The Journey: Στην τελική ευθεία για τα γυρίσματα της ελληνοβρετανικής ταινίας στην Αίγινα!

Πρωταγωνίστρια στην ελληνοβρετανική ταινία του Lance Nielsen θα είναι η Αίγινα. Ο γνωστός σκηνοθέτης ετοιμάζεται να προβάλει τη χώρα μας στο εξωτερικό και να αποκαταστήσει την εικόνα της, προωθώντας τις ελληνικές αξίες και το ελληνικό πνεύμα μέσα από την ταινία “The Journey” (To ταξίδι).
Τα γυρίσματα για το trailer έγιναν στην Αίγινα το καλοκαίρι και την 1 Μαρτίου, θα γίνει ένα μεγάλο πάρτυ για την προβολή του. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό event που ετοιμάζουν οι συντελεστές με αφορμή τον εορτασμό της χρηματοδοτικής καμπάνιας..
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που θα γίνει στο μαγαζί Bios στου Ψυρρή, θα προβληθεί το trailer της ταινίας και θα ακολουθήσει ζωντανή συνέντευξη με τον σκηνοθέτη Lance Nielsen στο Λονδίνο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως για την ταινία, ο Βρετανός σκηνοθέτης επιστράτευσε τον παγκοσμίου φήμης Jason Flemyng (XMen / BenjaminButton / Snatch) τον Τάσο Νούσια και τον Duncan Pow (HolbyCity / Doctors / Blackwood) στην ελληνοβρετανική παραγωγή της εταιρείας 5 Plus One σε συνεργασία με την Eagles Dare Films.
Λίγα λόγια για την ταινία
Το θέμα της ταινίας είναι ο ανθρώπινος πόνος, η απώλεια, αλλά και η λύτρωση των συναισθημάτων, που προσφέρει η Ελλάδα και τα τοπία της.
H ταινία αποτελεί το πρώτο εγχείρημα της εταιρίας ‘5 plus ONE’ που εδρεύει στο Λονδίνο καθώς επίσης πτυχιακή και ερευνητική εργασία δύο φοιτητριών του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Την προσπάθεια τους στηρίζει επίσημα το Υπουργείο Τουρισμού το οποίο θέτει την ταινία υπό την Αιγίδα του.
Ξεκίνησε να σχηματοποιείται στο μυαλό του σκηνοθέτη πριν από μερικά χρόνια όταν επισκέφτηκε την χώρα μας, μετά από τον πρόσφατο χαμό ενός κοντινού του ανθρώπου. Ωστόσο άρχισε να υλοποιείται όταν γνώρισε τις πέντε Ελληνίδες παραγωγούς σε σεμινάριο του Chris Jones (Guerilla Filmmaking Masteclasses) στο Λονδίνο.
Η περιγραφή της ιστορίας της ταινίας τότε κίνησε την περιέργεια των πέντε Ελληνίδων παραγωγών τόσο για το θέμα της ιστορίας και όσο και για το πάθος με το οποίο την αφηγούταν ο σκηνοθέτης. Κατάλαβαν ότι για τον Lance η Ελλάδα, στο σύντομο χρονικό διάστημα που τον φιλοξένησε, έγινε δεύτερη πατρίδα του.
Πρωταγωνιστούν: Duncan Pow, Jason Flemyng, Charlene Colllins, Lindsey Coulson, Τάσος Νούσιας. Στέλιος Καλαϊτζής, Shirin Youssefian, Λένα Καλουτσάκη, Raymond Kym-Suttle.

Read More

And More