Τhe Voice – Μυρτάλη Νομικού: Η δικαστική διαμάχη με τον εφοπλιστή πατέρα της – Οι αγωγές για τα δίδακτρα

H Μυρτάλη Νομικού, γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, την προηγούμενη εβδομάδα ανέβηκε στη σκηνή του «The Voice» και κατάφερε να κερδίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του διαγωνισμού, ερμηνεύοντας το κομμάτι “Over the Rainbow”. Η ταλαντούχα κοπέλα είναι κόρη του εφοπλιστή Λουκά Νομικού και της καλλονής Υβόννης Ζαχαρίου και θέλει να χαράξει τον δικό της δρόμο, στον χώρο της μουσικής. 

Ωστόσο, φαίνεται πως δεν είναι όλα ρόδινα στη ζωή της όμορφης Μυρτάλης Νομικού, καθώς υπάρχει δικαστική διαμάχη ανάμεσα σε εκείνη και τον πατέρα της. Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του Βασίλη Γούλα στο Πρώτο Θέμα, τόσο η Μυρτάλη όσο και η αδερφή της, Νικολέτα ζητούν με ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν, χρήματα από τον μπαμπά τους για τις σπουδές τους στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Από την πλευρά του ο Λουκάς Νομικός ισχυρίζεται ότι η απόφαση του δικαστηρίου για τη μηνιαία διατροφή που καταβάλει στην κόρη είναι για τις σπουδές της στην Αμερική και όχι για την Ελλάδα. 

Το ιστορικό της δικαστικής διαμάχης

Από τον Ιούλιο του 2018, όταν η Μυρτάλη ήταν 21 ετών, με ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε εναντίον του πατέρα της Λουκά Νομικού, αιτούνταν μηνιαία διατροφή 4.680 ευρώ για τα δίδακτρα στο Πανεπιστήμιο New School της Νέας Υόρκης στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών που φοιτά, για το ενοίκιο της και για λοιπά έξοδα ένδυσης, μετακίνησης, φαγητού και ψυχαγωγίας της. Με την απόφαση 1849 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς, τον Νοέμβριο του 2018, ο κ. Νομικός υποχρεώθηκε να καταβάλει στην ενήλικη κόρη του διατροφή 3.866 ευρώ κάθε μήνα για τις σπουδές της και τη διαμονή της στην Αμερική.

Όπως φαίνεται από τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει από τον Μάιο του 2019 ο ίδιος για τη διατροφή που δίνει μέχρι και σήμερα στην κόρη του, Μυρτάλη, οι συνθήκες που είχαν γνωστοποιηθεί στο δικαστήριο έχουν μεταβληθεί. Βέβαια, αυτό που προκύπτει είναι ότι η ίδια δεν φοιτά στο εν λόγω Πανεπιστήμιο, ούτε και διαμένει στην Αμερική, διότι, σύμφωνα με όσα καταθέτει ο πατέρας της στα ασφαλιστικά μέτρα, δεν τον έχει ενημερώσει για τη βαθμολογία που έχει πάρει στα μαθήματα που σπουδάζει, ούτε του έχει στείλει τα παραστατικά καταβολής. Αυτό που ισχυρίζεται ο εφοπλιστής είναι ότι η απόφαση του δικαστηρίου για τη μηνιαία διατροφή που καταβάλλει στην ενήλικη κόρη του ήταν για τις σπουδές και τη διαμονή της στην Νέα Υόρκη και όχι για την Ελλάδα, στην οποία μάλιστα εμφανίστηκε στο The Voice, μπροστά στο Πανελλήνιο, έχοντας διασφαλίσει και μια θέση για την επόμενη φάση.

Και η μικρή κόρη Νικολέτα έκανε αγωγή στον  πατέρα της Λουκά Νομικό

Βέβαια, ο Λουκάς Νομικός έχει να αντιμετωπίσει δικαστικά και την άλλη του κόρη, τη Νικολέτα. Μετά το τέλος των σπουδών της στην Ελλάδα έκανε αίτηση στο καλύτερο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, με αντικείμενο την τέχνη, στη Βοστόνη. Από τον περασμένο Μάιο ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές της, ενώ έγινε δεκτή και στο τμήμα μεταπτυχιακών σπουδών της ίδιας Σχολής. Ήδη το δικαστήριο, μετά την εκδίκαση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων αποφάσισε ο πατέρας της να της καταβάλει το ποσό των 2.719,70 ευρώ μέχρι και τον Απρίλιο του 2021. Ωστόσο, σύμφωνα με τη νέα αγωγή ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Νικολέτα Νομικού κατά του πατέρα της και η οποία αναμένεται να συζητηθεί τον ερχόμενο Δεκέμβρη, η 22χρονη έφυγε για Βοστόνη και έχει μετακομίσει στο Los Angeles για να σπουδάσει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Thornton School of Music.

Στη νέα αγωγή ζητά από τον πατέρα της επιπλέον χρήματα για τις μεταπτυχιακές σπουδές της και πιο συγκεκριμένα το ποσό των 8.086,70 ευρώ από τον Ιανουάριο του 2021 και μέχρι τον Γενάρη του 2022.

Read More

And More