Θλίψη και συγκίνηση στο μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από το θάνατο του Παντελή Παντελίδη

Λίγες ημέρες πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την μοιραία ημέρα που ο Παντελής Παντελίδης άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο μετά από ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα, φίλοι, συγγενείς, αγαπημένα πρόσωπα, αλλά και άνθρωποι που τον γνώρισαν και τον αγάπησαν μέσα από τα τραγούδια του συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στη Νέα Ιωνία, για το ετήσιο μνημόσυνο. Εκεί, όπου έγινε και η τελετή της κηδείας του τραγουδιστή μετά το δυστύχημα που βύθισε στη θλίψη τους συγγενείς και τους χιλιάδες θαυμαστές του.

Τα αδέλφια του Παντελή Παντελίδη, ο μικρός Νίνο και ο Τριαντάφυλλος ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο, ενώ έδωσαν το παρών και όσοι θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου τραγουδιστή. H μητέρα του, Αθηνά Παντελίδου προσπάθησε να αποφύγει τις κάμερες κατά την άφιξή της στην εκκλησία. Τραγική φιγούρα και ο πατέρας του αδικοχαμένου τραγουδιστή, Σταύρος Παντελίδης.

Υποβασταζόμενη η μητέρα του Παντελή Παντελίδη

Η μητέρα του Παντελή Παντελίδη, Αθηνά βρισκόταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Υποβασταζόμενη βρέθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα για το μνημόσυνο του αδικοχαμένου γιου της. “Σας ευχαριστώ που θυμάστε το παιδί μου”, είπε μιλώντας για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα.

Το πλήθος, όμως, που συγκεντρώθηκε στο ναό και αργότερα ακολούθησε την οικογένεια στο μνήμα του Παντελή για να αφήσει ένα λουλούδι, έδειξε στους γονείς και τα αδέλφια του Παντελή, πως ο τραγουδιστής θα είναι για πάντα ζωντανός στις μνήμες όλων.

Οι διάσημοι φίλοι του ήταν εκεί

Εκτός από τους δεκάδες θαυμαστές όμως, στο ετήσιο μνημόσυνο βρέθηκαν και διάσημοι φίλοι του Παντελή. Ωστόσο, υπήρξαν και ηχηρές απουσίες. Αυτοί που δεν τον ξέχασαν και βρέθηκαν σεκεί για να τιμήσουν τη μνήμη του ήταν: ο Κωνσταντίνος Αργυρός, η Αμαρυλλίς, ο Χάρης Σιανίδης, η Κική Τσόλκα και πολλοί ακόμη.

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός έχει μιλήσει σε συνεντεύξεις του για το πόσο του στοίχισε η απώλεια ενώ δεν σταματά να τραγουδάει τραγούδια του Παντελή τιμώντας έτσι τη μνήμη του.

Αλλά και η Αμαρυλλίς δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της στο μνημόσυνο. Είναι άλλωστε από αυτούς που ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγική απώλεια.

“Δεν είναι εύκολο ακόμα και τώρα να συνειδητοποιήσεις”, είπε μιλώντας στην εκπομπή Αποκαλυπτικά. “Το τροχαίο έγινε έξω από το σπίτι μου. Καταλαβαίνεις ότι το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι όταν βγαίνω από το σπίτι μου και το τελευταίο όταν μπαίνω μέσα είναι αυτό. Δεν υπάρχει μέρα που να μην το σκέφτομαι. Δεν μπορώ έτσι κι αλλιώς! Χάραξε όλη μου την καθημερινότητα. Και μέσα από τα τραγούδια του (τον σκέφτομαι). Όταν έγινε το συμβάν ξύπνησα από τις σειρήνες”, περιέγραψε η Αμαρυλλίς.

Το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον Παντελή Παντελίδη

Ο Παντελής Παντελίδης έφυγε από τη ζωή στις 18 Φλεβάρη του 2016, μια μέρα πριν την πρεμιέρα του με την Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη στο Teatro. Επιστρέφοντας από νυχτερινή έξοδο με την παρέα του: την Μίνα Αρναούτη και την Φρόσω Κυριάκου είχε ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που του στοίχισε τη ζωή και βύθισε στο πένθος το πανελλήνιο.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος, ndp

Read More

And More