Ιδιαίτερη σημασία είχε η χθεσινή ημέρα για τον Θοδωρή Αθερίδη.
Η 7η Σεπτεμβρίου αποτελεί μια κομβική ημερομηνία στη ζωή του ηθοποιού, αφού στις 7 Σεπτεμβρίου του 1997 πήρε τη μεγάλη απόφαση να κόψει το αλκοόλ, στο οποίο, όπως έχει και ο ίδιος έχει παραδεχτεί, υπήρξε εθισμένος για χρόνια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Με αφορμή τη συμπλήρωση των 27 χρόνων από την ημέρα που σταμάτησε να πίνει αλκοόλ, ο Θοδωρής Αθερίδης έκανε μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram, γράφοντας «27 χρόνια νηφάλιος».
Την ανάρτηση συνόδευσε με το τραγούδι «Η σωτηρία της ψυχής».
Η πρώτη φορά που ο Θοδωρής Αθερίδης μίλησε για τον εθισμό του στο αλκοόλ ήταν, όπως έχει ο ίδιος παραδεχτεί, όχι για να προστατεύσει άλλους, αλλά για να δεσμεύσει ο ίδιος τον εαυτό του. Μάλιστα σε συνέντευξή του το 2023 είχε εξηγήσει ότι σκέφτηκε πως, εφόσον όλος ο κόσμος γνώριζε πλέον ότι ήταν αλκοολικός, θα λειτουργούσε αποτρεπτικά το ενδεχόμενο να τον δουν ξανά με ένα ποτήρι. Στη συνέχεια αντιλήφθηκε ότι η εξομολόγησή του είχε λειτουργήσει λυτρωτικά και για άλλους ανθρώπους που αντιμετώπιζαν αντίστοιχο πρόβλημα.
Σε άλλη συνέντευξή του ο Θοδωρής Αθερίδης είχε εξομολογηθεί ότι ξεκίνησε να πίνει αλκοόλ από τα 15 του, όταν εμφανίστηκαν οι πρώτες κρίσεις πανικού. Ενώ για την κόρη του έχει πει ότι μέχρι τα 9 της χρόνια υπήρχε μια «θολούρα» καθώς το αλκοόλ δεν τον άφηνε να «βλέπει» καθαρά. Τέλος, για την απόφασή του να απεξαρτηθεί από το αλκόολ έχει παραδεχτεί ότι ο φόβος ότι μπορεί να πεθάνει ήταν εκείνος που τον έκανε να προχωρήσει στο μεγάλο βήμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