Τατιάνα Μπλάτνικ: Ποια είναι η γυναίκα που πήρε διαζύγιο από τον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου μετά από 14 χρόνια γάμου

«Αριστοκράτισσα από κούνια» έχει χαρακτηριστεί η Τατιάνα Μπλάτνικ, η οποία όπως έγινε γνωστό χθες με ανακοίνωση της τέως βασιλικής οικογένειας, παίρνει διαζύγιο από τον Νικόλαο, ύστερα από 14 χρόνια γάμου.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ μπορεί να μην γεννήθηκε στην Ελλάδα, ωστόσο η αγάπη της για τη χώρα μας μεγάλωνε μέρα με τη μέρα από τη στιγμή που γνώρισε και ερωτεύτηκε τον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Η ίδια, πάντα κομψή στις δημόσιες εμφανίσεις της και όχι μόνο, αγαπά την φιλανθρωπία, τη μόδα και τη ζωή της στην Αθήνα, την οποία θεωρεί… μαγική!

Ποια είναι η Τατιάνα Μπλάτνικ

Η Τατιάνα Μπλάτνικ γεννήθηκε το 1980 στη Βενεζουέλα. Κόρη ενός θρυλικού, όπως γράφεται, playboy της εποχής, του σλοβενικής καταγωγής Βλαντιμίρ Λάντισλαβ «Λότι» Μπλάτνικ, και της Γερμανίδας Μαρί Μπλανς Μπιερλίν. Τον πατέρα της τον αποκαλούσαν τότε «βασιλιά των παπουτσιών» της Βενεζουέλας. Η μητέρα της, πάλι, έχει αριστοκρατικό πεντιγκρί. Έλκει την καταγωγή της από τον οίκο του Ανοβέρου και του βασιλιά Γεωργίου Ι της Αγγλίας.

Οι γονείς της, παρότι αποκτούν δύο παιδιά μαζί, την Τατιάνα και τον μεγαλύτερο αδελφό της Μπόρις, λέγεται πως δεν παντρεύονται ποτέ. Εντούτοις η Τατιάνα έχει άλλα δύο αδέλφια, τον Ιγκόρ και την Ανούσκα, ενδεχομένως από προηγούμενες σχέσεις του πατέρα της. Το 1986, όταν η Τατιάνα είναι μόλις έξι ετών, χάνει τον πατέρα της. Άλλοι αποδίδουν τα αίτια του θανάτου του σε αυτοκινητικό δυστύχημα στο Γκστάαντ, άλλοι πάλι μιλούν για αδιευκρίνιστες συνθήκες θανάτου.

Στο Aiglon, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Γκστάαντ, η Τατιάνα Μπλάτνικ θα σκληραγωγηθεί τόσο σωματικά -με υποχρεωτικές εβδομαδιαίες πεζοπορίες στο χιόνι, εξαντλητικά μαθήματα σκι και κατασκήνωση στις Άλπεις- όσο και πνευματικά, καθώς το μότο του σχολείου της είναι «Ο Θεός είναι η δύναμή μου». Μετά τα 18 θα συνεχίσει τις σπουδές της, πάντα υπό τη σκιά του μεγαλύτερου αδελφού της, στο Georgetown της Ουάσινγκτον.

Η Τατιάνα φαίνεται πως μοιράζεται τις ίδιες φιλανθρωπικές ανησυχίες με τη μητέρα της, μια και υποστηρίζει ενεργά την αμερικανική οργάνωση για τα δικαιώματα των γυναικών «Vital Voices», στην οποία έχει πολλάκις εμπλακεί και η εργοδότριά της Diane Von Fustenberg.

Παρά τις σπουδές Λογοτεχνίας και Κοινωνιολογίας, η Τατιάνα Μπλάτνικ γοητεύεται από εκείνο που σε ελεύθερη μετάφραση θα ονομάζαμε δημόσιες σχέσεις και αναλαμβάνει το πόστο της event planner για λογαριασμό της πασίγνωστης σχεδιάστριας. Στο πλευρό της Diane Von Fustenberg, έχοντας το ρόλο της οργανώτριας εκδηλώσεων και των δημοσίων σχέσεων εργάστηκε από το 2006 έως και τον Ιούλιο του 2010, χρονιά που ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με τον Νικόλαο.

Η σχέση τους ωστόσο δεν περιορίστηκε ποτέ στο αποστειρωμένο τυπικό εργοδότριας-εργαζομένης, μια και ο πάλαι ποτέ ερωτικός δεσμός της Φον Φίρστενμπεργκ με τον πατέρα της Λότι Μπλάτνικ ανεβάζει τόσο τις επαγγελματικές μετοχές της Τατιάνας, ώστε να έχει εξελιχθεί σε πιστή ακόλουθο της ιέρειας των ντεφιλέ.

Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει στενή συνεργάτιδά της στο TLIFE το 2010, η Τατιάνα είχε τελειώσει φιλικά τη συνεργασία της με τον λαμπερό οίκο μόδας από τον Ιούλιο, με σκοπό να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις ετοιμασίες του γάμου της, στις Σπέτσες. Ο παραμυθένιος γάμος του ζευγαριού, που έγινε στο νησί του Αργοσαρωνικού και αποτέλεσε το γεγονός της χρονιάς, όπως ήταν επόμενο, μονοπώλησε το χρόνο της.

 

Σήμερα, η Τατιάνα Μπλάτνικ αποτελεί συνιδρύτρια του τμήματος Νεολαία της ΕΛΠΙΔΑΣ – μαζί με την Μαριάννα Λαιμού-Γουλανδρή και την Λάουρα Λαλαούνη- Δράγνη – μιας επιτροπής του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.

Από το 2014, η Τατιάνα αποτελεί μέλος και δωρητής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Μπορούμε», που σκοπό έχει τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα. Η ίδια μάλιστα έχει προσφέρει μέρος των εσόδων της από το βιβλίο της A Taste of Greece στην οργάνωση. Μαζί με τη μητέρα της δραστηριοποιούνται στο #supportgreece που προβάλλει και προωθεί όλα τα προϊόντα που φτιάχνονται από Έλληνες τεχνίτες, όπως χειροποίητες τσάντες, σανδάλια, καφτάνια κλπ…

Με πληροφορίες από wikipedia, protothema.gr

Φωτογραφίες: NDP, Getty Images

Read More

And More