Θανάσης Ευθυμιάδης: Φωτογραφίζει τη σύζυγό του, Άννα Δημητρίεβιτς και στέλνει ηχηρό μήνυμα για τις γυναικοκτονίες

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης διαθέτει τον δικό του λογαριασμό στο Instagram και συχνά επιλέγει να πάρει θέση σε θέματα επικαιρότητας ή να σχολιάσει άλλα κοινωνικά θέματα που απασχολούν.

Με αφορμή το έγκλημα στη Φολέγανδρο, όπου η 26χρονη Γαρυφαλλιά δολοφονήθηκε από τον 30χρονο σύντροφό της, ο γνωστός ηθοποιός δημοσίευσε μια φωτογραφία της συζύγου του, Άννα Δημητρίεβιτς και έγραψε ένα κείμενο σχετικά με τις γυναικοκτονίες που σίγουρα πρέπει να διαβάσεις. 

“Γυναίκες… Ας τις κάνουμε να κλαίνε μόνο από τα γέλια! (απόσπασμα από το βιβλίο Μια όμορφη μέρα)

Σκέφτομαι πολλές φορές: Θεέ μου πώς τα έχουν καταφέρει οι πιστοί σου επί τόσες χιλιετίες να σε παρουσιάζουν σαν μισογύνη; Γιατί οι περισσότερες θρησκείες που γνωρίζω σε παρουσιάζουν ότι δίνεις περισσότερα δικαιώματα στον άντρα; Γιατί μόνο σε άντρες επιτρέπεται να είναι οι ιεροί εκπρόσωποι σου στη γη;

Γιατί λέμε “ο Θεός”, σαν να πρόκειται Μόνο για έναν άντρα; Μήπως ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι οι πατριαρχικές κοινωνίες τόσων χιλιάδων χρόνων (και όταν λέω πατριαρχικές, εννοώ τους άντρες αλλά και τις γυναίκες που συντηρούν αυτό το σύστημα), οδηγούν μόνο σε πολέμους μεταξύ μας;

Αυτές (οι κοινωνίες) μας σύστησαν έναν λανθασμένο τύπο τεχνολογικής προόδου πού βασίζεται στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Μήπως ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε δίπλα μας και να δούμε ότι η πατριαρχία οδηγεί στα εκατομμύρια περιστατικά ξυλοδαρμού και σεξουαλικής κακοποίησης, που συμβαίνουν καθημερινά παγκοσμίως εις βάρος των γυναικών; Είμαστε στο έτος 2021 και ακόμα άνδρες δέρνουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους στον πολιτισμένο πλανήτη Γη… Φτάνει. Μέχρι εδώ. Ναι, ήρθε η ώρα.

Σαν πατέρας δύο κοριτσιών, χαίρομαι που πολλοί άντρες, σπάνε επιτέλους την σιωπή και αναγνωρίζουν το τραύμα που χρειάζεται να θεραπεύσουμε όλοι μαζί”, σημείωσε ο Θανάσης Ευθυμιάδης.

Δες τη φωτογραφία:

Read More

And More