Τελικά ποιους άνδρες θέλουν οι γυναίκες;

Αρκούν άρα σε μια σύχγρονη γυναίκα τα στιβαρά μπράτσα, το θεληματικό πηγούνι και τα επιβλητικά, βαριά φρύδια; Σύμφωνα με την επιστήμη όχι. Κι αυτό γιατί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην επιλογή μιας γυναίκας είναι πως τόσο οι κοινωνικές συνθήκες, όσο και το υποσυνείδητο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εν λόγω επιλογή.

Αν πάρουμε για παράδειγμα το Μεξικό, τότε ναι, ίσως η επιλογή να έχει να κάνει με την σωματική διάπλαση. Δεν είναι όμως ίδιο το κριτήριο και στην Ολλανδία, όπου και πιο λεπτεπίλεπτοι άνθρωποι έχουν επιτυχία. Σε περιβάλλοντα πιο φτωχά, η σωματική δύναμη – τόσο για τη δουλειά, όσο και για να υπερασπιστούν τον εαυτό και τους αγαπημένους τους – παίζει μεγαλύτερο ρόλο. Σε πιο πλούσια περιβάλλοντα πάλι οι άνδρες ανταγωνίζονται σε άλλο πεδίο, πιο “εγκεφαλικό” και έτσι οι γραμωμένοι μύες δεν παίζουν και τόσο μεγάλο ρόλο.

Βέβαια οι επιστήμονες μάλλον δεν υπολόγισαν την παραλία και τους καλοκαιρινούς μήνες. Εκεί που η επιτυχία στα επαγγελματικά και το χιούμορ δεν μπορούν να ντυθούν με μοδάτα κοστούμια και σέξι ρούχα. Εκεί που το κορμί, μιλά από μόνο του. Η…απόφαση είναι σε κάθε περίπτωση δική σου.

Read More

And More