Θανάσης Ευθυμιάδης: «Είναι μια ευκαιρία να σκεφτώ αν όσοι και όσες λένε ότι με αγαπάνε, με σέβονται κιόλας»

Τα τελευταία χρόνια ο Θανάσης Ευθυμιάδης έχει επιλέξει να ζει μια ζωή πιο… “εναλλακτική”. Ο ηθοποιός μαζί με την οικογένειά του, ζουν μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, κοντά στη φύση, απαλλαγμένοι από τη μανία του καταναλωτισμού. Ο ίδιος άλλωστε έχει πει πολλές φορές ότι τον ενδιαφέρει να ασχολείται μόνο με όσα μπορούν να τον κάνουν καλύτερο σαν άνθρωπο.

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram ο Θανάσης Ευθυμιάδης αναφέρεται πολλές φορές σε έννοιες και αξίες σημαντικές για τον ίδιο. Αυτή τη φορά, ο ηθοποιός θέλησε να αναλύσει την ουσία της έννοιας της αγάπης. Όπως γράφει ο ίδιος σε μια από τις τελευταίες του αναρτήσεις στο instagram, η αγάπη από μόνη της είναι παγίδα, πάντα χρειάζεται να συνοδεύεται από τον σεβασμό.

Διάβασε παρακάτω ολόκληρη την ανάρτηση του Θανάση Ευθυμιάδη.

«Όλο και περισσότερο ακούω να χρησιμοποιείται η “αγάπη” ως δικαιολογία για τις πράξεις μας. Απλώς θυμίζω ότι στο όνομα τής “αγάπης”, έχουν γίνει πολλά εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Από τον Τρωικό πόλεμο μέχρι τις γυναικοκτονίες των ημερών μας, πολλοί και πολλές, μπερδεύουν την αγάπη με τον εγωισμό. Μπερδεύουν την αγάπη με το συμφέρον. Μπερδεύουν την αγάπη με το “έτσι μου αρέσεις εμένα”.

Κάποια ζευγάρια, μπερδεύουν την αγάπη με το να ψάχνουν στα κρυφά, τα κινητά τηλέφωνα των συντρόφων τους. Κάποιοι γονείς, την μπερδεύουν με το να τρέχουν συνεχώς τα παιδιά τους μετά το σχολείο σε φροντιστήρια και δραστηριότητες, χωρίς να τους μένει χρόνος για προσωπική επαφή. Κάποιοι φιλόζωοι, την μπερδεύουν με το να βάζουν απλώς φαγητό και νερό στα ζώα τους, ενώ τα έχουν συνεχώς μόνα τους σε κλουβιά.

Κάποιοι πολιτικοί, μπερδεύουν την αγάπη για την πατρίδα με την πεποίθηση ότι οι αντίπαλοί τους είναι χειρότεροι από αυτούς. Δεν εννοούμε όλοι το ίδιο όταν μιλάμε για αγάπη. Κάθε φορά λοιπόν που αισθάνομαι αγάπη για κάτι, τσεκάρω τον εαυτό μου αν αισθάνομαι και σεβασμό γι’ αυτό το κάτι.

Δυνατή η σημερινή πανσέληνος. Ευκαιρία να σκεφτώ αν όσοι και όσες λένε ότι μ αγαπάνε, με σέβονται κιόλας. Γιατί η αγάπη από μόνη της, είναι μεγάλη παγίδα»

Read More

And More