Θάνος Μικρούτσικος: Η σύζυγός του Μαρία Παπαγιάννη σε μια σπάνια εξομολόγηση – «Αισθάνομαι ότι είναι συνέχεια δίπλα μου»

Με έντονη συναισθηματική της φόρτιση, η σύζυγος του αείμνηστου Θάνου Μικρούτσικου, Μαρία Παπαγιάννη, μίλησε στην εφημερίδα “Πελοπόννησος” και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Ρηγόπουλο αμέσως μετά τη συναυλία που δόθηκε πριν λίγες ημέρες προς τιμήν του εκλιπόντος μουσικοσυνθέτη, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Αυτή συναυλία, ήταν μια στιγμή μεγάλης συγκίνησης για εμάς. Ακούσαμε σε πρώτη εκτέλεση δύο έργα του που τον απασχολούσαν πολύ, τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Το «Κουαρτέτο» του 2015, που το αγάπησε πάρα πολύ, αλλά δεν πρόλαβε με την αρρώστια του να το παρουσιάσει.

Και το άλλο, που το ολοκλήρωσε κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς του στα νοσοκομεία και που ίσως προφητικά, το ονόμασε «Της στιγμής και του απείρου». Υπάρχει ακόμα ένα συμφωνικό έργο, που λέγεται «Προμηθέας», που έγραψε με την κόρη του Αλεξάνδρα και το οποίο δεν έχει παρουσιαστεί. Το τελείωσε τον Αύγουστο του 2019, λίγους μήνες πριν πεθάνει» εξομολογήθηκε η Μαρία Παπαγιάννη.

Σε άλλο σημείο, η σύζυγος του Θάνου Μικρούτσικου, μίλησε για το πείσμα που είχε ο μουσικοσυνθέτης περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο έγραψε ένα από τα τελευταία του έργα.

«Το “χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία”, ξεπέρασε τις δυνατότητές σου, το έκανε ο ίδιος έως το τέλος. Το χέρι του έτρεμε, τους τελευταίους μήνες δεν μπορούσε να κρατήσει το μολύβι κι όμως κατάφερε και έγραψε το έργο «Της στιγμής και του απείρου», που όπως λένε οι επαΐοντες, είναι τόσο ώριμο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακόμη, η Μαρία Παπαγιάννη αποκάλυψε πως ένας από τους προβληματισμούς του Θάνου Μικρούτσικου ήταν το γεγονός πως τα κλασικά του έργα δεν παίζονταν πολύ.

«Συνέχεια νιώθω ότι είναι δίπλα μου ο Θάνος! Καμιά φορά λέω, ότι τον «κατάπια»! Γιατί αν για κάποια πράγματα διαφωνούσαμε όσο ήμασταν μαζί, αισθάνομαι ότι τώρα, αποφασίζω όχι όπως ήμουν πριν, αλλά όπως έχω γίνει μετά από τόσα χρόνια δίπλα του. Αισθάνομαι ότι είναι συνέχεια κοντά μου, ότι μου στέλνει συνέχεια μηνύματα.

Ίσως γιατί, με είχε «εμβολιάσει» με τον τρόπο του και με τη χαρά της ζωής που είχε. Χαίρομαι να μιλάω για το Θάνο πάντα» είπε σχετικά με το πως είναι σήμερα που έχει περάσει τόσος καιρός από την απώλειά του.

Read More

And More