Τάσος Ιορδανίδης: Πρεμιέρα στο θέατρο με την αδελφή του στο πλευρό του [pic]

Ο Τάσος Ιορδανίδης είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες ηθοποιούς, που μετρά δεκάδες επιτυχίες στο χώρο του θεάτρου. Αυτή τη σεζόν ο ίδιος πρωταγωνιστεί στην παράσταση “Ο πατέρας” που ανεβαίνει στο θέατρο Αποθήκη με συμπρωταγωνιστές τους: Μαρίνα Ασλάνογλου, Ιωσήφ Ιωσηφίδη, Γιάννα Σταυράκη, Νικολέττα Χαρατζόγλου.

Το βράδυ της Τετάρτης, η παράσταση έκανε πρεμιέρα και πολλοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στο θέατρο για να παρακολουθήσουν το έργο και φυσικά να στηρίξουν τους πρωταγωνιστές. Ο φωτογραφικός φακός του TLIFE ήταν εκεί και απαθανάτισε όλα τα πρόσωπα που έδωσαν το παρών! Μεταξύ των προσώπων ήταν και η αγαπημένη αδερφή του Τάσου Ιορδανίδη, Θάλεια, η οποία βρίσκεται πάντα στο πλευρό του και τον στηρίζει σε κάθε βήμα του.

Λίγα λόγια για το έργο:

Κάπου στην Αθήνα, πίσω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες ενός μεσοαστικού σπιτιού, δύο σύζυγοι θα συγκρουστούν μεταξύ τους μέχρι τελικής πτώσεως, με λάφυρο την κυριαρχία πάνω στο παιδί τους.Ποιος από τους δύο συζύγους θα επικρατήσει τελικά; Πόσο αλώβητοι θα βγούνε από τη μάχη; Και το παιδί τους; Θα πάρει θέση ως προς την έκβαση του ενδοοικογενειακού αυτού πολέμου; Και με ποιο κόστος;

Η μάχη των δύο φύλων, το αρχετυπικό δίπολο ανδρική λογική – γυναικείο ένστικτο, ο αλληλοσπαραγμός μέσα σε μια σχέση με αιώνιο διακύβευμα την απόλυτη
επικράτηση του ενός στον άλλο και την αδιαφιλονίκητη διατήρηση της εξουσίας, οι
μικροί – ή και μεγαλύτεροι – ψυχολογικοί φόνοι που συντελούνται, ως «αναγκαίο
κακό» για «καλό σκοπό», στους κόλπους μιας καθωσπρέπει κατά τα άλλα
οικογένειας, ζωντανεύουν στη σκηνή του θεάτρου Αποθήκη.

Μέσα από τη διασκευή του κειμένου, η παράσταση φέρνει τον «Πατέρα» στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, με όρους ακραίου ρεαλισμού για να καταδείξει, με τις απαραίτητες δόσεις μαύρου χιούμορ, τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας, απογυμνωμένες από τα φτιασίδια κάθε πιθανού καθωσπρεπισμού. Παθογένειες, που ακόμα και σήμερα, εξακολουθούν να υπάρχουν, πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Δες τη φωτογραφία:

Φωτογραφία: Πέτρος Χόντος

Read More

And More