Θ. Τοκάκης: ”Η τηλεόραση είναι business κι ίσως δεν ”πουλάω”…”

Ο βραβευμένος με το θεατρικό βραβείο ”Δημήτρης Χορν” και γνωστός τηλεοπτικά ως ”Αχιλλέας” του 50-50, Θάνος Τοκάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στο ”Πρώτο Θέμα”, μίλησε μεταξύ άλλων, για τα παιδικά του χρόνια στην Ηλιούπολη, το μικρόβιο του ηθοποιού και την συνεργασία του με τον Λευτέρη Βογιατζή.

O Θάνος έκανε το τηλεοπτικό του ντεπούτο στο 50-50, που συνεχίζεται για τρίτη χρονιά στο MEGA, αλλά προτεραιότητά του είναι το θέατρο. Τι δηλώνει; ”Όταν ξεκινούσα ως ηθοποιός, δεν ήξερα τι ακριβώς ήθελα να κάνω. Όμως, μετά την πρώτη μου συνεργασία με τον σκηνοθέτη Θωμά Μοσχόπουλο, πρώτα στο θέατρο ”Πόρτα” και κατόπιν στο θέατρο ”Αμόρε”, κατάλαβα ότι αυτό που με εκφράζει απόλυτα είναι το θέατρο.”

Έχει την πολυτέλεια να απαντά αρνητικά σε δουλειές; ”Ναι, γιατί μου αρέσει να σκέφτομαι μακροπρόθεσμα. Όταν τελείωσε το σίριαλ, δεν είπα ”τώρα που με αναγνωρίζει ο κόσμος, θα βγάλω χρήματα”. Η τηλεόραση είναι business, παίρνει ηθοποιούς, τους προβάλλει, βλέπει πιοις πουλάει κι έτσι επιλέγει για την επόμενη χρονιά. Μετά το τέλος του 50-50, δεν με πήρε κανείς για συνεργασία. Ίσως δεν πουλάω…”

Πώς είναι η συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη; ”Πολύ καλή. Ο Πέτρος είναι εξαιρετικός επαγγελματίας και ως άνθρωπος διακρίνεται για τόσο για την ευγένεια όσο και για τη δοτικότητά του.”

Πιστεύει ότι λόγω οικονομικής κρίσης έχουν γίνει εκπτώσεις στην τηλεόραση και το θέατρο; ”Mεγάλες. Έχουν γίνει περικοπές σε μισθούς, έχουν σταματήσει οι κρατικές επιχορηγήσεις και πλέον πορευόμαστε με ό,τι έχουμε. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό. Ο καιρός θα δείξει. Όσον αφορά στην τηλεόραση, το επίπεδο έχει πέσει αρκετά. Πρόσφατα κατέθεσα ένα δικό μου κωμικό σενάριο σε ένα μεγάλο κανάλι και η απάντησή τους ήταν ότι θέλουν μόνο οικογενειακές κωμωδίες. Έτσι, το κατέθεσα στην ΕΡΤ με τον Γιώργο Τσούργιαννη, τον παραγωγό του ”Κυνόδοντα” και περιμένουμε απάντηση.

Read More

And More