Θάνος Μικρούτσικος: Οικογενειακή υπόθεση η πρεμιέρα του [pics]

Ο Θάνος Μικρούτσικος έκανε πρεμιέρα το Σάββατο στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο παρέα με τον Χρήστο Θηβαίο και την Μαριάννα Πολυχρονίδη. Μια μαγική βραδιά από την οποία δεν θα μπορούσαν να λείπουν κάποια από τα πιο αγαπημένα μέλη της οικογένειάς τους. Τόσο της μουσικής όσο και της πραγματικής.

Για τον Θάνο Μικρούτσικο οι δύο αυτές οικογένειες είναι πολύτιμες. Ο Χρήστος Θηβαίος έχει την τύχει να ανήκει και στις δύο αφού ήταν παντρεμένος με την κόρη του μεγάλου μας συνθέτη, Κωνσταντίνα Μικρούτσικου.

“Πολύ μεγάλη χαρά στη ζωή μου, και δεν γίνομαι μελό Αμερικάνος, μου δίνει η οικογένειά μου: η γυναίκα μου, η Μαρία Παπαγιάννη η οποία είναι μια πολύ σπουδαία σύντροφος και επίσης και πολύ σπουδαία συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, τα τέσσερα παιδιά μου, οι μεγάλες κόρες μου η Σεσίλ και η Κωνσταντίνα, η Αλεξάνδρα και ο Στέργιος”, είχε πει ο Θάνος Μικρούτσικος σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Η σύζυγός του και ο γιος τους δεν έλειπαν από αυτή τη βραδιά και πόζαραν χαμογελαστοί μαζί του λίγο μετά το τέλος του live.

Το πιο θερμό χειροκρότημα στους τρεις καλλιτέχνες έδωσαν κι αγαπημένοι φίλοι που βρέθηκαν ανάμεσα στο κοινό. Το TLIFE εντόπισε τους Βασίλη Παπακωσταντίνου, Λίνα Νικολακοπούλου, Ρένια Λουϊζίδου, Στέλιο Μάϊνα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Ελισάβετ Μουτάφη, Ελένη Πατάκη, Οδυσσέα Ιωάννου, Κώστα Θωμαΐδη, Βίκυ Καρατζόγλου, Ιωάννη Παπαζήση.


Χρήστος Θηβαίος, Οδυσσέας Ιωάννου


Ελισάβετ Μουτάφη, Κώστας Θωμαΐδης


Θάνος Μικρούτσικος, Λίνα Νικολακοπούλου, Μαριάννα Πολυχρονίδη


Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Στο πρώτο μέρος ο Θάνος Μικρούτσικος παρουσιάζει την καινούργια του δουλειά, «Στην Ομίχλη των Καιρών». Μια σειρά τραγουδιών σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, Άλκη Αλκαίου, Μάνου Ελευθερίου και Γιάννη Δούκα με βασική ερμηνεύτρια τη Μαριάννα Πολυχρονίδη.


Ο Χρήστος Θηβαίος παρουσιάζει επίσης την τελευταία του δουλειά με τίτλο «Σιδερένιο Νησί». Ο σπουδαίος τραγουδοποιός εμπνεύστηκε το έργο του από την εξέγερση των μεταλλωρύχων στη Σέριφο το 1916. Αν και τα δύο αυτά έργα εκκινούν από συμβάντα και γεγονότα που απέχουν 100 χρόνια, φαίνεται ότι έχουν την ίδια ρίζα και υπάρχουν οι ίδιες αιτίες που προκάλεσαν τη γένεσή τους.

Ο Θάνος Μικρούτσικος θεωρεί ότι το έργο του Θηβαίου συνεχίζει τα μεγάλα έργα των Ελλήνων συνθετών, δημιουργεί μέσα από τη μουσική, τα κείμενα αλλά και την ηχητική ατμόσφαιρα, την αίσθηση ενός σπαρακτικού ντοκουμέντου, που είναι σίγουρο ότι θα αφήσει το στίγμα του στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού.

Το δεύτερο μέρος αποτελείται από τραγούδια κοινού αισθήματος, δηλαδή τραγούδια που έχουν αγαπηθεί από δυο και περισσότερες γενιές.

Τους τρεις καλλιτέχνες πλαισιώνουν σπουδαίοι μουσικοί, όλοι τους σολίστ υψηλών προδιαγραφών. Επικεφαλής ο Θύμιος Παπαδόπουλος με τα πνευστά του αλλά και ο Μάξιμος Δράκος με τα πλήκτρα του, ο Πέτρος Βαρθακούρης στο μπάσο και στις κιθάρες, ο Γιάννης Αγγελόπουλος στα τύμπανα κι όπως πάντα ο Θάνος στο πιάνο.

Τα φώτα της παράστασης έχει σχεδιάσει η Κατερίνα Μαραγκουδάκη και τον ηχητικό σχεδιασμό έχει κάνει ο Γιώργος Κορρές.

Οι μουσικές βραδιές με γενικό τίτλο “Στη χώρα των θαυμάτων” συνεχίζονται κάθε Σάββατο στο Γυάλινο για 5 ακόμη μοναδικές παραστάσεις.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος, NDP

Read More

And More