Τάνια Μπρεάζου στο TLIFE: Το ταξίδι από τη Ρόδο στην Αθήνα και η επιθυμία να πάρει μέρος στη Eurovision

Αν και αρκετά μικρή η Τάνια Μπρεάζου έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία της στον χώρο της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας.

Αφού πήρε το βάπτισμα του πυρός το πήρε το 2016 μέσα από τη συμμετοχή της στο X-Factor καταφέρνοντας μάλιστα να φτάσει στην τετράδα του Ημιτελικού με την ομάδα της Τάμτα. Εκ τότε συνεχίζει να δουλεύει ασταμάτητα τη φωνή της και να ψάχνει τα τραγούδια εκείνα που όχι μόνο την εκφράζουν αλλά την εξελίσσουν και σαν καλλιτέχνιδα.

Το 2020 και 2021 ήταν ακόμη μια σημαντική χρονιά για εκείνη αφού μέσα από το show μεταμφιέσεων «Your Face Sounds Familiar” κατάφερε να αποδείξει πως δεν είναι απλά ένα όμορφο κορίτσι με μια καλή φωνή αλλά ένα όμορφο κορίτσι με πάρα πολύ καλή φωνή και αγάπη γι’ αυτό που κάνει.

Αυτή την περίοδο η Τάνια απολαμβάνει την επιτυχία του νέου της τραγουδιού «Lovestab» καθώς και του ντουέτου της με την Μαντώ «Δε θα ξαναγαπήσω» που κυκλοφόρησαν από την εταιρεία της Panik Records και όπως δηλώνει στο TLIFE βρίσκεται στην πιο δημιουργική φάση της ζωής της και έτοιμη να ακολουθήσει το όνειρό της για μια μεγάλη καριέρα στην pop και γιατί όχι και μια συμμετοχή στη Eurovision.

Τάνια, σε τι φάση σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο;

Είμαι σε μια πολύ δημιουργική φάση, στην καλύτερή μου φάση μπορώ να πω. Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το νέο μου τραγούδι «Lovestab». Πρόκειται για ένα αγγλόφωνο τραγούδι που κυλοφορεί από την Panik Records. Είμαι πολύ χαρούμενη που συνεργάστηκε με τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο και τους Arcade σε αυτό το κομμάτι. Εξίσου χαρούμενη είμαι και για τη συνεργασία μου με τον Κωνσταντίνο Ρήγο στο video clip μας.

Το Lovestab είναι ένα αγγλόφωνο κομμάτι. Ο αγγλικός στίχος είναι κάτι που προτιμάς; Είναι πιο κοντά σε σένα ο αγγλικός στίχος;

Δε θα έλεγα ότι είναι πιο κοντά σε μένα ο αγγλικός στίχος. Τα ακούσματά μου όμως είναι αγγλόφωνα. Μου αρέσει να τραγουδώ εξίσου ελληνικά και ξένα κομμάτια αρκεί να με εκφράζουν.

Πότε ανακάλυψες ότι η μουσική είναι αυτό που σε εκφράζει και αυτό που θα ήθελες να ακολουθήσεις στη ζωή σου;

Από πολύ μικρή ηλικία, από τα 5 μου μόλις χρόνια. Στο σπίτι υπήρχε πολλή μουσική καθώς ο μπαμπάς μου ήταν μουσικός. Είχα πολλά ερεθίσματα από το σπίτι. Θυμάμαι να προσπαθώ να μιμηθώ διάφορες φωνές ακούγοντας μουσική. Ο μπαμπάς μου γρήγορα κατάλαβε ότι έχω κάποιο ταλέντο και κάπως έτσι ξεκίνησε η ενασχόλησή μου με τη μουσική. Και σιγά σιγά γεννήθηκε και το όνειρο να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτή.

Άρα να φανταστώ ότι όταν ανακοίνωσες στους γονείς σου την απόφαση να ασχοληθείς επαγγελματικά με τη μουσική, το είδαν πολύ θετικά.

