Τεράστιες ουρές αυτοκινήτων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τους εκδρομείς του Πάσχα

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στα διόδια Αθηνών Κορίνθου από το πρωί της Παρασκευής 23/4, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που προσπάθησαν να φύγουν από την πρωτεύουσα, προκειμένου να κάνουν Πάσχα στο χωριό. 

Μπορεί στα προβλεπόμενα μέτρα να μην επιτρέπονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις μέχρι και τις 15 Μαΐου, ωστόσο, όπως θα δεις, μεγάλη μερίδα Αθηναίων θέλησε να ταξιδέψει, παραβλέποντας τις απαγορεύσεις.

Οι έλεγχοι ήταν πολύ αυστηροί και η παρουσία της αστυνομίας στα διόδια θα γίνει εντονότερη τις επόμενες ημέρες.

Ο φωτογραφικός φακός του TLIFE βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Εθνική Οδών Αθηνών – Κορίνθου και απαθανάτισε τις ουρές αυτοκινήτων που περίμεναν να περάσουν τα διόδια. 

Δες φωτογραφίες και βίντεο:

 

Στην περίπτωση της Αττικής η μετακίνηση απαγορεύεται: α) εκτός των ορίων της Περιφέρειας και β) από ή προς την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

α) Μετακινήσεις σε άλλη περιφέρεια για λόγους υγείας θα επιτρέπονται μόνο με έγγραφο από δημόσια δομή.

β) Διαπεριφερειακές μετακινήσεις με βάση την δήλωση Ε9 και αιτιολογικό ότι οι πολίτες μεταβαίνουν στην μόνιμη κατοικία τους θα μπορούν να χρησιμοποιούνται εφάπαξ. Δεν θα επιτραπεί η επιστροφή τους στον τόπο προέλευσης.
Η συγκομιδή προϊόντων ως αιτία για υπερτοπική μετακίνηση καταργείται.

γ) Για μετάβαση σε άλλο νομό σε κηδεία συγγενικού τους προσώπου θα μπορούν να το πράττουν επιδεικνύοντας μόνο την ληξιαρχική πράξη θανάτου.

δ) Σε όλες τις περιπτώσεις εκτός από την επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας η παραμονή σε άλλη περιφέρεια θα είναι αυστηρά 48 ώρες.

ε) Μέσω της Εργάνης θα μπορούν να εκδίδονται βεβαιώσεις για μετάβαση προς και από την εργασία μόνο για τους μισθωτούς που έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας.

Φωτογραφίες – Βίντεο: Πέτρος Χόντος

Read More

And More