Τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα: Πολιτικές εξελίξεις και κατάρρευση αξιών… σύμφωνα με τ΄ άστρα!

Διανύουμε μια περίεργη περίοδο με δύσκολες πλανητικές γωνίες, που συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή. Στις 15 Δεκεμβρίου λοιπόν, το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα, αναμένεται να δημιουργήσει ανατροπές και αναταραχές παγκοσμίως, αφού ο συγκεκριμένος σχηματισμός παράγει περισσότερο κοσμικά γεγονότα και λιγότερο προσωπικά. Η όψη δείχνει «κατάρρευση» αξιών και σηματοδοτεί πολιτικές εξελίξεις, που θα επηρεάσουν ίσως όλη την ανθρωπότητα. Θέματα ηγεσίας και κυβερνήσεων θα βρίσκονται συνεχώς στο προσκήνιο. Πρόκειται για μια όψη που μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνη.

Ας σταθούμε λίγο στη διέλευση του Ουρανού, που κάνει όψη τετραγώνου με τον Πλούτωνα, κι αυτό επειδή είναι μια γωνία, που θα επηρεάζει την ανθρωπότητα, έως τις 17 Μαρτίου του 2015. Το βασικό «μήνυμα» που θέλει να μας δώσει αυτή η όψη είναι, πως διανύουμε μια εποχή που χρειάζεται να ξεκαθαρίσουν σχέσεις και καταστάσεις, που μας ταλαιπωρούσαν. Έτσι, οι ανακατατάξεις που θα συμβούν τώρα, θα έχουν στόχο παλιές σχέσεις, που θα κλονιστούν οριστικά και θα δοθεί ένα τέλος. Το χρηματοοικονομικό πρόβλημα επίσης, θα δεχτεί τέτοιες πιέσεις και αλλαγές, που θα υποχρεωθούμε να συντονιστούμε, εφόσον δεν θα υπάρχουν περιθώρια για αντιδράσεις.

Στην 15 Δεκεμβρίου λοιπόν, σχηματίζεται το έκτο από τα εφτά τετράγωνα, δύσκολες γωνίες δηλαδή μεταξύ Πλούτωνα και Ουρανού. Αξίζει εδώ να θυμηθούμε ότι η οικονομική κρίση ξεκίνησε με την είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω το 2008, ενώ η είσοδος του Ουρανού στον Κριό το 2010 και τα τετράγωνα που σχημάτισαν μεταξύ τους, από το 2012, επιτάχυναν τις εξελίξεις.

Στην ίδια θέση με αυτή που βρίσκεται τώρα, ο Πλούτωνας βρισκόταν το 1517. Η Μεταρρύθμιση άρχισε ουσιαστικά στη Γερμανία εκείνη ακριβώς τη χρονιά. Διακόσια πενήντα χρόνια αργότερα, ο Πλούτωνας ξαναπερνά από το ίδιο σημείο (γύρω στο 1770) και προετοιμάζει τη Γαλλική επανάσταση του 1789. Ακολουθεί ένα «ντόμινο» επαναστάσεων, (Ελλάδα, 1821) που στην ουσία διαμορφώνει τον σύγχρονο κόσμο. Παρατηρούμε λοιπόν, ότι ο Πλούτωνας μέσα από τον Αιγόκερω «γράφει» ιστορία.

Τα καλά νέα είναι ότι οι δύο πλανήτες θα έρθουν σε τετράγωνο ακόμη μία και τελευταία φορά στις 17 Μαρτίου του 2015, σηματοδοτώντας πιθανότατα την αρχή του τέλους των δεινών.

Η εμπλοκή της Αφροδίτης στο τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα
Στις 20 Δεκεμβρίου, η Αφροδίτη μέσα από τον Αιγόκερω συναντά τον Πλούτωνα και σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό. Η όψη αυτή συνδέεται ως επί το πλείστον με αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, ενώ ευθύνεται και για σεισμούς, γεωλογικά φαινόμενα και ακραίες καιρικές συνθήκες. Πρόκειται για γεγονότα που βιώσαμε τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να μας απασχολήσουν και πάλι.

Ήδη, από μόνο του το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα είναι μια πανίσχυρη όψη. Δυο πλανήτες εντελώς «διαφορετικοί» μεταξύ τους, συγκρούονται σε έναν αγώνα επικράτησης. Ο Πλούτωνας εκπροσωπεί την μεταρρύθμιση, ενώ ο Ουρανός αντιπροσωπεύει την επανάσταση και την αλλαγή. Η Αφροδίτη θα μπορούσε εδώ να αποτελέσει το «κλειδί» που έχει στα χέρια του ο κόσμος, ο λαός. Αυτή η πλανητική συγκυρία προκαλεί μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές εντάσεις παγκοσμίως.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, καθώς τα δεδομένα σταδιακά διαφοροποιούνται για να δημιουργηθεί η νέα τάξη πραγμάτων. Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, μέχρι δηλαδή τις 17 Μαρτίου του 2015, θα υπάρξουν και άλλες κοινωνικές και οικονομικές «εκρήξεις» ανά τον κόσμο. Η κακή οικονομική διαχείριση και οι λανθασμένες οικονομικές κινήσεις εκ μέρους των κυβερνήσεων θα αποκαλυφθούν και θα απαιτηθεί η εφαρμογή ενός εντελώς καινούργιου συστήματος οικονομικής πολιτικής, όπως προστάζει ο Ουρανός, ίσως ακόμα και ενός εξ ολοκλήρου καινούργιου κοινωνικού καθεστώτος.

Πληροφοριακά να πούμε ότι από την όψη αυτή επηρεάζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, που ανήκουν στο ζώδιο του Καρκίνου, αλλά και η Γερμανία, που στο σύγχρονο ωροσκόπιό της είναι Αιγόκερως και μάλιστα με πολλούς πλανήτες στο συγκεκριμένο ζώδιο. Οι δύο χώρες βρίσκονται απέναντι στο ζωδιακό, αλλά και στην σημερινή πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που θυμίζει έντονα εποχές του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου.

Με ένα περίεργο τρόπο, η Ελλάδα που έπαιξε σημαντικότατο ρόλο το 1940-1944, καθυστερώντας τους Γερμανούς, βρίσκεται πάλι στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Τα ζώδια που πρέπει να προσέχουν περισσότερο αυτή την περίοδο είναι οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι αλλά και όσοι έχουν πλανήτες σε αυτά. Ιδιαίτερα προσεκτικοί ας είναι όσοι έχουν γεννηθεί γύρω στις 3/1, 3/4, 3/7 και 5/10.

Ο Ερμής στον Αιγόκερω

Στις 17 Δεκεμβρίου ο Ερμής περνά στο ζώδιο του Αιγόκερω, που παραδοσιακά συνδέεται με την συντηρητική πολιτική, αποδεικνύοντας ότι οι κρατούντες τα ηνία θα προσπαθήσουν να βρουν λύσεις, που να γίνουν αποδεκτές από τις μάζες που ξεσηκώνονται ανά τον κόσμο. Η θέση αυτή του Ερμή ευνοεί περισσότερο τα ζώδια της Γης και του Νερού (Ταύρους, Καρκίνους, Παρθένους, Σκορπιούς, Αιγόκερους και Ιχθείς).

Από το Γιώργο Ματσάγγο

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164