Θοδωρής Αθερίδης: Η εξομολόγηση για τον Νίκο Σεργιανόπουλο – «Απομακρύνθηκα για να μην κυλήσω στο αλκοόλ»

Μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Θοδωρής Αθερίδης στην εκπομπή Πάμε Δανάη και τον Άρη Καβατζίκη.

Ο γνωστός ηθοποιός, μεταξύ άλλων, μίλησε για την προσωπική του ζωή, τη σχέση του με το αλκοόλ αλλά και για την φιλία του με τον Νίκο Σεργιανόπουλο.

«Έπινα αλκοόλ γιατί ήταν κοινωνικά αποδεκτό και όταν αυτό με ένα ωραίο μαλακό τρόπο σε χαλαρώνει, είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να την πατήσεις. Είχα κρίσεις πανικού και το αλκοόλ ήταν η λύση. Αν η αγχώδης ψυχονεύρωση που έχω εμφανιζόταν παροδικά, δεν θα είχα γίνει αλκοολικός». 

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος και η δολοφονία του που τον σόκαρε

Μιλώντας για τον θάνατό του, ο Θοδωρής Αθερίδης εκμυστηρεύτηκε ότι η δολοφονία του ήταν ένα μεγάλο σοκ για εκείνον. «Με ξύπνησε η σύζυγός μου τότε και μου είπε ‘σφάξανε τον Νίκο. Με τον Νίκο γνωριστήκαμε το 1989 σε θίασο και από το 1991 γίναμε κολλητοί μέχρι που αποτραβήχτηκα εγώ το 2000 για να μην ξαναπέσω στο αλκοόλ, αντί να βγάλω αυτόν από εκεί».

«Ο Νίκος έπινε πολύ. Τα είχε κάνει λίγο κουλουβάχαρτα. Δεν γνωρίζω κάποιον που να τον έχει αντιπαθήσει. Όλες οι γυναίκες ήταν ερωτευμένες μαζί του, ενώ σου έδινε διαρκώς την αίσθηση ότι πρέπει να τον προστατεύσεις γιατί θα σπάσει», υπογράμμισε ο ίδιος.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι ο αδικοχαμένος ηθοποιός γνώρισε τον λόγο που τον απέφευγε και δεν τον πείραζε αυτό.

«Η ψυχή του ήταν ζεστό ψωμί. Δεν είχε έλλειψη αυτοεκτίμησης. Ήταν ένας τρόπος να διαβάζει την πραγματικότητα με γκολ από τα αποδυτήρια και ότι το ματς δεν γυρίζει. Ο Νίκος θα μπορούσε να είναι ένας Καρυωτάκης και αυτό εννοώ όταν μιλάω για την ήττα».

Οι γυναίκες που έχουν σημαδέψει τη ζωή του

Ακόμη, ο Θοδωρής Αθερίδης μίλησε για τις γυναίκες της ζωής του. Την πρώην σύζυγό του, Ελένη Γκασούκα, την κόρη του Φωτεινή Αθερίδου και την σύντροφό του Σμαράγδα Καρύδη.

«Δεν έκανα κάτι που να κόπιασα. Δεν μου αρέσει όταν αγαπάω δύο ανθρώπους να μην γουστάρονται μεταξύ τους. Κοπιάζω στο να αμβλύνω θέσεις. Στις σχέσεις μου υπήρχε πολιτισμός. Ο καθένας μας παραγκώνισε τον εαυτό του σε πολλά πράγματα γιατί καταλάβαινε. Καταλαβαίνεις ότι το δικό σου ‘θέλω’ έχει ένα όριο με το ‘θέλω’ του άλλου», εξήγησε ο Θοδωρής Αθερίδης.

Read More

And More