Θλίψη για την Άννα Μαρία και τον Παύλο: Πέθανε αγαπημένο τους πρόσωπο

Μια σημαντική απώλεια έχουν να διαχειριστούν τα μέλη της τέως ελληνικής βασιλικής οικογένειας καθώς από τη ζωή έφυγε ο Πατρίκιος Καλεώδης. Ο 83χρονος κληρικός ήταν ο τελευταίος πρωθιερέας των Ανακτόρων, βαθύτερος γνώστης του εκκλησιαστικού πρωτοκόλλου, το οποίο μελέτησε στο βάθος των αιώνων από τα πρώτα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Ο Πατρίκιος Καλεώδης υπήρξε στενός συνεργάτης Πατριαρχών και Αρχιεπισκόπων και ο κληρικός βασιλέων, βασιλισσών, πριγκίπων και πριγκιπισσών. H σχέση του με την τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας ήταν στενή,. Ο ίδιος ήταν παρών και στην εξόδιο ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τον Ιανουάριο του 2023 στη Μητρόπολη Αθηνών.

Μάλιστα, ο Παύλος, έκανε και μια σχετική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο instagram.

«Ένας Άγιος άνθρωπος, ένας πραγματικός ιερέας, ο Πατρίκιος Καλεώδης έφυγε από κοντά μας. Η οικογένειά μου κι εγώ τον αποχαιρετούμε με απόλυτο σεβασμό και βαθιά ευγνωμοσύνη» έγραψε.

Ο Πατρίκιος Καλεώδης ήταν παρών και στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ενώ η Άννα Μαρία δήλωσε στην εφημερίδα «Το βήμα» για τον θάνατό του. «Ήταν ένα στήριγμα για εμάς. Αλλά και ένας πνευματικός άνθρωπος με ιδιαίτερη ευγένεια και ταπεινότητα.

Μια αστείρευτη πηγή ενέργειας η οποία απέδωσε ένα σημαντικό έργο, μέρος του οποίου είναι η αναγέννηση της εκκλησιάς της Αλβανίας. Ήταν πάντα μέρος της ζωής της οικογένειας μας και ο σύζυγος μου έτρεφε ειλικρινή σεβασμό στο πρόσωπο του. Για εμάς υπήρξε πρότυπο και Άγια Δύναμη και πάντα θα αισθανόμαστε την παρουσία του στις ζωές μας».

Read More

And More