Θοδωρής Αθερίδης: Πώς μεγάλωσε η κόρη του, Φωτεινή

Στη νέα του ταινία Τέλειοι Ξένοι, που βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου, ο Θοδωρής Αθερίδης υποδύεται ένα μπαμπά με μια πολύ τρυφερή σχέση με τη 17χρονη κόρη του. Ο ήρωας του είναι ο πατέρας που είναι και φίλος, συζητά με την κόρη του τα προσωπικά της, τη στηρίζει στις επιλογές της, την «καλύπτει» όταν η μαμά της θυμώνει.

Ο Θοδωρής ήταν τέτοιος μπαμπάς και με τη δική του κόρη, τη Φωτεινή, όταν ήταν μικρότερη; «Όταν θέλεις το καλό του παιδιού σου και έχεις ένα άλφα επίπεδο, ότι κάνεις πρέπει να γίνεται με γνώμονα το καλό του παιδιού και όχι αυτό που θέλεις ή νομίζεις. Αυτός ο μπαμπάς, λοιπόν, αγαπά πολύ την κόρη του, θέλει να φτιάξει έναν άνθρωπο αξιόλογο, χωρίς τρύπες και κενά στην ψυχή του, έναν άνθρωπο που θα μεγαλώσει ωραία. Έτσι παλεύει να μένει σε αυτή την κατεύθυνση να τα κάνει όλα ωραία και σωστά, να έχουν ουσιαστική επικοινωνία. Η αλήθεια είναι πως έτσι μεγάλωσε η κόρη μου, όπως αυτό το κορίτσι. Πάντα τα συζητούσαμε όλα».

Ποτέ δηλαδή δεν έπαθε αυτό το «πω πω, έχω μια κόρη στη εφηβεία και πώς θα το διαχειριστώ;»; «Οι αντιθέσεις που είχαμε τότε, που πάντα έχεις και αντιθέσεις, ήταν στο πλαίσιο που περίμενα και δεν το πήρα ποτέ προσωπικά. Η αλήθεια είναι πως η κόρη μου ποτέ δεν έφτασε σε κάποια ακραία αντίθεση με μένα. Η κόντρα της εφηβείας ήταν στα νορμάλ πλαισια. Τα ακραία είναι τα δύσκολα. Αν το παιδί πέσει σε ναρκωτικά, αν μπει σε ένα δύσκολο τριπάκι».

Διάβασε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί

Read More

And More