Θα δικαστεί γιατί βίασε τη γυναίκα του πριν 50 χρόνια!

Θα δικαστεί γιατί βίασε τη γυναίκα του πριν 50 χρόνια! | tlife.gr

Κι όμως όσο και αν ακούγεται παράξενο αυτό θα γίνει σύντομα σε δικαστήριο αφού οι νόμοι άλλαξαν από τότε όμως το έγκλημα θεωρείται… έγκλημα!

Ένας 79χρονος Αυστραλός μπορεί να καταδικαστεί κατηγορούμενος για τον βιασμό της συζύγου του πριν από περίπου 50 χρόνια καθώς εφετείο έκρινε ότι οι νόμοι περί συζυγικής συναίνεσης που ίσχυαν εκείνη την εποχή δεν τον προστατεύουν από την ποινική δίωξη, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα.

Οι δικαστές του Ποινικού Εφετείου της Νότιας Αυστραλίας αποφάσισαν, με ψήφους δύο υπέρ και μία κατά, ότι μπορούν να εφαρμοστούν οι νέοι νόμοι.

Το καταγγελθέν αδίκημα σημειώθηκε το 1963, όταν ο συζυγικός βιασμός δεν θεωρείτο αδίκημα.

«Από τότε, είναι ξεκάθαρο ότι δεν ισχύει ο νόμος», αναφέρει ο πρόεδρος των δικαστών, Τζον Ντόιλ, σε ανακοίνωσή του που μετέδωσε σήμερα το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Το δικαστήριο κλήθηκε να αποφανθεί για το αν ο βιασμός συζύγου ήταν αδίκημα το 1963 και όχι να κρίνει τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο Ντόιλ είπε ότι δεν ισχύει ο νόμος περί παραγραφής κι έτσι ο εναγόμενος θα πρέπει να δικαστεί παρότι οι αλλαγές στη νομοθεσία έγιναν μετά το καταγγελθέν αδίκημα.

Το 1976 ψηφίστηκαν νέοι νόμοι, σύμφωνα με τους οποίους η ερωτική συνεύρεση χωρίς τη συναίνεση της συζύγου είναι ποινικό αδίκημα

READ more