αντιδρά ο ψιλικατζής της γειτονιάς της ή όσοι την βλέπουν να κάνει τα ψώνια της στο σούπερ μάρκετ; “Με αναγνωρίζουν. Μάλιστα όταν πάω στο περίπτερο πάντα η πωλήτρια χωρίς καν να της το πω μου κρατάει το τεύχος κάποιου περιοδικού στο οποίο βρίσκεται μια φωτογραφία μου ή κάποια συνέντευξή μου. Έχει πλάκα!”

Η ίδια απολαμβάνει πολύ την επαφή με τον κόσμο. Το διαπίστωσα στη βόλτα μας και σε όσους προσπάθησαν να της μιλήσουν ή ψιθύρισαν στον διπλανό τους: “κοίτα, είναι η Τάνια Μπρεάζου”.

Υπάρχει όμως κάποιος γείτονάς της που να του έχει περισσότερη αδυναμία για κάποιο λόγο; “Ναι, η σπιτονοικοκυρά μου! Είναι αξιαγάπητη και με καταλαβαίνει κάθε φορά όταν θέλω να κάνω φωνητικές ασκήσεις και ακούγομαι λίγο ή μάλλον πολύ!”

Η Τάνια δεν οδηγεί, αν και έχει στους άμεσους στόχους της να πάρει το δίπλωμά της. Αυτό έχει σαν θετικό ότι οι μετακινήσεις της στη γειτονιά να της δίνουν τη δυνατότητα να ενσωματωθεί πιο γρήγορα. Για τις πιο μακρινές αποστάσεις, προς το παρόν, μετακινείται με ταξί.

Τι περιλαμβάνει το καθημερινό της πρόγραμμα; “Ξυπνάω και τρώω πρωινό, μετά από 2-3 ώρες κάνω τις καθιερωμένες φωνητικές ασκήσεις για ένα 20λεπτο, έπειτα δεν υπάρχει κάτι που το κάνω κάθε μέρα. Έχω συγκεκριμένες μέρες που πάω σχολή τα απογεύματα και κάθε βράδυ κάνω χορό.”

Όταν έχει ανάγκη να ηρεμήσει η ίδια, η επιλογή της στα Ιλίσια είναι μία. Το πάρκο! Αυτό ήταν το πρώτο σημείο που γνώρισε όταν μετακόμισε στην περιοχή. Εκεί, μας πήγε κι εμάς έπειτα από μια μικρή στάση στο Ιλίσιο κολυμβητήριο.

Εκεί πάω μόνη μου όταν θέλω να σκεφτώ, να ηρεμήσω ή ακόμα και να χαλαρώσω”, μας εξηγεί.

Και παρόλο που μου ήταν ξεκάθαρο ότι αγαπάει τη γειτονιά της, δεν θα μπορούσα να μην την ρωτήσω σε ποια γειτονιά θα ήθελε να μένει αν είχε την επιλογή. “Την περίμενα αυτή την ερώτηση! Θα έλεγα ότι μπορώ να πλάσω μέσα στο μυαλό μου την ιδανική γειτονιά για μένα. Δε νομίζω ότι υπάρχει στην πραγματικότητα”, απαντά.

Η “γειτονιά της” μπορεί να μην υπάρχει αλλά σίγουρα το σπίτι των ονείρων της είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Ίσως κάποτε να καταφέρει να μένει σε αυτό.

Δίπλα στη θάλασσα, πολύ δίπλα! Το υπνοδωμάτιο να έχει τζαμαρία, η οποία να βλέπει στη θάλασσα έτσι ώστε κάθε φορά που ξυπνάω να την βλέπω. Δε θέλω κάτι άλλο.”

Οι προτεραιότητές της όμως σε αυτή τη φάση της ζωής της είναι κυρίως μουσικές. Η Τάνια θέλει να αγαπηθεί το πρώτο της single “Ο κόσμος μου” και να καταφέρει να συνεχίσει με τέτοια επαγγελματικά βήματα που να την οδηγήσουν σε μία διαχρονική καριέρα.

Θα ήθελα να κάνω μια καριέρα που θα μείνει”, εξηγεί η ίδια που έχει αγωνία το κοινό να την αγαπήσει για αυτό που είναι, για τον χαρακτήρα και το στιλ της. Κάτι που έχει αρχίσει αν γίνεται από τις μέρες που ήταν ακόμα στο Χ Factor και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Ολοκληρώνοντας αυτή τη βόλτα στην παιδική χαρά και στο δασάκι που είναι ακριβώς κάτω από την Πανεπιστημιούπολη, κάτω από την Ούλωφ Πάλμε, δεν μπορώ να μη τη ρωτήσω τι περιλαμβάνει ο “κόσμος της” αυτό το διάστημα. “Ο κόσμος μου έχω την ανάγκη να αποτελείται από αγάπη, με όλες τις σημασίες της λέξης. Πιστεύω αυτό τα λέει όλα!”

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More