Τέρμα ο “Καφές” για την Ελένη.Η Μενεγάκη δείχνει να κατανοεί τις ανάγκες του καναλιού!

Ισως την σημαντικότερη απόφαση της καριέρας της, καλείται να πάρει η Ελένη Μενεγάκη… Μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια παρουσίας στην καθημερινή, πρωινή ζώνη των καναλιών, η ξανθιά παρουσιάστρια βρίσκεται αντιμέτωπη με το δίλημμα και όλα δείχνουν ότι θα πει το μεγάλο “ναι”, βάζοντας μία τελεία στον… πρωινό καφέ της ! Στον καφέ αυτό που του χρωστάει τα πάντα… Την επιτυχία της, την δόξα της, την οικονομική της αποκατάσταση και γενικότερα με μία και μόνο έκφραση την… παραμυθένια – κατά πολλούς – ζωή της !

Ναι, η είδηση έσκασε σαν βόμβα, αν και ήταν κάτι που η αλήθεια είναι πως είχε αρχίσει να ψιθυρίζεται έντονα από τον Μάρτη και μετά… Και η είδηση αυτή δεν είναι άλλη από την είδηση που θέλει την Ελένη Μενεγάκη να μετακομίζει στην μεσημεριανή ζώνη του Alpha, με δεδομένο πια το γεγονός, ότι μετά από επτά ολόκληρα χρόνια το “Κους-Κους” μας… τελείωσε ! Αλλωστε κάποια στιγμή τα πάντα τελειώνουν σε αυτή την ζωή… Η’ πως το είχε πει και η ίδια η Ελένη στον αέρα της εκπομπής της ; “Ολα έχουν μία αρχή και ένα τέλος” !

Κα το ζήτημα είναι, για το αν έφτασε η ώρα για να γραφτεί το τέλος του “Καφέ” της, τουλάχιστον με την μορφή που τον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Οι Γερμανοί ,λοιπόν, πρότειναν χθες στην γνωστή παρουσιάστρια να μετακομίσει στην μεσημεριανή τους ζώνη.

Ναι, η πρότασή τους έχει να κάνει με την μεταφορά της Ελένης πιθανότατα στην ζώνη του “Κους-Κους” ,δηλαδή, στη 1.00 το μεσημέρι και να βρίσκεται στον αέρα μέχρι τις 4.00, αν και υπάρχει κι εκείνο το σενάριο που θέλει τον “Καφέ” να μεταδίδεται 11.00 το πρωί με 2.00 το μεσημέρι.

Και σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις όλα δείχνουν πως είναι οριστικό, αφού η ξανθιά παρουσιάστρια δείχνει να κατανοεί τις ανάγκες του καναλιού και από όλους η μετακίνησή της στη μεσημεριανή ζώνη θεωρείται δεδομένη.

Ομως, επειδή ο απότερος στόχος αυτής της πρότασης και αυτής της κίνησης που κάνουν οι άνθρωποι του Alpha είναι να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα οικονομικά τους (η μαύρη τρύπα του καναλιού όπως σας έχω ξανά πει, λέγεται πς αγγίζει τα 18.000.000 ευρώ), το πιο πιθανόν είναι να θελουν η Ελένη να αποκτήσει εντελώς… μεσημεριανό στυλ και να αντικαταστήσει το κενό του “Κους-Κους”, μιας και έτσι θα γίνει μία μεγάλη οικονομία, όσο αφορά στους τεχνικούς και στις βάρδιές τους.

Με άλλα λόγια; Πλέον στόχος των Γερμανών είναι το πρόγραμμα από τη 1.00 το μεσημέρι έως τις 9.00 το βράδυ, το πριν και το μετά ελάχιστα τους ενδιαφέρει. Και αυτό διότι με μία βάρδια βγάζουν στην ουσία όλο το πρόγραμμα της ημέρας, εξοικονομώντας τουλάχιστον το 50% του κόστους!

Επιπλέον η πρωινή ψυχαγωγική ζώνη, δεν είχε ποτέ χρήματα, δεδομένου ότι το τιμολόγιο της διαφήμισης εκείνες τις ώρες δεν ξεπερνά τα 25,00 ευρώ το δευτερόλεπτο, ενώ οι τηλεθεατές σε απόλυτους αριθμούς ήταν ελάχιστοι! Ως εκ τούτου την μετακινούν σε μια ζώνη, όπως εν προκειμένω είναι η μεσημεριανή η οποία και μεγαλύτερο όγκο τηλεθεατών έχει και υψηλότερη τιμή το τιμολόγιο της διαφήμισης.

Αυτή η απαίτηση που είχε το κανάλι από την Ελένη Μενεγάκη έπεσε και στην ίδια σαν κεραυνός εν ΄αιθρία. Η ξανθιά οικοδέσποινα του “Καφέ” από χθες είναι βαθιά προβληματισμένη για το αν θα πρέπει να δεχτεί αυτή την μετακίνηση, μιας και αυτή θα σημαίνει πως βάζει οριστικά και αμετάκλητα τελεία στην πρωινή, τηλεοπτική της πορεία και πάει γι ΄άλλα !

Και ως γνωστόν; Οι αλλαγές δεν αρέσουν καθόλου, μα καθόλου στην Ελένη. Γιατί όπως ίσως φαντάζεστε, τώρα που η Ελένη θα γίνει μεσημεριανός… τύπος, αυτό πάει να πει, πως ίσως χρειαστεί να αλλάξει και ριζικά φορμά εκπομπής, μιας και ο “Καφές” δεν θα μπορεί να σταθεί στην μεσημεριανή ζώνη με ακριβώς το ίδιο στυλ και τον ίδιο τηλεοπτικό χαρακτήρα…

“Η αλήθεια είναι πως όντως χθες έγινε αυτή η συζήτηση με την Ελένη Μενεγάκη και της γνωστοποιήθηκε η επιθυμία και η σκέψη του σταθμού να την μεταφέρει στην μεσημεριανή ζώνη… Βλέπετε, τα τηλεοπτικά δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην, το τηλεοπτικό τοπίο έχει αλλάξει άρδην, οπότε κι όλοι μας πρέπει να προσαρμοστούμε με τα νέα δεδομένα. Αυτή την στιγμή ,λοιπόν, οι ανάγκες του Alpha έχουν αλλάξει και σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο ζητήσαμε κι από την Ελένη Μενεγάκη να βοηθήσει κι εκείνη από την δική της πλευρά, τολμώντας να κάνει αυτή την μετακίνηση…”, λέει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του Alpha στο “T-Life”.

Το μόνο σίγουρο είναι για την ώρα, πως τις προσεχείς ημέρες το βλέμμα όλων θα είναι στραμμένο στην Κάντζα, προκειμένου να δούμε για το αν θα πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη τηλεοπτική αλλαγή… Μία αλλαγή η οποία μπορεί να προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων και σε όλα τα υπόλοιπα κανάλια, μιας και αλλάζουν τηλεοπτικές ισορροπίες ετών και είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, Ελένη είναι μόνο μία…

Read More

And More