Τέμπη: Έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων από το Σύνταγμα – Τι απαντά η αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες με το γεγονός ότι τα ονόματα των 57 θυμάτων, από το δυστύχημα στα Τέμπη, που γράφτηκαν με κόκκινη μπογιά μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, σβήστηκαν κατά τη διάρκεια την νύχτας από συνεργείο καθαρισμού. 

Η αντιδήμαρχος καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίνα και εξήγησε τι συνέβη, απολογούμενη για το περιστατικό αυτό.

«Εμείς δε δώσαμε καμία εντολή για κάτι τέτοιο. Αυτό που μάθαμε σήμερα είναι ότι ο φρούραρχος της Βουλής είχε καλέσει το συγκεκριμένο τμήμα της διεύθυνσης και είχε αναφέρει ότι υπάρχουν γραμμένα συνθήματα μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ζήτησε να επέμβει το συνεργείο του Δήμου για να καθαρίσει. Μάλιστα αυτό έγινε μεσημεριανή ώρα και το συνεργείο απάντησε ότι δε γινόταν να επέμβει εκείνη την ώρα γιατί υπήρχε πορεία.

Εμείς δεν είχαμε ενημερωθεί. Εγώ το είδα γραμμένο αυτό σήμερα το πρωί, δε με ενημέρωσε κανείς. Είναι πάρα πολύ σοβαρό αυτό. Δυστυχώς, αυτό το οποίο συνέβη, είναι ότι χωρίς καμία εντολή και καμία ερώτηση έγινε αυτό. Ο φρούραρχος πήρε τηλέφωνο στο τμήμα καθαριότητας, κατέγραψε το αίτημα, και πήγαν στη βραδινή βάρδια να προχωρήσει το αίτημα. Πολύ κακώς, κι αυτός είναι ο λόγος που κι εμείς σήμερα απολογούμαστε.

Είναι κάτι που δε θα έπρεπε να έχει συμβεί, ήταν μια κίνηση υψηλού συμβολισμού. Εμείς σε καμία περίπτωση δε θα δίναμε τέτοια εντολή. Δυστυχώς, επειδή έγινε μια διαδικασία μηχανικά, και αυτό είναι και το απαράδεκτο, είμαστε εδώ. Δεν έπρεπε να έχει γίνει αυτό. Από το πρωί συζητάμε τι κίνηση υψηλού συμβολισμού μπορούμε να κάνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη.

Read More

And More