Τάσος Χαλκιάς: Η έκκληση στον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη να μιλήσει με τον Σπύρο Μπιμπίλα

Ο Τάσος Χαλκιάς, με ένα μακροσκελές κείμενο στο διαδίκτυο, παρακάλεσε τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη να δεχτεί την πρόταση του Προέδρου του Σ.Ε.Η., Σπύρου Μπιμπίλα και να πάει να συζητήσουν στο Σωματείο.

Αναλυτικότερα, το post του ηθοποιού:

«Φίλοι κι αγαπημένοι συνάδελφοι μου, επιθυμώ να σάς απευθυνθώ με αγάπη κι έγνοια!! Για το σπίτι μας, την οικογένεια μας, που δεν είναι άλλη, από το Θ Ε Α Τ Ρ Ο ! ! ! ! ! αλλά και για τη δουλειά μας, το επάγγελμά μας, πού δεν είναι άλλο, από το Ιστορικό Σωματείο μας! ! ! ! ! Ζούμε άσχημες καταστάσεις απίστευτα γεγονότα τον τελευταίο καιρό!!! Και επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε να είμαστε ενωμένοι, σφιχταγκαλιασμένοι!!

Με έναν και μοναδικό σκοπό, “Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρση”. Εμείς, έχουμε πολλές φορές επικοινωνήσει, έχουμε συνεννοηθεί, συμφωνήσει σε πολλά ζητήματά μας, σε πολλές διαφορές μας, πολλές φορές στο παρελθόν! Και πάνω στη Σκηνή αλλά και σε πολλούς προβληματισμούς πού κατά καιρούς τάραξαν τις μεταξύ μας σχέσεις! Ακόμη και παράτυπα ακόμη και ανορθόδοξα με αταίριαστες φιλονικίες πολλές φορές! Όμως τα βρήκαμε και πήγαμε παρακάτω στο μονοπάτι, αλλά και πιο ψηλά τον πήχη! Γιατί δεν είμαστε άνθρωποι τυπικοί αλλά ουσιαστικοί! Παρορμητικοί “τρελοί” Καλλιτέχνες! Οι τύποι και τα πρωτόκολλα είναι για τους πολιτικούς τούς τραπεζίτες του δικαστές! Εμείς είμαστε Καλλιτέχνες , κρατάμε την ουσία κι ονειρευόμαστε!

Γι’ αυτό Κωνσταντίνε μου αν μου επιτρέπεις, ανταποκρίσου στην πρόσκληση τού Σπύρου! ! πήγαινε κοντά του να συζητήσετε, είναι απολύτως βέβαιο ότι κάτι καλό θα βγει… Πριν καλά καλά βγει η ανακοίνωση τους παραδέχθηκαν τα «φάουλ» πού πιθανόν να περιείχε!?! όμως όχι πρόθεση όχι σκόπιμη στοχοποίηση πιστεύω! Πήγαινε Κωνσταντίνε σε παρακαλώ, το επιβάλει ή στιγμή και ή σοβαρότητα της! Μάριε μου αγαπημένε παρότρυνε τον κι εσύ! Ας απλώσουμε τα χέρια, είναι ή στιγμή, ή ιστορική στιγμή μας!»

Να σου θυμίσουμε, πως o Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης έστειλε τις προηγούμενες ημέρες ανοιχτή επιστολή στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και αφορμή γι’ αυτό στάθηκε η παράγραφος της ανακοίνωσης του Σ.Ε.Η. που ανέφερε ότι «μετά από 3 εβδομάδες εκκωφαντικής κυβερνητικής σιωπής, μόλις χθες, γίναμε μάρτυρες μιας επικοινωνιακής ομοβροντίας: ηθοποιός και σκηνοθέτης με άμεση πρόσβαση στον Πρωθυπουργό παρουσιάστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή από όπου ξεκίνησε το κύμα των ΕΠΩΝΥΜΩΝ καταγγελιών στο χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου». (Δες εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση)

Read More

And More