Τατιάνα Τσιρακοπούλου: Η γνωστή δικηγόρος και η κούκλα αριστούχος κόρη της, στο TLIFE

Mαμά και κόρη λάμπουν από ευτυχία. Μαμά, η γνωστή δικηγόρος Τατιάνα Τσιρακοπούλου η οποία είναι η δικηγόρος των αδελφών του αδικοχαμένου καπετάνιου της λάντζας στην τραγωδία της Αίγινας. Κόρη, η Ζωή Γκλίνου που μόλις πέρασε στη Νομική Αθηνών με 18.932 μόρια στην 50η θέση και έκανε υπερήφανη την οικογένειά της!

Η γνωστή δικηγόρος μέλος του ΔΣΑ διετέλεσε επί πολλά χρόνια νομική σύμβουλος σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες στην Ελλάδα. Υποδέχθηκε το TLIFE, στο γραφείο που διατηρεί στο Κολωνάκι και μας μίλησε με περηφάνεια για την κόρη της : «Αναμφισβήτητα είμαι υπερήφανη μητέρα για την επιτυχία της Ζωής για τον άθλο που κατάφερε. Βέβαια έχει πολλές μάχες ακόμα να δώσει στην ζωή της αλλά είμαι σίγουρη για την ίδια και της έχω εμπιστοσύνη. Γενικά με την Ζωή δεν ήμουν αυστηρή ως προς την ελευθερία της, αλλά ως προς τις αρχές θα έλεγα πως ήμουν αρκετά. Το γραφείο που διατηρώ στο Κολωνάκι είναι ανοιχτό και την περιμένει. Θα δει την θεωρία στο πανεπιστήμιο και την πράξη στο γραφείο, βλέπω όμως ότι της αρέσει η έρευνα και η δικηγορία έχει πολύ. Ας ακολουθήσει ότι της αρέσει και την κάνει ευτυχισμένη»

Η 18χρονη Ζωή Γκλίνου έχει κάθε λόγο να χαίρεται αφού οι κόποι της έπισαν τόπο και με το παραπάνω, αφού πέρασε από τους πρώτους στη Νομική Αθηνών και είναι έτοιμη να ακολουθήσει τα χνάρια της δυναμικής μαμάς της! Τελείωσε το Κολέγιο Αθηνών με βαθμολογία 19.7 και έχει διακριθεί σε πάρα πολλές εργασίες και διαγωνισμούς.


«Την αγάπη μου για την Νομική την πήρα από την μητέρα μου, πάντα όμως είχα θεωρητική κατεύθυνση. Ήμουν καλή σε όλα τα μαθήματα. Μάλιστα από στην Β Λυκείου όταν μας είπαν να δηλώσουμε κατεύθυνση εγώ ήμουν σίγουρη…διάλεξα την θεωρητική. Δεν χρειάστηκε καθόλου να το σκεφτώ. Η μητέρα μου διακρίνοντας τις δυνατότητές μου ήθελε να ασχοληθώ με την δικηγορία και μάλιστα με παρότρυνε. Στην Β Λυκείου διακρίθηκα σ έναν πανελλαδικό διαγωνισμό ρητορικής οποίος διεξήχθη στα αγγλικά. Στην Β Λυκείου είχα την χαρά και την τιμή να επισκεφτώ για μία εβδομάδα την Χάγη και να συμμετέχω σε προσομοίωση συνεδριάσεων του ΟΗΕ. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία και άκρως ενδιαφέρουσα που με έκανε να σκεφτώ την διπλωματία αλλά και την νομική. Ομολογώ ότι είμαι διαβαστερό παιδί, πάντα διάβαζα…ήταν ανέκαθεν στις συνήθειές μου. Κατά την διάρκεια των εξετάσεων διαβάζω αυστηρά 8 ώρες, στις 11 το βράδυ τα βιβλία κλείνουν για να ξεκουραστώ. Η διασκέδαση βέβαια εκείνη την περίοδο ήταν μειωμένη, μία έξοδο την εβδομάδα ενώ σε περιόδους που δεν έχω εξετάσεις σαφώς βγαίνω περισσότερο. Πάντως είναι περίεργο που κατά την διάρκεια των εξετάσεων δεν είχα καθόλου άγχος, αν και είμαι ένα άτομο αγχώδες. Ήταν πιθανόν επειδή ήμουν τέλεια προετοιμασμένη. Στόχος από εδώ και πέρα είναι να τελειώσω την νομική και σκέφτομαι ακόμα να ακολουθήσω και την διπλωματία. Μέσα στην σχολή θα μπορέσω να αντιληφθώ τι μου αρέσει περισσότερο. Βέβαια πέρα από την σχολή εδώ και καιρό ακολουθώ την μητέρα μου και στα δικαστήρια, μου αρέσει να παρακολουθώ τις υποθέσεις που χειρίζεται, κυρίως τα ποινικά.»

Read More

And More