Θανάσης Κουρλαμπάς για Λιγνάδη: «Προσπαθώ να καταλάβω πως μετά την καταδικαστική απόφαση αφέθηκε ελεύθερος»

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς βρέθηκε σήμερα, με αφορμή τη συμμετοχή του σε δυο θεατρικές παραστάσεις, καλεσμένος στην εκπομπή “Alpha Τώρα”.

Ωστόσο, ο ηθοποιός δε θα μπορούσε να μην ερωτηθεί και για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του για δυο βιασμούς, η οποία έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων όχι μόνο από ανθρώπους του θεάτρου αλλά και απλούς πολίτες.

«Ο καθένας μας έχει το αξιακό του σύστημα και τον τρόπο που επεξεργάζεται ό,τι συμβαίνει και τοποθετείται απέναντι σε αυτό. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό που αισθάνομαι και μπορώ να πω είναι ότι η μια από τις βασικές παραμέτρους που έχουν γεννήσει αυτές τις αντιδράσεις είναι μια φαινομενική και μάλιστα μεγάλη απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στο κοινό περί δικαίου αισθήματος και στην εξέλιξή της. 

Το ότι αποφυλακίστηκε ενώ υπήρξε καταδικαστική απόφαση είναι ένα πράγμα το οποίο ο καθένας μας προσπαθεί να κατανοήσει. Προσπαθώ και εγώ να καταλάβω με τη λογική και να αισθανθώ βάση αυτής πως, ενώ ήταν προφυλακισμένος με τις καταγγελίες μέχρι να εκδικαστεί και ενώ καταδικάστηκε γι’ αυτές τις δυο περιπτώσεις, βγαίνει έξω.

Είναι κάτι που – δεν ξέρω από νομικούς όρους, δεν είμαι νομικός – αλλά προσπαθώ να καταλάβω αυτή την απόσταση που υπάρχει. Επί 1,5 χρόνο τώρα ο χώρος της τέχνης δοκιμάστηκε, στοχοποιήθηκε – όχι αδίκως – βγήκαν πολλές περιπτώσεις. Δεν είναι ο μόνος χώρος. Ξεκίνησε από τον αθλητισμό θυμίζω. Δυστυχώς παντού υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές. Προσωπικά έχω σταθεί τυχερός και δεν έχω βιώσει κάτι τέτοιο ούτε έχω υπάρξει μάρτυρας γιατί αν είχε συμβεί αυτό θεωρώ ότι θα αντιδρούσα» είπε ο Θανάσης Κουρλαμπάς.

Read More

And More