Οι γονείς μου με στήριξαν εξ αρχής πάρα πολύ σε αυτή μου την απόφαση. Ιδιαίτερα ο μπαμπάς μου όντας και μουσικός. Η μαμά μου ήταν λίγο πιο επιφυλακτική. Ήθελε, όπως όλες οι μαμάδες, να τελειώσω πρώτα το σχολείο, να σπουδάσω και μετά να ασχοληθώ με αυτό που αγαπώ. Μέχρι και σήμερα όμως είναι και οι δυο πολύ υποστηρικτικοί απέναντί μου.

Οι φίλοι σου από το σχολείο, τώρα που βλέπουν την εξέλιξή σου τι σου λένε; Κρατάς επαφές μαζί τους;

Η αλήθεια είναι ότι και οι φίλοι μου είναι πάρα πολύ υποστηρικτικοί σε όλη μου τη διαδρομή μέχρι σήμερα.Εκείνοι άλλωστε το είχαν ζήσει και περισσότερο μαζί μου από το σχολείο, τότε που ακόμα τραγουδούσα σε σχολικές γιορτές. Συχνά μου στέλνουν μηνύματα που μου λένε ότι χαίρονται για μένα, ότι ήταν σίγουροι ότι θα τα καταφέρω και ότι πιστεύουν σε μένα και τις δυνατότητές μου. Είναι πολύ όμορφο αυτό. Μερικές φορές μου στέλνουν και φωτογραφίες από παλιά που είμαι με τη σχολική μου μπάντα. Είναι πολύ συγκινητικό όλο αυτό και τους ευχαριστώ πάρα πολύ που είναι δίπλα μου.

Μεγάλωσες στη Ρόδο. Πόσο εύκολη είναι η μετάβαση για ένα κορίτσι που καλά καλά δεν έχει ενηλικιωθεί σε μια πόλη όπως η Αθήνα;

Η διαφορά είναι τεράστια. Στη Ρόδο είχα όλη μου τη ζωή, είχα πολλούς φίλους, τους γονείς μου, το σπίτι μου. Και ξαφνικά, μ ια μέρα με το που τελείωσα το σχολείο έφυγα για την Αθήνα.

Το να έρθεις στην Αθήνα ήταν κάτι που το σκεφτόσουν από πριν;

Το σκεφτόμουν πάρα πολύ σε αυτό και θέλω να πω ότι σε αυτό μεγάλο στήριγμα ήταν η μητέρα μου. Της είχα πει ότι θέλω να πάω να ακολουθήσω το όνειρό μου, να σπουδάσω βέβαια Βυζαντινή μουσική που είχα πάρει υποτροφία, αλλά κυρίως να ασχοληθώ με αυτό που αγαπώ και νιώθω ότι έχω γεννηθεί να κάνω. Η πρώτη περίοδος μέχρι να προσαρμοστώ ήταν λίγο δύσκολη αλλά σιγά σιγά βρήκα τα πατήματά μου.

Και ξαφνικά, βρίσκεσαι στη σκηνή του X-Factor…

H απόφαση να πάω στο X-Factor δεν ήταν δική μου. Όταν είχε πρωτοβγεί η διαφήμιση ότι ξεκινάνε οι αιτήσεις για το show, με πήρε τηλέφωνο η κολλητή μου η Αναστασία. Τη θυμάμαι να μου λέει, «τώρα είναι η ευκαιρία σου». Της έδειχνα το δισταγμό μου, τον φόβο μου γι’αυτό το βήμα. Πήρε λοιπόν εκείνη την πρωτοβουλία να δηλώσει συμμετοχή για εμένα. Μετά από κάποιες μέρες με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι είδαν το βίντεό μου και με περιμένουν στα pre-casting. Τους είπα ότι δεν έχω στείλει κάποιο βίντεο. Τότε ήταν που μου είπε η Αναστασία ότι είχα κάνει εκείνη την αίτηση γιατί πιστεύει σε μένα.

