Taylor Swift: Προκάλεσε κύμα σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις δηλώσεις της περί πολιτικής

Η Τέιλορ Σουίφτ (Taylor Swift) έσπασε τη μακροχρόνια σιωπή της για τις πολιτικές εξελίξεις και με ανάρτησή της στο Instagram ενθάρρυνε τους θαυμαστές της να ψηφίσουν στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ και να αποδοκιμάσουν την εκπρόσωπο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην πολιτεία του Τενεσί, Μάρσα Μπλάκμπερν.

«Στο παρελθόν δίσταζα να εκφράσω δημόσια τις πολιτικές μου απόψεις, αλλά λόγω αρκετών γεγονότων στη ζωή μου και στον κόσμο τα τελευταία δύο χρόνια, αισθάνομαι πολύ διαφορετικά γι’ αυτό τώρα» έγραψε η Σουίφτ, και συνόδευσε την ανάρτηση με μία ασπρόμαυρη φωτογραφία, στην οποία είναι σκεπτική.

«Πάντα ψήφιζα και θα ψηφίζω με βάση το ποιος υποψήφιος θα προστατεύσει και θα αγωνιστεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα που πιστεύω ότι όλοι αξίζουμε σε αυτή τη χώρα» έγραφε. «Πιστεύω στον αγώνα για τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας και ότι κάθε μορφή διακρίσεων που βασίζεται στον σεξουαλικό προσανατολισμό ή το φύλο είναι ΣΦΑΛΜΑ. Πιστεύω ότι ο συστηματικός ρατσισμός που βλέπουμε ακόμα σε αυτή τη χώρα απέναντι στους ανθρώπους του χρώματος είναι τρομακτικός, άρρωστος και διαδεδομένος».

https://www.instagram.com/p/BopoXpYnCes/?taken-by=taylorswift

«Δεν μπορώ να ψηφίσω κάποια που δεν θα είναι πρόθυμη να αγωνιστεί για την αξιοπρέπεια όλων των Αμερικανών, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος, το φύλο τους ή το ποιον αγαπούν» συνέχισε.

Η Σουίφτ πρόσθεσε ότι η Μπλάκμπερν, η οποία διεκδικεί την έδρα του Μπομπ Κόρκερ στη Γερουσία υποστηρίζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν το δικαίωμα να απομακρύνουν τους ομοφυλόφιλους και σημείωσε: «Αυτές δεν είναι οι αξίες του δικού μου Τενεσί».

«Θα ψηφίσω υπέρ του Φιλ Μπρίντεσεν για τη Γερουσία και του Τζιμ Κούπερ για τη Βουλή των Αντιπροσώπων» έγραψε. Οι Μπρίντεσεν και Κούπερ είναι υποψήφιοι του Δημοκρατικού Κόμματος. Ο Κούπερ αντιπροσωπεύει την πέμπτη περιφέρεια του Κογκρέσου με έδρα το Νάσβιλ και ο Μπρέντεσεν είναι πρώην κυβερνήτης του Τενεσί και δήμαρχος του Νάσβιλ.

Η Σουίφτ απηύθυνε κάλεσμα στους θαυμαστές της να συμμετάσχουν στην πολιτική διαδικασία: «Παρακαλώ, παρακαλώ ενημερωθείτε για τους υποψηφίους στην πολιτεία σας και να ψηφίσετε με βάση το ποιος αντιπροσωπεύει περισσότερο τις αξίες σας. Πολλοί από εμάς, δεν μπορούμε ποτέ να βρούμε έναν υποψήφιο ή ένα κόμμα με τον οποίο συμφωνούμε 100% σε κάθε θέμα, αλλά πρέπει ούτως ή άλλως να ψηφίσουμε» σημείωσε.

Η δήλωσή με την οποία υποστήριξε τους Δημοκρατικούς υποψήφιους στο Τενεσί προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα δελτία ειδήσεων των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων.

Η κίνηση, σύμφωνα με το Variety, θεωρήθηκε τολμηρή από την πλευρά της τραγουδίστριας.

Ο Μπρίντεσεν έσπευσε να την ευχαριστήσει. Η ηθοποιός, Αλίσα Μιλάνο εξέφρασε τη στήριξή της στη Σουίφτ και θετική ήταν αντίδραση των Κέιτ Πέρι, Κάρλι Κλος, Μπλέικ Λάβλι, Κέβιν ΜακΧέιλ, Έμιλι Ραταϊκόφσκι και άλλων διάσημων.

Θαυμαστές επικρότησαν τη δήλωσή της, ωστόσο κάποιοι αναρωτήθηκαν γιατί «άργησε τόσο πολύ» να πάρει θέση. Μεταξύ των αναρίθμητων «μείνε εκτός πολιτικής» θέσεων ήταν εκείνη του Fox News, που έκανε λόγο για μια διασημότητα χωρίς προγενέστερο πολιτικό υπόβαθρο που αναμειγνύεται στις ενδιάμεσες εκλογές.

Η Σουίφτ αντιμετώπισε στο παρελθόν κριτική επειδή δεν αξιοποίησε την τεράστια βάση θαυμαστών της για να υποστηρίξει πολιτικούς και κοινωνικούς σκοπούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read More

And More