Θεοφανία Παπαθωμά για τον τοκετό στο σπίτι: «Αυτό που βίωσα μόνη μου είναι μια μυσταγωγία»

Η Θεοφανία Παπαθωμά, η οποία φέτος πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά του Mega «Μαύρο Ρόδο» βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!»

Η αγαπημένη ηθοποιός αναφέρθηκε για τη γέννα στο σπίτι και εξομολογήθηκε ότι ήταν κάτι που επιθυμούσε να κάνει από το πρώτο της παιδί.

«Το κυριότερο θέμα στη ζωή μας είναι ο φόβος, αυτός μας κρατά πίσω από τα καλύτερα πράγματα. Αν είχαμε ξεπεράσει το φόβο, θα ήμασταν όλοι σε άλλο επίπεδο και θα είχαμε κάνει θαύματα. Πρέπει να πολεμήσουμε τον εγωισμό μας και το φόβο. Για να τον καταπολεμήσεις πρέπει να έχει μεγάλη πίστη. Το είχα πάντα στο μυαλό μου απλά δεν μου είχε ανοίξει ο δρόμος. Το σκεφτόμουν από την Αγάπη και το είχα πει στον μαιευτήρα μου… Μετά ήμουν αποφασισμένη κι άρχισα να το ψάχνω κι όπως έψαχνα, βρήκα τον κατάλληλο άνθρωπο.

Δεν υπάρχει ωραιότερη εμπειρία από αυτήν. Δεν έχω κάνει τίποτα καλύτερο στη ζωή μου. Έχω γεννήσει τρία παιδιά, τα δύο στο μαιευτήριο με ασφάλεια και πολύ ωραία. Ειδικά αν έχεις θέματα, το μαιευτήριο σώζει ζωές αλλά αυτό που βίωσα στο σπίτι μόνη μου -γέννησα σχεδόν μόνη μου, η μαία μπήκε μέσα τα τελευταία πέντε λεπτά- είναι άλλο πράγμα, μια μυσταγωγία, μια ιερή στιγμή που τη βιώνεις όπως πρέπει χωρίς θορύβους και παρεμβάσεις. Είσαι εσύ κι ο Θεός. Τίποτα άλλο» ανέφερε η Θεοφανία Παπαθωμά.

Read More

And More