Τεστ πατρότητας τώρα και στα φαρμακεία!

Τεστ πατρότητας τώρα και στα φαρμακεία! | tlife.gr
Πολλοί άντρες για να κάνουν τεστ πατρότητας μέχρι τώρα πήγαιναν σε νοσοκομεία. Πλέον δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν στον κόπο γιατί υπάρχει τεστ πατρότητας στα φαρμακεία όπου θα μπορεί να το κάνει ο καθένας με σχετικά μικρό κόστος.
Σύμφωνα όμως με το περιοδικό “vita” αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα γιατί μπορεί να σκεφτούν να το κάνουν άτομα που κάτω από διαφορετικές συνθήκες δεν τους περνούσε κάτι τέτοιο από το μυαλό.
Υπάρχει περίπτωση να βγει λανθασμένο το τεστ;
“ Δυστυχώς, έχουν ένα επιτρεπτό επιστημονικά περιθώριο λάθους και διόλου δεν αποκλείουν τους λανθασμένους χειρισμούς του ενδιαφερομένου – χειρισμοί που μπορεί να οδηγήσουν σε τεράστιες παρεξηγήσεις όταν βγουν λανθασμένα αποτελέσματα..” σύμφωνα με το περιοδικό.
Το κόστος:
“Τα τεστ αυτά γίνονται με εύκολο τρόπο και θα έχουν πλέον σχετικά χαμηλό κόστος.
Στη Βρετανία τα τεστ στα φαρμακεία θα στοιχίζουν στους καταναλωτές από τον επόμενο μήνα περίπου 250 ευρώ (γύρω στα 40 η αγορά του kit και 210 η επεξεργασία του τεστ μετά την αποστολή του στο ειδικό εργαστήριο). Οι Βρετανοί ψυχολόγοι ήδη συνιστούν σε όσους σκέφτονται να το κάνουν, να αναζητήσουν και τη βοήθεια ειδικού για να αντιμετωπίσουν το αποτέλεσμα που ίσως δεν τους χαροποιήσει.”
Πως γίνεται το τεστ;
“Εκεί, η Πολιτεία πήρε άλλο ένα μέτρο για να αποφύγει τη διενέργεια του τεστ χωρίς τη συναίνεση των ενδιαφερομένων και απαιτεί ο φαρμακοποιός να παραλάβει φωτοτυπία της άδειας οδήγησης ή του διαβατηρίου τόσο της μητέρας όσο και του πατέρα και επίσης έγγραφη συναίνεση και των δύο. Αν το τεστ πατρότητας αφορά παιδί άνω των 16 ετών, απαιτείται και η δική του συναίνεση. Το τεστ γίνεται με δείγμα σάλιου που συλλέγεται με μπατονέτα – σαν αυτήν που έχουμε για να καθαρίζουμε τα αυτιά μας.”

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν και πότε θα έρθει στην Ελλάδα…

READ more