Θρήνος για το θάνατο του Σπύρου Ευαγγελάτου – Το συγκινητικό τελευταίο αντίο από τους συνεργάτες του στο Εθνικό

Φτωχότερος είναι πια ο καλλιτεχνικός χώρος μετά το θάνατο του Σπύρου Ευαγγελάτου. Η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη, από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου. Κόμματα και φορείς αποχαιρετούν με συλλυπητήριες ανακοινώσεις τον ακαδημαϊκό και σκηνοθέτη Σπύρο Ευαγγελάτο.

Ανάμεσά τους και οι φίλοι και συνεργάτες του Σπύρου Ευαγγελάτου από το Εθνικό Θέατρο με ανακοίνωσή τους μίλησαν με συγκίνηση για τον σπουδαίο Έλληνα σκηνοθέτη…

“Μεγάλη απώλεια… O Πρόεδρος Θανάσης Παπαγεωργίου, το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Στάθης Λιβαθινός εκφράζουν την οδύνη τους για την απώλεια του Σπύρου Ευαγγελάτου.

Ο Σπύρος Ευαγγελάτος αποτελούσε μία από τις σημαντικότερες μορφές του θεάτρου και του πνεύματος. Ένας ακούραστος άνθρωπος (σκηνοθέτης, μεταφραστής, καθηγητής και ακαδημαϊκός), ένας πολίτης του κόσμου, που αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην τέχνη και τα γράμματα.

Η απώλειά του μας κάνει φτωχότερους, θα έχουμε όμως πάντα ως κληρονομιά τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και την τεράστια συμβολή του στην θεατρική τέχνη.

Όλοι εμείς στο Εθνικό Θέατρο εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του”, ανέφεραν στην ανακοίνωση.

Read More

And More