Θάνος Μικρούτσικος: Η σύζυγος και τα παιδιά του στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου! Φωτογραφίες

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Θάνος Μικρούτσικος ήταν χρόνια φίλοι και συνεργάτες. Ο Βασίλης μας συγκίνησε όλους αποχαιρετώντας τον για πάντα, πάνω στη σκηνή. Χθες αν ο μεγάλος μας συνθέτης ζούσε, σίγουρα θα ήταν εκεί! Στο θέατρο Διάνα, να απολαύσει και να χειροκροτήσει τον φίλο… Ωστόσο ήταν εκεί οι δικοί του άνθρωποι. Η σύζυγός του Μαρία Παπαγιάννη, ο γιος του Στέργιος και η κόρη του Αλεξάνδρα Μικρούτσικου.

Η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου παρακολούθησε την παράσταση και χειροκρότησε τον Βασίλη και όλο το θίασα της μουσικοθεατρικής παράστασης “Κοινή Ησυχία”

Λίγα λόγια για την παράσταση

Πέντε χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του εμβληματικού «9:05», σε σκηνοθεσία  Παντελή Βούλγαρη, του έργου των 270 παραστάσεων, των 130.000 θεατών και της ενθουσιώδους υποδοχής από κοινό και κριτικούς, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Οδυσσέας Ιωάννου  επιστρέφουν στο θέατρο ΔΙΑΝΑ και συναντιούνται πάλι επί σκηνής με την νέα τους μουσικοθεατρική παράσταση «Κοινή ησυχία».

Αυτή τη φορά με την επιμέλεια της Ελένης Ράντου, που υπογράφει την πρώτη της σκηνοθεσία στο θέατρο, και με συνοδοιπόρους τους ηθοποιούς Σοφία Πανάγου και  Μιχάλη Τιτόπουλο, το καινούργιο ταξίδι αναζητάει τα χαμένα μας όνειρα, τις ματαιωμένες προσδοκίες μας και προτείνει «να αρχίσουμε ξανά να λέμε πιο όμορφα πράγματα», προσπαθώντας να ξεφύγουμε από την «Κοινή ησυχία».

Στο «9:05» ακούσαμε πως η πραγματικότητα έχει το μισό δίκιο. Αυτή η παράσταση είναι για το άλλο μισό, το όνειρο.

«Δεν ονειρευόμαστε κάτι για να γίνει, ονειρευόμαστε για να κοιτάμε ψηλά!»

Στην πρώτη του θεατρική συνάντηση με την Ελένη Ράντου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ερμηνεύει 30 σπουδαία τραγούδια, κάποια από το προσωπικό του ρεπερτόριο και άλλα από την ακριβή κληρονομιά του ελληνικού τραγουδιού, προκαλώντας το ρίγος που τόσα χρόνια παραμένει αμείωτο ακούγοντάς τον.

Επί σκηνής: 
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Οδυσσέας Ιωάννου
Σοφία Πανάγου
Μιχάλης Τιτόπουλος

Μουσικοί: 
Ανδρέας Αποστόλου: Πιάνο-ενορχηστρώσεις
Μαίρη Μπρόζη: Βιολί-μαντολίνο-τραγούδι
Βαγγέλης Πατεράκης: Μπάσο
Στέφανος Δημητρίου: Κρουστά
Γιάννης Αυγέρης: Κιθάρες- πνευστά

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος, NDP

 

Read More

And More