Την περίοδο εκείνη είχες ήδη μετακομίσει στην Αθήνα;

Είχα μερικούς μήνες που είχα μετακομίσει από τη Ρόδο στην Αθήνα. Είχα ξεκινήσει τις σπουδές μου απλώς επειδή είχα κερδίσει χρονιά, ήμουν ακόμη 17 ετών. Εξελίχθηκε όλο σαν ένα όνειρο για εμένα. Είχα και την άγνοια κινδύνου βέβαια καθώς ήταν όλα τόσο πρωτόγνωρα αλλά το αποτέλεσμα της απόφασης να πάω στο X-Factor μόνο θετικό ήταν.

Έχοντας ζήσει την εμπειρία ενός talent show, είναι κάτι που θα παρότρυνες κι άλλα νέα παιδιά να δοκιμάσουν προκειμένου να ακολουθήσουν το όνειρό τους;

Αυτού του είδους talent shows αποτελούν μεγάλη ευκαιρία για τα νέα παιδιά. Σε κάθε νέο παιδί που μπορεί να έχω την ευκαιρία να συναντήσω ή ενδεχομένως να μου ζητήσει μια συμβουλή, θα του έλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη να το δοκιμάσει. Είναι ο πιο άμεσος τρόπος να δείξεις το ταλέντο σου. Βοηθάει πολύ μια τέτοια συμμετοχή αρκεί, να μπορείς να διαχειριστείς σωστά την όλη κατάσταση αφού βγεις από το παιχνίδι.

Εσύ πως διαχειρίστηκες την αναγνωρισημότητα που κέρδισες;

Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ η μητέρα μου που ήταν δίπλα μου και με συμβούλευε. Ήταν πάντα εκεί για να μου λέει, «Ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα, τώρα ξεκινάει το όνειρό σου, δε σημαίνει ότι επειδή σε έμαθε ο κόσμος ότι τα έχεις καταφέρει». Προσπαθούσε πάντα να με ισορροπήσει και να με κρατά γειωμένη γιατί είμαι αρκετά ενθουσιώδης σαν άνθρωπος.

Στη μέχρι τώρα πορεία σου έχεις νιώσει αμφισβήτηση; Συχνά βλέπουμε πως κοπέλες με εμφάνιση αντίστοιχη της δικής σου να δέχονται μεγάλης αμφισβήτησης για το ταλέντο τους γιατί οι περισσότεροι επιλέγουν να μένουν στην εικόνα τους.

Δόξα τω Θεώ, δεν έχω νιώσει μέχρι σήμερα αμφισβήτηση. Έχω συνεργαστεί με ανθρώπους που με έχουν σεβαστεί πάρα πολύ και με έχουν στηρίξει πάρα πολύ.Δυστυχώς ή ευτυχώς η πρώτη εντύπωση που θα σχηματίσει κάποιος για εμάς προέρχεται από την εξωτερική μας εμφάνιση. Για να «κερδίσεις» όμως κάποιον και κυρίως τους ανθρώπους του χώρου θα πρέπει να δείξεις τις δυνατότητές σου, την προσωπικότητά σου και να αποδείξεις τι αξίζεις.

Στο Your Face Sounds Familiar, είδαμε και μια άλλη πλευρά της Τάνιας. Κλήθηκες να μπεις σε πάρα πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Πόσο εύκολο ήταν αυτό;

Το Your Face Sounds Familiar ήταν ένα show που παρακολουθούσα πάντα και μου άρεσε πολύ. Όπως καταλαβαίνεις, όταν μου έγινε η πρόταση ενθουσιάστηκα αλλά δε σου κρύβω ότι φοβήθηκα και λίγο γιατί δεν ήξερα αν θα μπορέσω να ανταπεξέλθω στη δυσκολία αυτού του show. Καλείσαι να ενσαρκώσεις έναν άλλο άνθρωπο, όχι απλώς να τραγουδήσεις. Ήταν λοιπόν μια πρόκληση για μένα αυτή η πρόταση και επειδή είμαι άνθρωπος των προκλήσεων είπα το «ναι» και το διασκέδασα πάρα πολύ.

