Θλιβερό “ποδαρικό” στον Οκτώβριο – “Εκτόξευση” κρουσμάτων, διασωληνωμένων και νεκρών

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας τον Οκτώβριο, καθώς μόλις την πρώτη εβδομάδα (01 – 08/10) έχουν καταγραφεί συνολικά 2.912 κρούσματα, εκ των οποίων τα 1.492 έχουν εντοπιστεί στην Αττική, που παραμένει στο επίκεντρο.

Επιπλέον, σε αυτές τις οκτώ ημέρες έχουν καταλήξει 39 συμπολίτες μας, ενώ ένα ακόμα στοιχείο που χτυπά… καμπανάκι στους λοιμωξιολόγους είναι η αύξηση των διασωληνωμένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 3 Οκτωβρίου οι διασωληνωμένοι ήταν 79 και μέσα σε πέντε ημέρες αυξήθηκαν σε 91.

Την ώρα που συνεχίζονται τα “μίνι” lockdown ανά την Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ότι βρίσκεται στο “τραπέζι” το μέτρο για γενικευμένη χρήση μάσκας, δηλαδή όχι μόνο σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, αλλά και στους εξωτερικούς. Και μπορεί να ξεκαθάρισε ότι το γενικευμένο lockdown είναι η “ύστατη λύση” -όπως είπε χαρακτηριστικά- ωστόσο, είναι πολύ πιθανό οι παραπάνω αριθμοί να φέρουν νέα μέτρα, ειδικά στην Αττική, που τα ημερήσια κρούσματα παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφερθεί πως τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα κλειστά σχολεία -λόγω κρουσμάτων κορονοϊού– είναι 17, εκ των οποίων τα 12 είναι στην Αττική, ενώ σε άλλα 130 σχολεία έχει ανασταλεί η λειτουργία τμημάτων ή τάξεων.

Πηγή: Newsit

 

Read More

And More