Θάνος Μικρούτσικος: Οι δύο κόρες, Σεσίλ και Κωνσταντίνα έχουν τις ίδιες καλλιτεχνικές ανησυχίες!

Δεν θα μπορούσαν μεγαλώνοντας με έναν μπαμπά σαν το Θάνο Μικρούτσικο, η Σεσίλ και η Κωνσταντίνα να μην κληρονομήσουν κάποιο από τα ταλέντα του. Οι δύο αδερφές είναι χαμηλών τόνων και σπάνια θα τις δεις σε κοσμικές εκδηλώσεις αλλά είναι πάντα παρούσες στα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Το βράδυ της Δευτέρας το TLIFE τις συνάντησε στο θέατρο Badminton στην επίσημη πρεμιέρα του “Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου“. Για την ακρίβεια ήταν σύσσωμη η οικογένεια αφού στην παράσταση έχει γράψει τη μουσική και συμμετέχει ο Θάνος Μικρούτσικος, ενώ τις χορογραφίες ανέλαβε η Σεσίλ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μπαμπάς και κόρη συνεργάζονται. (Τους έχουμε ξαναδεί να συνυπάρχουν στο μουσικό θεατρικό για παιδιά “Παράξενο δεν είναι;” που ανέβηκε στο Μέγαρο Μουσικής. Η Σεσίλ συνυπέγραψε τη σκηνοθεσία με τον Παναγιώτη Λάρκου και ο μπαμπάς της τη έγραψε τη μουσική.) Είναι άλλωστε μεγάλη η αδυναμία που του έχει καθώς για εκείνον έχει κάνει αρκετές φορές την εξαίρεση να βρεθεί σε εκδηλώσεις συνοδεύοντάς τον.

Εκτός από τον Θάνο Μικρούτσικο όμως η Σεσίλ έχει δουλέψει και με την αδερφή της. Στο θεατρικό “Η Μηλιά“, που ανέβηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πάτρας 2006, η ίδια έκανε τις χορογραφίες και η αδερφή της χόρεψε.


Κωνσταντίνα και Σεσίλ Μικρούτσικου

Η Κωνσταντίνα αγαπάει πολύ το χορό και την κίνηση. Είναι μάλιστα δασκάλα aerial yoga και συχνά μοιράζεται φωτογραφίες με τις εντυπωσιακές “φιγούρες” τόσο της ίδιας όσο και των μαθητών της. Επίσης, είναι παντρεμένη με τον Χρήστο Θηβαίο πράγμα που σημαίνει ότι η μουσική παίζει έτσι κι αλλιώς πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή της.

Οι δύο μεγάλες κόρες του Θάνου Μικρούτσικου του έχουν χαρίσει ανάμεσα στους πολλούς λόγος για να είναι περήφανους και εγγονάκια.


Ανδρέας Μικρούτσικος, Μαρία Παπαγιάννη, Σεσίλ Μικρούτσικου

“Πολύ μεγάλη χαρά στη ζωή μου, και δεν γίνομαι μελό Αμερικάνος, μου δίνει η οικογένειά μου: η γυναίκα μου, η Μαρία Παπαγιάννη η οποία είναι μια πολύ σπουδαία σύντροφος και επίσης και πολύ σπουδαία συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, τα τέσσερα παιδιά μου, οι μεγάλες κόρες μου η Σεσίλ και η Κωνσταντίνα, η Αλεξάνδρα και ο Στέργιος”, είχε πει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Read More

And More