Μου είπες ότι είσαι άνθρωπος τον προκλήσεων. Υπάρχει κάποια πρόκληση που να έχεις στο μυαλό σου και θα ήθελες να δοκιμάσεις;

Πιστεύω ότι η επόμενή μου πρόκληση θα είναι μια συμμετοχή στη Eurovision. Είναι κάτι που θα ήθελα πολύ. Μακάρι να έχω την τύχη να μου γίνει μια τέτοια πρόταση στο μέλλον και να μπορέσω να το δοκιμάσω. Παρακολουθώ τον διαγωνισμό κάθε χρόνο και είναι πολλές οι φορές που με έχω κάνει εικόνα να βρίσκομαι στη σκηνή της Eurovision.

Πέρα από την pop θα ήθελες να δοκιμάσεις τις δυνατότητές σου και σε κάποιο άλλο είδος μουσικής;

Για την ώρα, θα ήθελα να επικεντρωθώ στην pop και dance σκηνή. Στο μακρινό μέλλον δεν ξέρω αν θα δοκίμαζα κάποιο άλλο είδος. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι απορρίπτω κάποιο άλλο είδος μουσικής, μου αρέσει να τα ακούω όλα γιατί όλα έχουν κάτι να μου δώσουν. Και στο YFSF,  όταν ενσάρκωσα τη Τζένη Βάνου βρήκα ένα κομμάτι της Τάνιας σε εκείνο το είδος. Την Pop μουσική όμως τη λατρεύω και θέλω να δουλέψω πάνω σε αυτή για να γίνω όσο το δυνατόν καλύτερη γίνεται.

Το όνειρο μιας καριέρας στο εξωτερικό υπάρχει στο μυαλό σου; Θα έφευγες από την Ελλάδα;

Ποτέ μη λες ποτέ. Είμαι από τους ανθρώπους που τολμούν να κάνουν όνειρα. Αν μου δοθεί κάποια ευκαιρία ίσως την αρπάξω. Την Ελλάδα την αγαπώ και θέλω να είμαι ενεργή εδώ όσο περισσότερο μπορώ, μια καριέρα όμως και πέρα από τα σύνορα είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Όταν δεν ασχολείσαι με τη μουσική, τι σου αρέσει να κάνεις;

Μου αρέσει πολύ να χορεύω. Επειδή μένω και μόνη μου,  μου αρέσει πολύ να ξυπνάω, να βάζω μουσική και να χορεύω στο σπίτι μου. Μου αρέσει επίσης να περνάω χρόνο με τους φίλους μου, μια μικρή βόλτα μαζί τους και μια όμορφη κουβέντα μπορούν πραγματικά να με ξεκουράσει και να με γεμίσει ενέργεια. Κάτι άλλο που αγαπώ είναι η γυμναστική. Και φυσικά να περνάω χρόνο με την γάτα μου.

Η οικογένειά σου βρίσκεται στη Ρόδο;

Οι γονείς μου είναι και οι δυο στη Ρουμανία. Μένω μόνη μου από τα 17 μου. Αλλά τους βλέπω όσο μπορώ, κυρίως τη μητέρα μου η οποία έρχεται συχνά στην Αθήνα για να με επισκεφθεί.

Διάβασα ότι η μητέρα σου ξαναπαντρεύεται και ζείτε μαζί όλη τη διαδικασία του γάμου της.

Ναι, η μαμά μου παντρεύεται. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για εκείνη. Είναι αρκετά μικρή και είναι σαν να ξεκινάει πάλι τη ζωή της από την αρχή. Το ζω κι εγώ μαζί της όλο αυτό. Αν εκείνη είναι μια φορά χαρούμενη, εγώ είμαι δέκα.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία έχεις αρχίσει να φαντάζεσαι το πως μπορεί να είναι ο δικός σου γάμος;

Δεν έχω μπει ακόμα σε τέτοια διαδικασία. Νομίζω είμαι αρκετά μικρή ακόμα για να αρχίσω να σκέφτομαι γάμους. Αν και πολλά κορίτσια της ηλικίας μου φαντάζονται τον εαυτό τους με νυφικό και κάνουν όνειρα για το πόσα παιδιά θέλουν να κάνουν, εγώ δεν έχω μπει σε τέτοιες σκέψεις. Προτιμώ να επικεντρωθώ στη δουλειά μου για την ώρα.

