Θάνος Καληώρας: Στην Επίδαυρο μαζί με την σύντροφό του [pics]

Ο Θάνος Καλήωρας ανήκει στην κατηγορία των ηθοποιών που κρατούν χαμηλούς τόνους στην προσωπική ζωή τους, καθώς θέλουν να απασχολούν τα μέσα μόνο με την δουλειά τους.Ο γνωστός ηθοποιός εδώ και αρκετά χρόνια είναι ζευγάρι με την κατά πολλά χρόνια νεότερή του, Θωμαΐδα. Η αλήθεια είναι ότι ο Θάνος Καλήωρας σπάνια μιλάει για την σχέση του, όμως αυτή είναι η γυναίκα που τον κάνει καθημερινά ευτυχισμένο!

Η διαφορά ηλικίας δεν είναι εμπόδιο, καθώς οι δυο τους έχουν καταφέρει να βρουν την ισορροπία στη σχέση τους και έτσι πορεύονται μαζί. Πρόσφατα, ο φωτογραφικός φακός του TLIFE απαθανάτισε τον γνωστό ηθοποιό στην Επίδαυρο μαζί με την αγαπημένη του. Το ζευγάρι βρέθηκε στο αρχαίο θέατρο, προκειμένου να παρακολουθήσει την παράσταση “Ικέτιδες”.

Το ζευγάρι ποζάρει στον φακό πριν την έναρξη της παράστασης.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Οι μητέρες των Αργείων στρατηγών που έχασαν τη ζωή τους στη Θήβα πολεμώντας στο πλάι του Πολυνείκη προσπέφτουν Ικέτιδες στον βωμό της Δήμητρας στην Ελευσίνα. Μαζί τους ο βασιλιάς του Άργους Άδραστος ο οποίος ήταν και αρχηγός της επίμαχης εκστρατείας. Ζητούν τη βοήθεια του βασιλιά της Αθήνας Θησέα γιατί οι Θηβαίοι κρατούν τους νεκρούς και δεν επιτρέπουν την ταφή τους παραβιάζοντας το έθος των Ελλήνων.

Ο Θησέας ανταποκρινόμενος στο δίκαιο αίτημα ετοιμάζεται να στείλει μήνυμα στον βασιλιά της Θήβας Κρέοντα όμως τον προλαβαίνει η άφιξη Θηβαίου Κήρυκα που φέρνει το δικό του μήνυμα στον Αθηναίο βασιλιά: Του ζητά να διώξει τον Άδραστο και τις μητέρες διαφορετικά θα τους επιτεθούν.

Θησέας οδηγεί τον στρατό της Αθήνας ενάντια στους Θηβαίους και φέρνει στην Ελευσίνα τους νεκρούς στρατηγούς όπου και τους καίουν προσφέροντάς τους τις πρέπουσες τιμές. Η Ευάδνη σε ένα παραλήρημα ορμά στη φωτιά και καίγεται μαζί με τον άνδρα της Καπανέα. Μητέρες και παιδιά παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής με τις στάχτες των αγαπημένων τους.

Η τραγωδία γραμμένη το 422 π.Χ. φέρει τον απόηχο της μάχης στο Δήλιο το 424 π.Χ., δύο χρόνια πριν, όταν οι Θηβαίοι -σύμμαχοι της Σπάρτης- νίκησαν τους Αθηναίους και δεν τους άφηναν για μέρες να πάρουν και να θάψουν τους νεκρούς τους.

Φωτογραφίες: NDP

Read More

And More