Θοδωρής Μαραντίνης, Γιώργος Παπαγεωργίου και Κατερίνα Παπουτσάκη μιλούν στο TLIFE για το μουσικό υπερθέαμα που ετοιμάζουν

Μία από τις πιο αγαπημένες νουβέλες μικρών και μεγάλων παγκοσμίως, η «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς, μετατρέπεται φέτος σε ένα μουσικό υπερθέαμα με τίτλο «Skrooge & Ghosts & Rock n’ Roll» το οποίο ανεβαίνει από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Λίγες ημέρες πριν η «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς παρουσιαστεί σε μορφή ροκ μιούζικαλ, το TLIFE συνάντησε τους πρωταγωνιστές της παράστασης κι εκείνοι μας μίλησαν για τους νεκρούς αστέρες της παγκόσμιας μουσικής που θα κληθούν να ενσαρκώσουν επί σκηνής.

Θοδωρής Μαραντίνης

«Σε αυτή τη μουσική διασκευή του Scrooge που έχει κάνει ο Χρήστος Σουγάρης υποδύομαι ένα φάντασμα, το φάντασμα του Elvis που έρχεται να στοιχειώσει τον Scrooge τον οποίο υποδύεται ο Πάνος Μουζουράκης. Έρχομαι λοιπόν να τον “τρομάξω” και να τον επαναφέρω στην τάξη.

Η αλήθεια είναι πως για μένα είναι κάτι πολύ διαφορετικό όλο αυτό. Υποδύομαι μεν έναν τραγουδιστή, πράγμα που βοηθά ωστόσο, πρόκειται για μια πολύ διαφορετική εμπειρία, ιντριγκαδόρικη. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο να δω και να ανακαλύψω πολλά καινούργια πράγματα. Οι συνεργάτες είναι όλοι εκπληκτικοί. Ο σκηνοθέτης μας, Χρήστος Σουγάρης μου έχει δείξει πολλούς νέους δρόμους σχετικά με το πως μπορεί να εκφραστεί κανείς πάνω σε μια σκηνή. Θεωρώ πως έχω βγει ήδη πολύ κερδισμένος από αυτή την εμπειρία».

Γιώργος Παπαγεωργίου

«Εγώ στο “Scrooge & Ghosts & Rock n’ Roll” υποδύομαι τον Freddie Mercury. Tι παραπάνω να πω; Ήταν όνειρο ζωής για μένα αυτό. Η αλήθεια είναι ότι, από παλιά μου λέγανε πως του μοιάζω κάπως. Τώρα όμως ήρθε αυτή η μοναδική ευκαιρία με τη φανταστική ιδέα του Χρήστου Σουγάρη και έναν τρομερό θίασο και έναν τρομερό Πάνο Μουζουράκη, και μπορώ να υποδυθώ αυτή την τεράστια προσωπικότητα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής που από μικρός θαύμαζα. 

Είναι πραγματικά μια στιγμή που νομίζω περίμενα χρόνια να έρθει. Δε πίστευα ποτέ ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει αλλά όταν ήρθε η πρόταση από τον Χρήστο και με τον τρόπο που έγινε, δε μπορούσα να αρνηθώ και νομίζω γίνεται στην πιο κατάλληλη στιγμή».

Κατερίνα Παπουτσάκη

«Εγώ υποδύομαι την Μπέλλα. Είναι ένας ρόλος με πολλές μεταβάσεις και μεγάλο ενδιαφέρον. Τον έχω αγαπήσει πάρα πολύ αυτόν τον ρόλο. Έχει πάρα πολύ δυνατά τραγούδια. Συμβαίνουν πάρα πολλά πράγματα σε αυτή τη γυναίκα, στο όνειρο δηλαδή του Scrooge συμβαίνουν πάρα πολλά. Είναι μια γυναίκα πολύ στιβαρή, πολύ δυναμική που αγαπά πολύ τον Scrooge, του στέκεται αλλά, ταυτόχρονα βιώνει και την απογοήτευση μιας γυναίκας που δεν βρίσκει ανταπόκριση στο συναίσθημά της.

Προσωπικά δε μου αρέσει να μένω σε ένα πράγμα. Μου αρέσει να μεταπιδώ σε πολλά διαφορετικά είδη. Για παράδειγμα, αν του χρόνου έπρεπε να επιλέξω κάτι, αυτό δεν θα ήταν ένα μιούζικαλ, δεδομένου ότι φέτος έκανα δυο, του χρόνου θα ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό. Μου έχει λείψει και η πρόζα».

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Σκρουτζ, ο αγαπημένος χαρακτήρας του Ντίκενς, είναι ένας ξιπασμένος, παρηκμασμένος και δύστροπος ροκ σταρ της μουσικής. Την παραμονή των Χριστουγέννων δέχεται την επίσκεψη φαντασμάτων νεκρών αστέρων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής που θέλουν να τον προειδοποιήσουν πως εάν δεν αλλάξει τη στάση του απέναντι στους συνανθρώπους του, σύντομα θα περάσει και αυτός στην ιστορία ως ένας ακόμη αδικοχαμένος αστέρας.

Στη διαδρομή που θα του επιβληθεί από το παρελθόν έως το μέλλον θα συναντηθεί με τους ανθρώπους που τον διαμόρφωσαν μουσικά αλλά και ως προσωπικότητα, θα γνωρίσει ουσιαστικότερα τους οικείους του και θα αξιολογήσει με διαφορετικό τρόπο τις προτεραιότητές του στη μουσική αλλά και στην ίδια του τη ζωή.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More