Θανασης Βισκαδουράκης – Survivor: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια στο ορφανοτροφείο, ο γάμος και η συμμετοχή στο ριάλιτι

Πρεμιέρα πρόκειται να κάνει το βράδυ της Κυριακής 26 Δεκεμβρίου ο νέος κύκλος του Survivor και ένας από τους παίκτες που θα δούμε να διαγωνίζονται στην ομάδα των διασήμων είναι ο Θανάσης Βισκαδουράκης.

Ο αγαπημένος ηθοποιός μπορεί να είναι πάντα με το χαμόγελο στο πρόσωπό του φροντίζοντας να κάνει με κάθε τρόπο τους γύρω του να περνάνε καλά, ωστόσο πίσω από αυτό το χαμόγελο και τη θετική διάθεση κρύβεται μια ιδιαίτερη ιστορία και κάποια παιδικά τραύματα που ο ίδιος φρόντισε να κάνει «όπλα» του για να πορευτεί στη ζωή.

Ο Θανάσης Βισκαδουράκης γεννήθηκε από κωφάλαλους γονείς, ενώ όπως έχει αποκαλύψει, έχει και δύο αδέλφια κωφά.

«Δεν γνώριζα όμως ότι έχω γονείς κωφούς. Δεν γνώρισα τη μάνα μου. Πέθανε λίγα χρόνια αφ’ ότου γεννήθηκα. Δεν έχω ποτέ πει τη λέξη «μαμά» στη ζωή μου. Πήγα στο ορφανοτροφείο από τη νηπιακή μου ηλικία και έχασα κάθε επαφή με τον οικογενειακό μου ιστό και τα αδέλφια μου. Έβλεπα μόνο μία φορά τον χρόνο τον πατέρα μου, αλλά μου μίλαγε με νοηματική και δεν τον καταλάβαινα» είχε δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Espresso το 2012.

Για τον μικρό τότε Θανάση, η ζωή στο ορφανοτροφείο δεν ήταν εύκολη ωστόσο μέσα από εκεί κατάφερε να γίνει πιο δυνατός να σταθεί στα πόδια του και ρίχνοτας πλέον μια ματιά στην παιδική του ηλικία, μόνο περήφανος νιώθει.

«Τρώγαμε ξύλο. Βοήθησα σε δραπετεύσεις παιδιών αλλά εγώ δεν δραπέτευσα ποτέ. Τα ιδρύματα είναι ιδρύματα, αλλά κέρδισα πολλά πράγματα, όπως η αυτονομία μου και η αυτοκυριαρχία μου. Έγινα περήφανος, πάτησα στα πόδια μου. Όσο μεγαλώνω, νομίζω ότι αρχίζω να ερωτεύομαι τα παιδικά μου χρόνια» είχε αποκαλύψει.

Ο λόγος για τον οποίο ο αγαπημένος ηθοποιός είχε αποφασίσει πριν χρόνια να μιλήσει για τις; Δυσκολίες που βίωσε ως παιδί αλλά και ως έφηβος, ήταν γιατί ήθελε να δώσει σε όλους ένα μήνυμα πως αν κρατάμε μέσα μας ζωντανή την πίστη και την ελπίδα μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία.

Ο ίδιος δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Ακόμα και τις περιόδους που δεν είχε χρήματα και αναγκαζόταν να τρώει μόνο μακαρόνια.

«Έχω περάσει πολλά χρόνια χωρίς χρήματα. Είχα δύσκολα παιδικά, εφηβικά και φοιτητικά χρόνια. Είμαι ένα παιδί γεννημένο μέσα στην κρίση. Η σημερινή δεν με αγγίζει. Την έχω στο πετσί μου, γι’ αυτό και είμαι ευτυχισμένος με λίγα. Δεν θα ξεχάσω ένα απόγευμα στην Πατησίων, όπου έκλαιγα έξω από το Θέατρο Μινώα. Επειδή είμαι φύσει και θέσει αισιόδοξος, δεν έλεγα ποτέ στον διπλανό μου ότι πεινάω, ότι στερούμαι.

