Τα πάντα για τα σγουρά μαλλιά! Πόσοι τύποι υπάρχουν, πώς θα τα χτενίσεις, τι να προσέξεις!

Ήξερες ότι το 60% των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο έχει σγουρά μαλλιά; Ή ότι υπάρχουν πέντε διαφορετικοί τύποι σγουρών μαλλιών; Αν ανήκεις σε αυτό το ποσοστό τύπωσε τώρα αυτό το άρθρο και έχε το πάντα μαζί σου! Γιατί εδώ θα βρεις όλες τις απαντήσεις για τα σγουρά μαλλιά που σε απασχολούν. Ας ξεκινήσω, όμως, με μια ιστορία…

Πριν από κάποιες μέρες και διαβάζοντας τις ερωτήσεις που έρχονται στο TLIFE, έπεσα σε 2-3 συνεχόμενες που αφορούσαν τα σγουρά μαλλιά. Και το αμέσως επόμενο λεπτό χτύπησε το κινητό μου. Δεν θα αποκαλύψω την πηγή μου, θα σου πω, όμως, ότι επρόκειτο για ένα μοναδικό event από την Redken με καλεσμένη την Gaby Miley, την Αμερικανίδα Redken artist με εξειδίκευση (surprise! surprise!) στα σγουρά μαλλιά! Η αντανακλαστική κίνηση ήταν να συγκεντρώσω τις ερωτήσεις και να πάω στην συνέντευξη με ένα σωρό απορίες για ένα θέμα που δεν έχουμε πολυαγγίξει. Όμως, α) να που τα σγουρά μαλλιά επέστρεψαν και β) δεν έχεις και κάθε μέρα την ευκαιρία να μιλάς με την Gaby, η οποία μεταξύ άλλων συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες stars και στα MTV Awards!


Και αφού έριξες κλεφτές ματιές από το event της Redken με την Gaby, ιδού όλα όσα ειπώθηκαν μεταξύ μιας beauty editor (aka εγώ) και της top ειδικού ενός… top brand στην περιποίηση και το styling των μαλλιών!

Σγουρά μαλλιά και φιλάρισμα: απαγορευτικός συνδυασμός ή όχι!
Οι περισσότερες γυναίκες με σγουρά μαλλιά κουρεύουν τα μαλλιά τους σε ένα μήκος γιατί φοβούνται ότι το φιλάρισμα δεν θα δείχνει όμορφο πάνω τους. Η Gaby, όμως, είναι κάθετη: “Φυσικά και οι γυναίκες με σγουρά μαλλιά μπορούν να φιλάρουν τα μαλλιά τους. Για την ακρίβεια, επιβάλλεται να τα φιλάρουν! Όμως, το μυστικό είναι που κάνουμε το φιλάρισμα. Κάθε σγουρό μαλλί έχει την δική του προσωπικότητα. Ο κομμωτής πρέπει να δει τα σγουρά μαλλιά και να τα φιλάρει στα σωστά σημεία. Και αυτά τα σημεία διαφέρουν από σγουρό σε σγουρό. Αν τα σγουρά μαλλιά είναι σε ένα μήκος είναι πολύ βαριά και χάνουν τον όγκο τους. Το φιλάρισμα δημιουργεί όγκο!”.

Αφέλειες στα σγουρά;
Ρωτάω την Gaby τι γνώμη έχει για τις γυναίκες που έχουν σγουρά μαλλιά και ισιωμένες αφέλειες. “Μου αρέσουν! Εξαρτάται, βέβαια, πάντα από το σχήμα του προσώπου, τον τύπο της μπούκλας αλλά και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Κάποιες φορές όταν βλέπω γυναίκες με ίσιες αφέλειες και σγουρά μαλλιά τις ρωτάω τι προϊόντα χρησιμοποίησαν. Γιατί όταν έχουμε σγουρά και ίσια μαλλιά στο ίδιο χτένισμα πρέπει να χρησιμοποιούμε δύο διαφορετικά προϊόντα. Όμως, μου αρέσουν πολύ και τα σγουρά μαλλιά με σγουρές αφέλειες, όπως αυτές που δημιουργήσαμε σήμερα. Είναι τάση! Έχουμε επιστρέψει στα 80’s!”.

