Θάλεια Ματίκα: «Στη γέννηση του γιου μου κατέφυγα σε ψυχίατρο, επειδή δεν ήμουν καλά»

Η Θάλεια Ματίκα παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό Hello! και στον Γιάννη Βίτσα και μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε σε ψυχολογικό επίπεδο όταν έγινε για πρώτη φορά μητέρα.

«Στην αρχή αισθανόμουν ότι η ζωή μου τελείωσε. Πέρασα κι αυτές τις κρίσεις. Σταδιακά, όμως, μεγαλώνοντας τα παιδιά και διαπιστώνοντας ότι μπορεί να έρθουν συνθήκες που δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε και να μας ανατρέψουν τη ζωή, όπως για παράδειγμα η οικονομική κρίση ή ο κορονοϊός, εκεί αντιλήφθηκα ότι δεν είναι όλα στο χέρι μας και χρειάζεται να ηρεμούμε, να προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική και σωματική μας υγεία -όσο μπορούμε, γιατί είναι και θέμα τύχης αυτό» αναφέρει η ηθοποιός.

«Φλέρταρα με την επιλόχειο κατάθλιψη. Στη γέννηση του γιου μου κατέφυγα σε ψυχίατρο επειδή δεν ήμουν καλά. Ο πατέρας του Τάσου πέθανε από καρκίνο στον εγκέφαλο είκοσι ημέρες μετά τη γέννηση του γιου μας, οπότε βιώσαμε και μια οικογενειακή τραγωδία. Ο ψυχίατρος επίσης μου ξεκλείδωσε πολλά πράγματα. Μου είπε ότι κάποιοι βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και άλλοι μισοάδειο κι αυτό δεν αλλάζει. Μου επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι εγώ ανήκω σε εκείνους που το βλέπουν μισοάδειο, οπότε θα πρέπει να μάθω να ζω με αυτό. Είναι μεγάλη κουβέντα…» εξομολογήθηκε η Θάλεια Ματίκα.

Read More

And More