 Έλεγα πρέπει να το ζήσω, γιατί έτσι με έχει προορίσει ο Θεός. Κάποια στιγμή, ήρθε δίπλα μου ο Γιάννης Ζουγανέλης και με ρώτησε ”γιατί κλαις;”. Ζούσα τότε σε ένα υπόγειο της Αχαρνών. Του είπα ”πλήρωσα το ενοίκιο ίσα-ίσα και δεν έχω να πληρώσω τη σχολή. Δεν έχω να φάω”. Πήγε στο καμαρίνι του και μου έδωσε ένα ποσό για να μπορέσω να συντηρηθώ. Για δύο χρόνια έτρωγα σκέτα μακαρόνια με κέτσαπ από το σούπερ μάρκετ. Έζησα!» έχει πει ο Θανάσης Βισκαδουράκης.

Και πράγματι, ο Θανάσης Βισκαδουράκης έζησε. Κατάφερε να σταθεί στα πόδια του, να πετύχει στον χώρο του θεάτρου, να συμμετάσχει σε τηλεοπτικές σειρές , θεατρικές παραστάσεις και ταινίες και να γίνω ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό.

Μια από τις στιγμές όμως που δεν θα ξεχάσει ο Θανάσης Βισκαδουράκης είναι όταν μετά από μια παράσταση, τον πλησίασε ένας θεατής και στον πρόσωπό του αναγνώρισε ένα παιδί που είχε βοηθήσει να δραπετεύσει από το ίδρυμα.

 «Πριν χρόνια σε μία παράσταση, ήμουν πολύ συγκινημένος, και όταν τελείωσε η παράσταση, μου λένε οι ταξιθέτριες ότι θέλει να με γνωρίσει ένας κύριος. Δεν τον γνώρισα στην αρχή αλλά μου είπε ότι θα με γυρίσει 30 χρόνια πίσω. Αμέσως κατάλαβα ποιός είναι, κοκκαλώσαμε και οι δύο, δεν πίστευα ότι θα τον ξαναέβλεπα υπό αυτές τις συνθήκες. Ήταν ο άνθρωπος που τον βοήθησα να δραπετεύσει από το ορφανοτροφείο» έχει εξομολογηθεί.

Το 2013, η ζωή έδειξε το καλό της πρόσωπο στον Θανάση Βισκαδουράκη αφού στον δρόμο του ήρθε η μετέπειτα σύζυγός του Κατερίνα Γιώτα.

Η Κατερίνα Γιώτα ήταν μαζί με φίλες της στο Κολωνάκι. Εκεί βρέθηκε και ο Θανάσης Βισκαδουράκης. Κάποιες από τις φίλες της Κατερίνας τον αναγνώρισαν και τον σταμάτησαν προκειμένου να του μιλήσουν. Η πρώτη αυτή επαφή έμελλε να είναι μοιραία, αφού όπως ο ίδιος ο ηθοποιός έχει εξομολογηθεί και αν και κανείς δεν ήξερε τον άλλο, υπήρξε κάτι μεταξύ τους. Ξαναβρέθηκαν και δεν χώρισαν ποτέ.

Ενάμισι χρόνο μετά, θα ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας τον Αγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι  με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να ευλογεί το ζευγάρι.

Το 2016, η οικογενειακή ευτυχία του ζευγαριού θα συμπληρωθεί με τον ερχομού του γιου τους στη ζωή. Για εκείνον ο γιος του είναι το καλύτερο πράγμα που τού έχει συμβεί. Ο ίδιος φροντίζει να είναι δίπλα στον γιο του κάθε στιγμή, και να του δίνει την αγάπη και τη ζεστή αγκαλιά που στερήθηκε ο ίδιος.

Ο Θανάσης Βισκαδουράκης, είναι ένας άνθρωπος με ευαισθησίες και φροντίζει πάντα να παίρνει θέση όταν βλέπει να διαπράττεται μια αδικία μπροστά του. Άλλωστε όπως έχει αποκαλύψει στο παρελθόν, όταν δραπέτευσε από το ορφανοτροφείο υποσχέθηκε στον εαυτό του ότι θα είναι «καλό παιδί».

Τώρα, ο Θανάσης Βισκαδουράκης, έκανε την έκπληξη και αποφάσισε να αποχωριστεί για λίγο την οικογένειά του και να ταξιδέψει μέχρι τον Άγιο Δομίνικο για να δοκιμάσει τις δυνατότητές του στο Survivor.

 

Read More

And More