Το 60% έχει σγουρά μαλλιά! Κι όμως!
Μιλώντας για… μπούκλες η Gaby μου είπε το εξής: “Θα σοκαριστείς, αλλά το 60% των ανθρώπων του πλανήτη έχουν σγουρά μαλλιά!”. Και προτού μου βγει η αντανακλαστική “μα-που-κρύφτηκαν-όλοι-αυτοί οι σγουρομάλληδες(!)” ερώτηση, η Gaby διάβασε την σκέψη μου: “Δεν τους πολυβλέπεις γιατί οι γυναίκες ισιώνουν συνεχώς τα μαλλιά τους ενώ οι άντρες τα κουρεύουν πολύ κοντά. Όμως, τα τελευταία χρόνια και ειδικά φέτος η τάση επιστρέφει στα φυσικά μας μαλλιά!

Ήξερες ότι υπάρχουν 5 τύποι σγουρών μαλλιών;


Τα σγουρά μαλλιά είναι ο πιο ενδιαφέρον τύπος μαλλιών (και στο λέω εγώ μια… ισιομάλλα!). Σκέψου μόνο ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι σγουρών μαλλιών οι οποίοι είναι οι εξής:
1. Κυματιστά (wavy) όπως η Gisele
2. Καμπυλωτά (curvy) όπως η Kate Hudson
3. Σγουρά (curly) όπως η Thandie Newton
4. Σπιράλ (spiral) όπως η Beyonce
5. Κατσαρά (springy)
όπως η Oprah
Και το ζήτημα των σγουρών μαλλιών μπορεί να γίνει ακόμη πιο πολύπλοκο, αρκεί να σου πω ότι μια γυναίκα με σγουρά μαλλιά μπορεί να συνδυάζει δύο και τρεις διαφορετικούς τύπους: κυματιστά και καμπυλωτά. ΄Η κατσαρά και σγουρά και σε κάποια σημεία σπιράλ. “Αυτή είναι η προσωπικότητα των σγουρών μαλλιών! Και αυτός είναι και ο λόγος που σε κάποιες γυναίκες δεν αρέσουν τα σγουρά τους μαλλιά ή οι κομμωτές τους δεν μπορούν να προσεγγίσουν σωστά τις μπούκλες. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν είναι να “διαβάσουν” την μπούκλα. Να “διαβάσουν” την προσωπικότητα των σγουρών μαλλιών. Και αφού το κάνουν έπειτα μπορούν να δημιουργήσουν ένα τέλειο look στα σγουρά μαλλιά προσαρμοσμένο απόλυτα στις ανάγκες και τον τύπο των συγκεκριμένων σγουρών”.

Τέλεια σγουρά μαλλιά που δεν φριζάρουν! Υπάρχει μαγικό προϊόν;
“Φυσικά! Πρόκειται για την σειρά Curvaceous“, απαντά η Gaby και συνεχίζει: “Η σειρά περιλαμβάνει σαμπουάν, conditioner και μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης. Μάλιστα, το conditioner μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κανονικά και να ξεπλύνεις με άφθονο νερό ή σαν leave in κρέμα για να κάνεις και το styling. Επίσης, η μάσκα είναι super ενυδατική και ξεδιψά τα σγουρά μαλλιά. Γιατί το βασικό πρόβλημα των σγουρών μαλλιών είναι ότι δεν είναι ενυδατωμένα. Μάλιστα, όσες έχουν σπιράλ ή κατσαρά μαλλιά που είναι πιο ξηρά και αφυδατωμένα σε σχέση με τα υπόλοιπα μπορούν να βάζουν την μάσκα σε κάθε λούσιμο”.


Η σειρά Curvaceous είναι η αγαπημένη της Gaby!

PS: Η συνέντευξη με την Gaby δεν τελείωσε εδώ! Έρχονται πολλά ακόμη tips για σγουρά μαλλιά. Είναι μύθος ή αλήθεια ότι η βαφή χαλαρώνει τις μπούκλες; Stay tuned @TLIFE!

Read More

And More