Έχει γραφτεί ποτέ κάτι για σένα που να σε έχει ενοχλήσει;

Η αλήθεια είναι πως όχι. Έχουν γραφτεί πράγματα στο παρελθόν για μένα που δεν είχαν υπόσταση τα οποία διέψευσα και μέχρι εκεί. Τίποτα σοβαρό.

Αυτά τα αναληθή δημοσιεύματα, στην αρχή σε στεναχωρούσαν;

Όταν πρωτοξεκίνησα είναι λογικό να με στεναχωρούσαν πράγματα που γράφονταν για μένα και δεν ίσχυαν. Μην ξεχνάς ότι ήμουν ακόμα στην εφηβεία… Το ξεπέρασα όμως και πλέον ότι και να γραφτεί, δε με αγγίζει.

Στα social media τι μηνύματα λαμβάνεις;

Τα μηνύματα που δέχομαι είναι πολύ όμορφα και υποστηρικτικά. Θυμάμαι όταν ήμουν στο YFSF, όταν ερμήνευα μπαλάντες, λάμβανα πολλά μηνύματα που μου έλεγαν ότι τους συγκινώ και τους βγάζω πολλά συναισθήματα. Αυτό είναι τόσο όμορφο… Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο για έναν καλλιτέχνη, το να μπορεί να μιλά στην ψυχή του κοινού.

Υπάρχουν κορίτσια που θα σου στείλουν μήνυμα για να σου ζητήσουν κάποια συμβουλή;

Φυσικά, και μάλιστα όχι μόνο κορίτσια που ασχολούνται με το χώρο της μουσικής. Μπορεί να με ζητήσουν συμβουλές και για πιο προσωπικά ζητήματα. Μπαίνω στη διαδικασία να απαντήσω και ειδικά σε κορίτσια που μπορεί να έχουν πληγωθεί. Θέλω να τους μεταδώσω όσο το δυνατόν περισσότερη θετική ενέργεια γίνεται.

Όση ώρα μιλάμε είσαι χαμογελαστή και λες ότι θες να μεταδίδεις θετική ενέργεια. Είσαι πάντα τόσο αισιόδοξη;

Γενικά είμαι πολύ αισιόδοξη σαν άνθρωπος. Θα μπορούσα να πω ότι ζω και σε ένα ροζ συννεφάκι. Αυτό βέβαια δεν είναι πάντα καλό και ευτυχώς έχω ανθρώπους δίπλα μου να με προσγειώνουν. Αν με ρωτάς αν νευριάζω,δε νομίζω ότι είμαι από τους τύπους ανθρώπους που θυμώνουν εύκολα. Θέλω να βλέπω το κάθε πράγμα από τη θετική του πλευρά γιατί είμαι της άποψης πως όλα είναι στο μυαλό μας. Ακόμα και τυχόν εμπόδια που μπορεί να συναντήσουμε στη ζωή, κάτι καλό μπορεί να βγει αρκεί να έχεις ανοιχτά τα μάτια σου για να το δεις.

Τα σχέδια σου για το καλοκαίρι ποια είναι;

 Έχω ετοιμάσει κάποιες εμφανίσεις ανά την Ελλάδα για τις οποίες ο κόσμος μπορεί να ενημερωθεί από τα social media μου. Παράλληλα βρισκόμαστε με την εταιρεία μου σε αναζητήσεις για το επόμενο τραγούδι μου.

