Τάνια Τσανακλίδου: Μεγάλη επιστροφή στο Θέατρο Τέχνης μετά από 40 χρόνια!

Μεγάλη επιστροφή για την Τάνια Τσανακλίδου στο Θέατρο Τέχνης, ύστερα από 40 χρόνια. Η διάσημη Ελληνίδα καλλιτέχνιδα, μετά τις αποκαλύψεις για την προσωπική της ζωή, εμφανίστηκε στο θέατρο και κέρδισε το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού.
Με νέο λουκ και θετική ενέργεια, η Τάνια Τσανακλίδου συνεργάζεται για πρώτη φορά με την ομάδα bijoux de kant – που δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2010- και παρουσιάζει στη σκηνή της Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν το νέο έργο του Άκη Δήμου “Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα”. Εμπνευσμένο από την εμβληματική νουβέλα του Ιωάννη Κονδυλάκη “Πρώτη Αγάπη” (1919).

Η Τάνια Τσανακλίδου με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη και τον Γιάννη Παπαδόπουλο
Η πρεμιέρα έγινε το βράδυ της Πέμπτης. Μετά το τέλος της παράστασης μάλιστα έγινε και η κοπή της πίτας για τους συντελεστές της παράστασης, παρουσία και της Λυδίας Κονιόρδου.

Λίγα λόγια για την παράσταση
Ένα αγόρι μεγαλώνει σ’ ένα ορεινό χωριό της Κρήτης, καθώς ο 19ος αιώνας τελειώνει. Ψηλά στο βουνό, μα με το βλέμμα στραμμένο στη θάλασσα, αναμετριέται με την αποκάλυψη των επιθυμιών του. Διχάζεται, ταλαντεύεται, τρομάζει, αντιστέκεται και ενδίδει ακολουθώντας το εκκρεμές της καρδιάς και τις γραμμές του ιδρώτα στην παλάμη του. Ανατριχιάζοντας και τρέμοντας, μετρώντας μυστικά και φιλιά, τάζοντας όλα του τα χάδια στις ενοχές του για να σωπάσουν: έτσι πάει. Ο έξω κόσμος υποχωρεί σιγά σιγά, για να κερδίσει ο άλλος κόσμος, ο κόσμος των θεών και των διαταγών τους, του λαχανιάσματος και των αναφιλητών, των ονείρων και των ματαιώσεών τους, της αμαρτίας και της εξιλέωσης, των αισθημάτων και των αισθήσεων. Μια πάμφωτη Κόλαση χτίζεται με τα υλικά ενός χαμένου Παράδεισου – χώματα τα πιο πολλά, για μια στιγμή ανθισμένα, μετά άγονα. Ένας λαβύρινθος σαν κήπος κρεμαστός που αιωρείται πάνω από τ’ ανθρώπινα κι ένας Μινώταυρος που τα περιγελάει. Όπως και να την πεις, η ιστορία του Γιωργή σε περιγράφει.
Στην παράσταση συμμετέχουν ακόμα οι Λένα Δροσάκη, Γιάννης Παπαδόπουλος, Νικόλας Αγγελής.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More