Θάνος Μικρούτσικος: Το συγκινητικό μήνυμα για τον Δημήτρη Μητροπάνο και την Μαρία Δημητριάδη

Το Φεστιβάλ Αθηνών τιμά με μια μεγάλη αναδρομική συναυλία τον διεθνώς καταξιωμένο συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο. Μια συναυλία με όλα τα μεγάλα του τραγούδια που θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο, την Τρίτη 13 Ιουνίου, με τίτλο «Τα πιο ωραία μου τραγούδια θα σου πω».

Ο Θάνος Μικρούτσικος, που συμπληρώνει μισό αιώνα στη μουσική, θα παρουσιάσει τα τραγούδια του που όλοι αγαπήσαμε, τραγούδια που πέρασαν από γενιά σε γενιά, τραγούδια κοινού αισθήματος. Τραγούδια που συνομίλησαν με τον καθένα μας χωριστά, αλλά και με όλους.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να διαβάσεις περισσότερα για τη μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στο Ηρώδειο

Μαζί του θα έχει πέντε αγαπημένες φωνές που θα αποδώσουν αυτά τα τραγούδια:

Τον Γιάννη Κότσιρα που ο Μικρούτσικος θεωρεί ως την καλύτερη φωνή της νεώτερης γενιάς και κατευθείαν απόγονο του Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Τους αγαπημένους του Μίλτο Πασχαλίδη και Χρήστο Θηβαίο, δύο από τους καλύτερους Έλληνες τραγουδοποιούς που έχουν τραγουδήσει με εξαιρετικό τρόπο τα τραγούδια του συνθέτη.

Τον Κώστα Θωμαîδη που ο Μικρούτσικος θεωρεί ως τον σπουδαιότερο τραγουδιστή του «ενδιάμεσου χώρου».

Τη Μαριάννα Πολυχρονίδη, τελευταία ανακάλυψη του Θάνου, η οποία ερμήνευσε μοναδικά τα τραγούδια της «Ομίχλης των Καιρών».

Οι πρόβες για τη συναυλία έχουν ήδη ξεκινήσει και ο Θάνος Μικρούτσικος είναι χαρούμενος που θα μοιραστεί τη σκηνή με τους αγαπημένους του. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που θα (του) λείπουν. Τους μνημόνευσε με ένα post του στο facebook. Πρόκειται για τον Δημήτρη Μητροπάνο και την Μαρία Δημητριάδη. Δύο φωνές που αγάπησε. Δύο άνθρωποι που έγιναν, μέσα από τη συνεργασία τους, οικογένειά του.

Επιμέλεια κειμένου: Άρτεμις Θύμιου

Read More

And More