Έχεις συνεργαστεί και με μερικά πολύ σημαντικά ονόματα της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας. Τι έχεις κρατήσει από αυτές τις συνεργασίες;

Είχα την τύχη και την τιμή, και πραγματικά είμαι πολύ ευγνώμων να συεργαστώ με πολύ αξιόλογους και μεγάλους καλλιτέχνες της Ελλάδας. Συμβουλές έχω πάρει από όλους και κυρίως από τον Αντώνη Ρέμο μιας και η συνεργασία μας είχε τη μεγαλύτερη διάρκεια και Φυσικά την Τάμτα που ήταν και η coach μου στο X-Factor. Η Τάμτα με στήριξε σαν να ήμουν δικό της παιδί. Τη λατρεύω, τη θαυμάζω.

Η Τάμτα είναι και ένα pop idol και μιας και εσύ θες να αφοσιωθείς στην pop, φαντάζομαι ήταν πολύ σημαντίκό που κατάφερες να έχεις αυτή την επαφή μαζί της.

Ήταν ένα σχολείο το να δουλεύω μαζί της. Έχω κερδίσει πολλά από εκείνη και πέραν του ότι είναι μια πραγματική καλλιτέχνιδα, τη θαυμάζω πρώτα απ΄όλα για την ψυχή της.

Το μεγαλύτερό σου όνειρο πιο είναι;

‘Εχω δυο όνειρα. Το ένα, είναι να βρίσκομαι πάνω στη σκηνή και το κοινό από κάτω να τραγουδάει μαζί μου τα τραγούδια μου. Και το άλλο είναι όταν ακούει κάποιος τα τραγούδια μου στο ραδιόφωνο να αναγνωρίζει τη φωνή μου.

Εσύ έχει τύχει να ακούσεις τον εαυτό σου στο ραδιόφωνο;

Δεν έχει τύχει ακόμα αλλά έχει τύχει να με ακούσουν φίλοι μου και να μου στείλουν μήνυμα. Συγκινούμαι όταν συμβαίνει αυτό. Πιο συχνά συμβαίνει στο νησί μου, τη Ρόδο που με υποστηρίζει πάρα πολύ.

Ο κόσμος που συναντάς στον δρόμο σε αναγνωρίζει;

Ναι αρκετές φορές έχει τύχει να με αναγνωρίσουν αλλά οφείλω να πω ότι όλοι είναι πολύ διακριτικοί και ευγενικοί. Δε με έχει φέρει ποτέ κανείς σε δύσκολη θέση. Είναι πολύ όμορφο όταν έρχονται νέα παιδιά και μου ζητάνε να βγάλουμε μια φωτογραφία.

Πρόσφατα είχες και μια συνεργασία με τη Μαντώ, μίλησε μου λίγο γι’αυτή την εμπειρία.

Κυκλοφορήσαμε ένα τραγούδι με την αγαπημένη μου Μαντώ. Η ιδέα γι’ αυτή τη συνεργασία ήταν του παραγωγού μας Γιάννη Δόξα και δική της αλλά και της εταιρείας μας. Πρόκειται για ένα υπέροχο τραγούδι. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γι’ αυτή τη συνεργασία γιατί η Μαντώ αποτελούσε πρότυπό μου από τότε που ήμουν πολύ μικρή. Έχω εμπνευστεί και έχω πάρει πολλά πράγματα από εκείνη. Ελπίζω ότι θα αρέσει εξίσου και στον κόσμο. Ο τίτλος του τραγουδιού είναι «Δε θα ξαναγαπήσω».

Η Μαντώ είναι και μια από τις προσωπικότητες που είχες ενσαρκώσει στο YFSF. Πως έχει σχολιάσει αυτή σου την προσπάθεια; Σου έχει πει κάτι;

Πράγματι, την είχα ενσαρκώσει και στο YFSF. Το ξέρει και έχει δει εκείνη την εμφάνιση. Απ΄ ότι μου έχει πει της άρεσε πολύ και ειλικρινά χαίρομαι που κατάφερα να ανταπεξέλθω σε αυτή την πρόκληση και να αποσπάσω τα θετικά της σχόλια γιατί όπως ξέρουμε όλοι η Μαντώ έχει μια απίστευτη φωνή.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Styling: Μιχάλης Τσούκας

Η φωτογράφιση έγινε στο Diego (Αδριανού 1, Αθήνα)

Read More

And More