“The Vampire Diaries” : Η μεγάλη πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου….

Οι Vampire maniacs, όπως ονομάζουν στις ΗΠΑ τους φανατικούς της σειράς, πολλαπλασιάζονται και στη χώρα μας. Αυτούς ,λοιπόν, θα ικανοποιήσει αναμφισβήτητα σήμερα, η προβολή του δεύτερου και εξαιρετικά συναρπαστικού κύκλου, που ξεκινάει στο Star και θα ολοκληρωθεί σε 22 επεισόδια.

Μάλιστα, τουλάχιστον εντυπωσιακό είναι το γεγονός, οτι την πρεμιέρα αυτού του δεύτερου κύκλου, παρακολούθησαν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, πάνω από 4 εκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ σημειωτέον η εν ΄λόγω σειρά για την ώρα έχει γυρίσει συνολικά τέσσερις κύκλους.

Το “Vampire Diaries” βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων της Ελ Τζέι Σμιθ, τα οποία όπως ίσως φαντάζεστε έχουν γίνει best seller και τα γυρίσματα έχουν γίνει στις πόλεις Ατλάντα και Κόβινγκτον, στην πολιτεία της Τζόρτζια και στο Σικάγο.

Για τους μη… μυημένους να πούμε, πως η ιστορία μας ξεκίνησε με την 17χρονη Έλενα να προσπαθεί να συνέλθει από τον τραγικό χαμό των γονιών της. Η επιστροφή στο σχολείο αλλά και η καθημερινότητα είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς έχει να φροντίσει και τον Τζέρεμι, τον 15χρονο ατίθασο αδελφό της.

Η γνωριμία της με ένα συμμαθητή της, τον Στεφάν, αλλάζει τη διάθεσή της και αισθάνεται μετά από πολύ καιρό πως υπάρχει κάποιος, που μπορεί πραγματικά να καταλάβει τι αισθάνεται και τι περνάει. Η Έλενα πιστεύει πως έχει αφήσει πια πίσω τους εφιάλτες. Δεν μπορεί ούτε να περάσει από το νου της ότι ο εφιάλτης…της κρατάει το χέρι!

Ο Στεφάν είναι βρικόλακας αλλά προσπαθεί να ζήσει ανάμεσα στους άλλους ανθρώπους ειρηνικά και να καταπολεμήσει την επιθυμία του να γευθεί το αίμα της Έλενας.

Αντίθετα ο αδελφός του, Ντέιμον, είναι αιμοδιψής, αδίστακτος. Η προσωποποίηση της βιαιότητας. Η σχέση της Έλενα και του Στεφάν δυναμώνει μέρα με τη μέρα. Το ίδιο και η επιθυμία του Ντέιμον να καταστρέψει την πόλη και να κάνει δική του την Έλενα. Δυο αδέλφια, δυο βρικόλακες σε μια μάχη δίχως έλεος…

Στον δεύτερο κύκλο τώρα, οι δημιουργοί βάζουν στη μυθοπλασία της σειράς τους λυκάνθρωπους, τους αιώνιους εχθρούς των βρικολάκων.

Μετά τον θάνατο του πατέρα του Τάιλερ κάνει την εμφάνισή του ο θείος του, Μέισον. Ο Μέισον φτάνει στο Μίστικ Φολ για να παρηγορήσει την οικογένεια του Τάιλερ, η οποία εξακολουθεί να θρηνεί τον θάνατο του αρχηγού της. Αλλά έχει αποφασίσει κιόλας να αποκαλύψει στον Τάιλερ την «κατάρα», που βαραίνει την οικογένειά τους. Για να ενεργοποιηθεί το γονίδιο του λυκάνθρωπου στον Τάιλερ, θα πρέπει πρώτα να σκοτώσει κάποιον…

Read More

And More