The Voice: Το TLIFE στα γυρίσματα του τελευταίου επεισοδίου των blind auditions [pics]

Ο τρίτος κύκλος του “The Voice Of Greece” είναι και ο καλύτερος. Τα μέχρι στιγμής δείγματα δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το talent show και τους συντελεστές του και το δείχνει κάνοντας τα νούμερα τηλεθέασης να αγγίζουν “κόκκινο”.

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, το κοινό καθηλώνεται στη συχνότητα του ΣΚΑΙ και περιμένει να ακούσει τα ταλέντα, να δει ποιες καρέκλες θα γυρίσουν και να απολαύσει στη συνέχεια την σθεναρή και συναρπαστική διεκδίκηση από τους coaches.

Στο πρώτο άκουσμα των ονομάτων των κριτών του “The Voice” ήταν πολλοί αυτοί που παραξενεύτηκαν για το πώς θα καταφέρουν να δέσουν μεταξύ τους και να υποστηρίξουν ένα ρόλο που αναλάμβαναν για πρώτη φορά. Ακόμα και ο τηλεοπτικά έμπειρος Σάκης Ρουβάς θα έπρεπε να δοκιμαστεί σε κάτι καινούργιο για εκείνον. Πόσο μάλλον ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Πάνος Μουζουράκης και η Έλενα Παπαρίζου.

Η συνταγή όμως πέτυχε! Το show αγαπήθηκε. Οι 4 καλλιτέχνες ξεδιπλώνουν τον χαρακτήρα τους προσπαθώντας να ολοκληρώσουν την ομάδα τους -συνολικά ο καθένας θα καταλήξει με 32 διαγωνιζόμενους στην πρώτη φάση- και σε κάνουν να μην θες να τελειώσει το επεισόδιο.

Τι γίνεται όμως όταν κλείνουν οι κάμερες; Τι σχέση έχουν μεταξύ τους οι 4 coaches; Υπάρχει όντως αυτό το καλό κλίμα που εισπράττουμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες; Το TLIFE βρέθηκε στα γυρίσματα του τελευταίου επεισοδίου των blind auditions αναζητώντας όλες αυτές τις απαντήσεις.

Η είσοδος των coaches

Οικοδεσπότης του “The Voice” είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης. Έχοντας ήδη στο ενεργητικό του την παρουσίαση show, μοιάζει να είναι για εκείνον “ευκολάκι”. Τουλάχιστον το διασκεδάζει πολύ! Στα γυρίσματα φτάνει πάντα κεφάτος, κάνει πλάκα με την παραγωγή και με τους coaches και αποσπά το χειροκρότημα του κοινού που γεμίζει ασφυκτικά το Γήπεδο Γαλατσιού σε κάθε γύρισμα.

Η παρουσία του Γιώργου στα επεισόδια -έχουμε δει 9 μέχρι σήμερα- δεν είναι το ίδιο έντονη όσο θα είναι βέβαια στα live. Το ίδιο και της V Reporter του show, Έλενας Τσαγκρινού. Ωστόσο, είναι χαρακτηριστική η έναρξη των επεισοδίων με τον παρουσιαστή, ηθοποιοό και σκηνοθέτη να καλωσορίζει τους 4 κριτές που παίρνουν θέση στις καρέκλες τους.

Εν μέσω χειροκροτημάτων και τσιρίδων και πολλών “Σάκηηηηη” οι coaches κάθονται στη θέση τους και δίνεται το σύνθημα για να ξεκινήσει το γύρισμα. Clue των παρασκηνίων είναι και το dab των coaches που ξεσηκώνει το κοινό. Το ξεκίνησε η Έλενα προσπαθώντας να μιμηθεί την κίνηση που έκανε ένας πιτσιρικάς από το κοινό -γιατί οι κριτές δεν αφήνουν τίποτα απαρατήρητο- και έκτοτε έχει γίνει το αγαπημένο τους “παιχνίδι” με τον κόσμο.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ γιανα δεις τον Σάκη Ρουβά να κάνει dab

Το γύρισμα και η επιλογή των παικτών ξεκινά

Όταν αρχίζει η διεκδίκηση των παικτών, η διαδικασία γίνεται απολαυστική και για τους ίδιους. Οι πολλές ώρες που διαρκεί το γύρισμα σαν να μηδενίζονται και ένα party ξεκινά. Αυτό που βλέπεις και μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ, που έχει επιλέξει να μην κόβει πολλά πράγματα στο μοντάζ και να φτάνει στον τηλεθεατή ακριβώς αυτό που βιώνει και κάποιος που βρίσκεται στο Γαλάτσι.

Ο Κωστής, ο Σάκης, η Έλενα και ο Πάνος είναι καταξιωμένοι μουσικοί αλλά τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν για τους παίκτες ξεπερνούν πολλές φορές τα καλλιτεχνικά. Επιστρατεύουν τη φαντασία και το χιούμορ τους και μαζί με την “ψήφο” των παικτών κερδίζουν κι αυτή των θεατών.

Ο καθένας τους μοναδικός και με το δικό του κοινό που παρόλο που έχει διαλέξει τον αγαπημένοτου coach δεν παύει να εκτιμά και τους υπόλοιπους τρεις.

Άλλωστε κι εκείνοι έχουν καλλιεργήσει ένα όμορφο κλίμα ανάμεσά τους. Οι πλάκες που κάνουν στον αέρα του show είναι ίδιες με αυτές που γίνονται όταν το γύρισμα σταματά.

Οι χαλαρές στιγμές και τα παρελειπόμενα

Δεν έχουν υιοθετήσει κάποιο “ρόλο” αλλά λειτουργούν αυθόρμητα και φυσικά. Πολλές φορές έχουν και μία αντιτηλεοπτική αντιμετώπιση των πραγμάτων αλλά χωρίς να ενοχλεί αισθητικά. Δεν φοβούνται να τσαλακωθούν, δεν διστάζουν να πουν ακριβώς αυτό που σκέφτονται και αφήνονται στη χαλαρότητα μιας παρέας που απλά στην προκειμένη περίπτωση τυγχάνει να είναι και τηλεοπτική.

Πάντως όλοι θα θέλαμε να είναι μέρος της δικής μας παρέας οι 4 αυτοί τύποι και σίγουρα ανυπομονούμε να τους δούμε και στις επόμενες φάσεις του show: στα battles και τα live.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More