Σοκαριστική η κατάθεση του πατέρα του 13χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ – Νέες καταγγελίες στο Μίλα

Δε χωράει ανθρώπου νους την τραγωδία που συνέβη το απόγευμα της Κυριακής σε λούνα παρκ στο Ελληνικό. Ένα 13χρονο αγόρι σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια των -ανήμπορων να αντιδράσουν- γονιών του, ενώ η 9 ετών αδερφούλα του έχει τραυματιστεί σοβαρά και νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου Παίδων με θλάση στον πνεύμονα!

Ευθύνες στον υπεύθυνο του λούνα παρκ αποδίδει ο πατέρας των παιδιών καθώς, όπως υποστήριξε στην κατάθεσή του, “δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και συγκεκριμένα το σκοινί της κυλινδρικής μπάλας δεν ήταν δεμένο στο έδαφος”.

“Ξαφνικά φύσηξε δυνατός αέρας και ανασήκωσε την πλαστική μπάλα στον αέρα, περίπου σε ύψος δέκα μέτρων και στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος και σε απόσταση δέκα μέτρων μακριά από την πισίνα. Αμέσως έτρεξα στο σημείο για να δω τα παιδιά και για να σταματήσω την μπάλα που κυλούσε στο έδαφος. Αμέσως έβγαλα έξω την κόρη μου, η οποία δεν μου μίλησε και μετά από λίγα λεπτά άνοιξε τα μάτια της”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Την ίδια ώρα, ο αντίδημαρχος της Χίου, Παντελής Στεφάνου, κατήγγειλε στο Μίλα ότι ένα οχτάχρονο κορίτσι είχε σπάσει το πόδι του, σε λούνα παρκ ίδιας ιδιοκτησίας.

“Τις ημέρες των Χριστουγέννων ένα κορίτσι 8 ετών έσπασε το πόδι του σε φουσκωτή τσουλήθρα. Ήταν ένα ατύχημα που μας αιφνιδίασε. Αμέσως δόθηκε η εντολή να φύγει, όπως και έγινε δυο ημέρες μετά, ενώ στη συνέχεια δόθηκε η εντολή να μην ξανάρθει στο νησί, καθώς οι συνθήκες ασφαλείας δεν ήταν όπως πρέπει. Σύμφωνα με τους γονείς του κοριτσιού, δεν υπήρχε σωστή ρύθμιση στην πίεση του αέρα, με αποτέλεσμα η τσουλήθρα να είναι πιο σκληρή από όσο έπρεπε και να μην έχει την απαραίτητη ελαστικότητα”.

Δες απόσπασμα από την εκπομπή!

Σε βάρος του Ιταλού ενοικιαστή εξοπλισμού του λούνα παρκ και των δυο υπαλλήλων στο χώρο, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη. Και οι τρεις κατηγορούμενοι αναμένεται να λάβουν προσθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. Το λούνα παρκ δεν είχε άδεια…

Διάβασε στο NewsIt ολόκληρη την δικογραφία για τον θάνατο στο λούνα παρκ στο Ελληνικό

Read More

And More