Θλίψη στο τελευταίο αντίο στη Νίκη Γουλανδρή - Πολιτικοί και άνθρωποι της τέχνης στην κηδεία της

Θλίψη στο τελευταίο αντίο στη Νίκη Γουλανδρή – Πολιτικοί και άνθρωποι της τέχνης στην κηδεία της | tlife.gr

Το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Γρηγόριο της Κηφισιάς η εξόδιος ακολουθία της ζωγράφου και φιλάνθρωπου, Νίκης Γουλανδρή, η οποία έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ηλικία 94 ετών, βυθίζοντας σε θλίψη την οικογένειά της.

Η Νίκη Γουλανδρή ήταν γνωστή διεθνώς για τους αγώνες της για την προστασία του περιβάλλοντος. Το μήνυμά της συνδέει οικολογικούς στόχους με πολιτιστικές αξίες. Από πολύ νέα αφιέρωσε τη ζωή της στην μάθηση, στον στοχασμό και στην επιστήμη. Με τη συνεχή υποστήριξη του συζύγου της, Άγγελου Γουλανδρή, καλλιέργησε το ερευνητικό της πνεύμα και έμεινε αδιάφορη σε ιδεολογίες που θεωρούσε εφήμερες και απηρχαιωμένες. Πάντοτε πίστευε ότι ο κόσμος χρειάζεται νέες αξίες προκειμένου να επιτευχθεί η απαραίτητη ισορροπία μεταξύ του ανθρώπου και της κοινωνίας.

Ως προσωπικότητες – η ίδια και ο άνδρας της ‘Αγγελος Γουλανδρής – θεωρούνται πρωτοπόροι στη σκέψη και στην πράξη. Με την ίδρυση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή το 1964, ως κέντρο έρευνας και εκπαίδευσης, τέθηκαν επικεφαλής της μάχης για τη διάσωση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της επαναφοράς του ανθρώπου σε ένα νέο κώδικα αξιών.

 

Μαρίνα Πατούλη, Γιώργος Πατούλης

Άννα Νταλάρα  Γιώργος Νταλάρας

Μιμή Ντενίση

Ιουλίτα Ηλιοπούλου

Όλγα Κεφαλογιάννη

Λυδία Κονιόρδου

Κώστας Λαλιώτης

Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Άννα Παναγιωταρέα

Μαρίνα Πατούλη

Φωτογραφίες: NDP

READ more