Θα… σταυρωθούν σήμερα οι 700 εγαζόμενοι του Alter ;

Κορυφώνεται το δράμα σήμερα για τους εργαζόμενους του Alter, το μέλλον των οποίων πια κρέμεται μόνο από μία κλωστή… Η’ μάλλον για να ακριβολογώ το μέλλον ολόκληρου του καναλιού φαντάζει πια να κρέμεται μόνο από μία κλωστή, μιας και σήμερα ή θα ανάψει κάποιο – έστω και αχνό – φως στο τούνελ, ή θα ανακοινωθεί η πτώχευση του καναλιού, αφήνοντας 700 εργαζόμενους στο δρόμο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουμε μάθει, ακούσει και γράψει όλες αυτές τις ημέρες που παρακολουθούμε στενά αυτό το θρίλερ, σήμερα το μεσημέρι εκπνέει η προθεσμία που είχε ζητηθεί από τον Κ. Γιαννίκο (η προθεσμία ήταν δηλαδή μέχρι τις 21 Απριλίου) , προκειμένου να μπορέσει να καταβάλει μέρος από τα χρωστούμενα στον κόσμο και το Δώρο του Πάσχα.
Κάποιοι είχαν μιλήσει για 21/2 μισθούς και Δώρο Πάσχα, την ώρα που οι τεχνικοί και οι δημοσιογράφοι του Alter είναι απλήρωτοι σχεδόν τέσσερις μήνες.

Εν αναμονή ,λοιπόν, της καταβολής μέρους των δεδουλευμένων τους μέχρι σήμερα το μεσημέρι, κατά την υπόσχεση του Κ. Γιαννίκου, είναι οι εργαζόμενοι στο σταθμό, διαφορετικά εννοείται πως θα προχωρήσουν άμεσα για ακόμα μία φορά, σε επίσχεση εργασίας.

Ο κ. Γιαννίκος σε επικοινωνία που είχε χθες με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, Βασίλη Ρίσβα, διαβεβαίωσε και πάλι ότι από την Μ.Πέμπτη θα αρχίσουν να μπαίνουν- εκτός από το Δώρο- κάποια χρήματα στους λογαριασμούς και ότι όλα τα οφειλόμενα θα καταβληθούν μέχρι 2 Μαϊου. Σε περίπτωση, εξάλλλου, μη καταβολής του Δώρου , – όπως σας έχω ξανά γράψει – το αδίκημα είναι αυτόφωρο, για το νομικό εκπρόσωπο της εταιρείας , κ. Κοσμόπουλο.

Εν τω μεταξύ, χθες ξεκίνησε να παίζει κρόουλ στο Alter με άνωθεν εντολή που λέει τα εξής: «Παρακαλούνται οι διαφημιστικές εταιρείες να επιστρέψουν αμέσως τα δεκάδες εκατομμύρια που παράνομα έχουν αρπάξει από το Alter για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, οι φόροι και να συνεχίσει το κανάλι τη λειτουργία του. Το πάρτι τέλειωσε. Θα τα βγάλουμε όλα στη φόρα».

Read More

And More